Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Min engelska VM-trupp - Lampard utanför startelvan, Defoe utanför truppen

Christensons blogg

England slog Egypten med 3-1 på Wembley igår kväll efter en förskräckligt dålig första halvlek och en helt ok andra halvlek. Peter Crouch ersatte Jermain Defoe i halvtid och gjorde två av målen. En annan inhoppare, Shaun Wright-Phillips, gjorde det tredje målet och John Terry fick både spott och spe från publiken (men bra var han). 

**********

Igår frågade jag om ni hellre vill läsa om en imaginär VM-trupp, Gazza i Italien eller Neil Ruddock. De flesta av er tycktes föredra en trupp inför Sydafrikaäventyret och eftersom er vilja är min lag (ibland i varje fall…) så kör vi på det.

 **********

Målvakter:

David James
Joe Hart
Robert Green

Ganska givna val med tanke på den här säsongen. Jag tycker inte Paul Robinson, Ben Foster, Chris Kirkland eller Scott Carson är några bättre alternativ. Men målvaktsfrågan är ändå ett av Englands stora problem.

Varken James, Hart eller Green är felfria. Långt ifrån. James har varit mycket skadad och gör ofta tveksamma ingrepp. Hart har varit strålande den här säsongen men har inte mycket rutin från landskamper och Green är en bra målvakt, men är han världsklass? Nej.

Annons

Till startelvan gör jag en kontroversiell uttagning och väljer Hart (trots att Capello verkar ha valt Green med tanke på gårdagens match då han spelade 90 minuter).

**********

Försvarare

Rio Ferdinand
John Terry
Ashley Cole
Glen Johnson
Phil Jagielka
Leighton Baines
Micah Richards
Matt Upson

Den lagdel som har drabbats värst av skador och även om Johnson kan göra comeback mot Wigan på måndag så lär inte Cole spela förrän i maj och det är naturligtvis en liten risk att ta med honom. Men nu när Wayne Bridge har tackat nej så vimlar det ju inte direkt av bra vänsterbackar i landet.

**********

Stephen Warnock är en utmärkt spelare för Aston Villa men jag tror inte han klarar sig mot världens bästa högeryttrar. Det samma kan väl sägas om Baines men jag tror hade han är snäppet bättre.

Jag har dessutom valt Richards före Wes Brown. Richards kanske gör aningen fler misstag än Brown men med tanke på att de kommer att vara andrahandsval efter Johnson så tycker jag Richards erbjuder mer framåt om han skulle hoppa in. Båda kan dessutom spela i mittförsvaret.

Annons

Det kanske finns några av er som hade velat se Joleon Lescott bland försvararna men jag tycker inte han har imponerat den här säsongen. Däremot var Birminghams Roger Johnson nära en plats i min trupp.

Men Jagielka var i kanonform före han skadade sig och kommer att vara fräsch i sommar med tanke på hur lite han har spelat hittills den här säsongen.

**********

Mittfältare:

Steven Gerrard
Frank Lampard
Gareth Barry
Theo Walcott
David Beckham
Aaron Lennon
James Milner
Joe Cole

Här blev det med ens mycket svårare. Förtjänar verkligen Beckham en plats i truppen? Varför ingen Michael Carrick och borde inte Stewart Downing eller Ashley Young vara med för att få någon naturlig vänsterytter med i truppen? 

********** 

Jag tar med Beckham för att jag tror att hans rutin kan hjälpa laget och framför allt de yngre spelarna. Carrick skulle ändå bara varit Barrys reserv och Milner kan ta på sig den rollen. Mycket svårt med Downing men jag tycker helt enkelt inte att han är tillräckligt bra eller tillräckligt snabb för att vara med i ett VM. Och just ytterplatsen är en av de få platser där en “felfotad” spelare kan göra bra ifrån sig.

Annons

Så alternativen på vänsterkanten blir ju då Gerrard (som Capello kör)  eller Cole eller Walcott (om vi nu utgår från att Lennon hinner bli frisk och inleder på högerkanten).

Men jag måste erkänna att jag hade Wright-Phillips med istället för Joe Cole några gånger medan jag funderade på truppen. F-n vad svårt det här är. Inte undra på att Capello får bra betalt.

Ett alternativ är ju att plocka bort Baines och ha Milner som reservvänsterback. Då kan man ta med Young, Downing, eller Wright-Phillips…

**********

Anfallare:

Wayne Rooney
Peter Crouch
Carlton Cole
Michael Owen

Här blev det till och med ännu svårare. Va, ingen Jermain Defoe, hör jag Tottenhamfansen ropa. Va, ingen Gabriel Agbonlahor eller Emile Heskey, hör jag Villafansen skrika. Och, va, ingen Kevin Davies hör jag någon, kanske, skrika. OK, ingen kommer att gasta om Davies eller kanske till och med Darren Bent, som har tappat formen helt de senaste veckorna.

Annons

Men däremot så vilar det ju ett kraftigt tjockt frågetecken bakom Owens namn. Han har inte fått spela speciellt mycket för Manchester United och skadade sig i Ligacupfinalen. Men han har varit uttagen till 41 av Uniteds 43 trupper den här säsongen (eller något liknande) och om jag fick välja mellan Owen och Defoe i ett avgörande läge i en VM semi-final efter 86 minuter så skulle jag välja Owen. Inget snack om saken.

Dessutom är det väl som Defoes kritiker säger: han spelar bara för sig själv. Han har ingen koll på var lagkamraterna är utan går bara rakt på mål. Som en något sofistikerad Darren Huckerby.

**********

Så där var min trupp. Tre målvakter, åtta försvarare, åtta mittfältare och fyra anfallare. Man kan ju vara lite modigare och ta med fem anfallare men fyra räcker nog i dagens fotboll.

Annons

Vad tycker ni om den truppen? Skulle jag tagit med Beckham? Förtjänar Jagielka verkligen en plats? Skulle jag försökt övertala Wayne Bridge att vara med? Skulle jag inte plockat med Defoe? Vad skulle ni ta ut för trupp och startelva?

**********

Här har vi min startelva då (om alla får vara skadefria naturligtvis). Jag tycker att de senaste fem åren har bevisat att Lampard och Gerrard inte kan spela tillsammans. Det går helt enkelt inte. De är för lika och kommer bara bort när de spelar tillsammans. Så därför kör jag följande 4-4-2:

Hart – Johnson, Terry, Ferdinand, A Cole – Lennon, Barry, Gerrard, Walcott – Rooney, Cole 

Lite lightweight på mittfältet? Bah. Rooney hjälper till. Inga problem. Det kan vara ett 4-4-1-1 också.

**********

Kan jag vinna att VM med den elvan? Troligen inte. Men till en semi kan jag nog komma.

Annons

********** 

I morgon kommer bloggen handla om Keith Alexander, Macclesfields tränare som dog så sorgligt i tisdagsnatt, bara några timmar efter matchen mot Notts County. Han blev bara 53 år. 

Alexander var en pionjär för svarta tränare här i England. RIP.

Publicerad 2010-03-04 11:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto