Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Skulle Milan åka ur Premier League?

11å

Det blev 7-2 sammanlagt mellan Manchester United och Milan. David Beckhams återkomst till Old Trafford slutade med en 4-0 seger för United och Beckham med en grön och gul Newton Heath-halsduk.

ANNONS

Var verkligen United så bra? Eller var Milan verkligen så dåliga. Ni som såg matchen vet redan svaret: Milan var katastrofalt dåliga. Jag har sett Sunderland göra bättre ifrån sig än Milan på Old Trafford den här säsongen – och de spelade nyligen 14 Premier League-matcher i rad utan att vinna en enda av dem.

Betyder det att Milan skulle åka ur Premier League om de spelade en säsong här borta? Troligen inte – men fortsätter de ha samma mittfält som de hade 1986 i ett par år till så är det nog inte omöjligt. ..

**********

Men låt inte Milans dåliga insats på något sätt förringa Uniteds avancemang till Champions League kvartsfinalerna. Att slå ut ett lag som han aldrig tidigare gjort mål på på bortaplan är inte dåligt. Att göra det med 7-2 sammanlagt är högst imponerande.

Wayne Rooney fortsätter att imponera och det var någon på the Guardian igår kväll som undrade om han har så ont i knät att han har slutat göra mål med fötterna. Hans första mot Milan var nämligen hans åttonde raka med huvudet.

ANNONS

Men så kom Uniteds och Rooneys andra mål – en välplacerad fösning förbi den utrusande Abbiati. Det roliga med det målet var att Rooney först var vansinnig på Nani för att han inte släppte bollen tidigare – före portugisen stod för en makalös framspelning, perfekt tajmad, med yttersidan av foten.

Det vackraste med Uniteds tredje mål var även det framspelningen: en Paul Scholes-klassiker fram till Park Ji-sung.

**********

Betygen i dagens tidning:

Manchester United 4-2-3-1

Van der Sar

Neville 7
Ferdinand 6 
Vidic 7
Evra 6

Scholes 6
Fletcher 7

Valencia 7 
Park 7
Nani 6

Rooney 7

**********

Milan 4-3-3

Abbiati 5

Abate 6
Bonera 5
Thiago Silva 6
Jankulovski

Flamini 6 
Pirlo 7
Ambrosini 6

Huntelaar 5
Borriello 6
Ronaldinho 6

**********

Det kändes som om det skulle bli Uniteds kväll redan efter sex minuter när Gary Neville nästan stänkte in ett långskott. Med vänstern…  

ANNONS

**********

Mycket snack före matchen om att Unitedfansen skulle markera sitt missnöje med Glazerfamiljen genom att inte gå på matchen – men som väntat så var det fullsatt. Nu har snacket gått igång att många fans inte kommer att förnya sina säsongsbiljetter…

I’ve heard it all before…

**********

Men å andra sidan var det grymt anti-Glazer tryck inne på arenan. Så här sammanfattade Henry Winter kvällen i the Daily Telegraph: Milan ran into the perfect storm, a tempest blowing through them like the statues they risk becoming. Beckham was emotionally received, the former United player wiping a tear away by the generosity of the welcome, but he was always going to be a sideshow. Of more interest was the stunning anti-Glazer campaign full of banners, scarves and chants.

**********

ANNONS

Pompey-update: Klubben sparkade 85 anställda igår och tvingades stänga Megastoren. Verkställande direktören Peter Storrie har gått med på att ta en 40-procentig lönesänkning.

Nu kommer det sjuka: spelarna skyddas av spelarföreningen och kan inte tvingas till en lönesänkning. Jag menar: hur många av de där 85 anställda kunde ha behållit deras jobb om spelarna gått med på 20-procentiga lönesänkningar? Alla? 80 procent?

De här anställda är alltså vanliga personer med lån på husen m m. Och så sitter spelarna där med deras groteska löner intakta.

**********

Nu är tvångsförvaltarna tvungna att vänta på att individuella spelare kommer fram och diskuterar en eventuell pay-cut. Hur många har gjort det hittills? Två stycken. Och de har inte ens gått med på att sänka lönen än så länge.

Jag blir så trött ibland.

ANNONS

**********

Två engelska lag spelar i Europa League ikväll. Juventus-Fulham och Lille-Liverpool.

Kan Rafa Benitez få spelarna att spela för honom igen? Tveksamt va? Har sällan sett ett så ointresserat och omotiverat lag som Liverpool i måndags mot Wigan.

**********

Mer beklagliga nyheter: Chester City har gått i graven. Laget spelade i Blue Square Premier den här säsongen, men finns nu inte alltså längre.

Klubben grundades för 125 år sedan. Och nu har alltså några inkompetenta idioter förstört 125 års historia. Fansen hoppas kunna bilda en ny klubb – likt AFC Wimbledon – och vi kan bara önska dem lycka till.

**********

Jag avslutar med lite brittisk fotbollshistoria. 1970 spelade Celtic Europacupfinal mot Feyenoord, efter att ha slagit Don Revies Leeds i semi-finalen. De borde ha vunnit finalen också, som ni kan höra och se här.

ANNONS

**********

Ja just det. Klart Milan aldrig skulle åka ur Premier League. Så ni kan sluta tugga fradga och hamra ilsket på era tangentbord nu och ta ett djupt andetag.

Och ett till.

Såja. It’s all going to be ok.

Publicerad 2010-03-11 kl 02:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto