Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vinner Vidic och Ferdinand ligan åt United?

Lätt seger för United mot Fulham på söndagsförmiddagen och nu leter Alex Fergusons manskap ligan igen (även om Chelsea har en match mindre spelad). Nu blev det visserligen bara 3-0 (jag tippade 5-0 i fredags) men med tanke på att Fulham inte vunnit borta sedan augusti och var tröttkörda efter matchen i Turin i torsdags kväll så var hemmasegern en av de säkraste den här säsongen.

**********

Och så har ju United en viss Wayne Rooney, som bara fortsätter att göra mål och ligger nu bra till för att slå Cristiano Ronaldos otroliga 42 mål från förra säsongen. Igår blev det två mål – båda fina placeringsskott förbi en annars utmärkt Mark Schwarzer – och den engelska landslagsforwarden ligger nu på 32 mål den här säsongen.

Jag tror Ronaldo hade gjort 30 mål i mitten av mars (men å andra sidan så missade ju portugisen flera månader i början av säsongen).

**********

Men det mest imponerande med Uniteds seger igår var inte själva insatsen utan vetskapen att Rio Ferdinand och Nemanja Vidic börjar spela tillsammans sig igen i mittförsvaret. Om de två mittbackarna börjar spela som förra säsongen tror jag inte att United förlorar igen i ligan den här säsongen.

Och dessutom spelade Dimitar Berbatov väldigt bra och blev till och med man-of-the-match i the Guardian, trots Rooneys två mål.

**********

QPR-tränaren Neil Warnock satt i tv-studion och öste beröm över Rooney: -Kanske det mest imponerande är att han vill spela överallt, i anfallet, på mittfältet, i försvaret. Man ser att han bara älskar att spela fotboll och skulle kunna dyka upp på vilken park som helst i landet och börja spela. Han är en härlig ambassadör för sporten fotboll.

**********

Manchester City kvitterade i slutminuterna borta mot Sunderland och fick med sig en poäng från Stadium of Light till slut. Men nu har City bara en match mindre spelad och är två poäng efter Tottenham. Dessutom borde man ha vunnit igår. Sunderland saknade båda ordinarie innermittfältarna – Lorik Cana och Lee Cattermole – men ändå lyckades alltså inte Roberto Mancinis dominera matchen.

**********

Sunderland fick visserligen en drömstart med mål av Kenwyne Jones men City gick inte att känna igen från urladdningen på Stamford Bridge. I varje fall i den första halvleken. Det blev mycket bättre i den andra halvleken och visst var City värda minst en kvittering. Craig Gordon var strålande i Sunderlandmålet.

Adam Johnson stod för kvitteringen till slut (även om Borosupporten Rich på the Guardian-kontoret var rasande när han var på väg att kyssa klubbmärket – efter sex matcher för City). Målet var fantastiskt snyggt. Hårt skruvat vänsterskott i bortre krysset.

**********

Tycker hemskt synd om David Beckham. Även han en strålande ambassadör for fotbollen och hur man uppför sig och jobbar hårt för att nå framgångar. Men nu är hans VM dröm över på grund av en avsliten hälsena.

Usch vad grymt. Han har jobbat stenhårt för att ta en plats i den där VM-truppen, pendlat mellan Los Angeles och Milan för att visa Fabio Capello att han fortfarande duger. Kanske blev det för mycket fotboll och för lite vila för 34-åringen.

Jag tar med ett klipp på hans härligaste VM-stund, straffrevanschen mot Argentina (som han ju blev utvisad mot 1998) i VM 2002. Men vem är nummer fyra som kommer fram och firar med Becks? Kan det vara Trevor Sinclair månne?

**********

Helgens insats kommer inte från Premier League dock. I League Two vände Cheltenham 3-5 till 6-5 borta mot Burton Albion på de sista sju minuterna. Vilken match. 1-0, 2-0, 2-1, 2-2, 3-2, 4-2, 4-3, 5-3, 5-4, 5-5, 5-6.

Inhopparen Michael Pook gjorde de tre sista målen för Cheltenham. Ett hat-trick på sju minuter och vinst med 6-5. Han sov nog gott på lördagskvällen.  

**********

Vill ni läsa mer om Gareth Bales framfart på vänsterkanten för Tottenham (och jag antar att man måste vara Spurssupporter för att vilja göra det) så kan ni göra det här.

**********

Vill ni läsa om lördagsmatcherna så kan ni göra det här.

**********

Veckans fråga: Vilken Premier League-spelare har bäst procent när det gäller att göra mål på sina skott? Det handlar alltså om att en spelare som gjort fem mål på tio skott är bättre (han slösar alltså inte med skotten) än en spelare som gjort sex mål på 20 skott.

Vem är mest pricksäker i Premier Leauge alltså.

Spelaren måste ha gjort minst 20 avslut för att räknas.

**********

Signaturen Rille – som skrev “fy fan vilken usel blogg” jag har och att jag “suger” i söndagsmorse – svarade i varje fall på mitt mejl. Det verkar som om jag har varit för negativ mot Liverpool på sistone, därav “attacken”.

Där ser man. Det krävs inte mycket i dagens samhälle.

Men han svarade i varje fall på mejlet och skrev under med namn, till skillnad mot de fegisar som spyr galla ur sig under “anonym”.  

**********

Nyligen fick Andrey Arshavin-älskare chansen att fråga vad de ville under ett chat med Arsenalspelaren på hans officiella hemsida. Vad de ville alltså.

Och vad frågar en lirare?

Andrey, how often do you eat onions or garlic??
Arshavin
: It happens sometimes…

Man häpnar. 

 

Liverpool-Portsmouth ikväll med Rafael Benitez orolig att Fernando Torres kan lämna klubben om det inte blir Champions League nästa säsong.

Publicerad 2010-03-15 kl 08:30
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons