Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Slutet på en era för Chelsea?

Han kom. Han sågs. Han segrade. Och han gjorde det välförtjänt. Jose Mourinhos Inter slog ut Chelsea ur Champions League och mannen som fick lämna Stamford Bridge för att hans lag inte spelade tillräckligt attraktiv fotboll vann genom att spela med tre anfallare från start.

**********

Mourinhos laguttagning tog Chelsea på sängen. Diego Milito, Samuel Eto’o och Goran Pandev spelade framför en strålande Wesley Sneijder och Chelsea hade inget motgrepp. Carlo Ancelotti bytte in Salomon Kalou och Joe Cole men inget hände.

**********

Och frågan alla ställer sig här i England idag är: har den här generationen Chelseaspelare missat chansen att vinna Champions League? Har tåget gått? Kan det vara så tufft att John Terrys straffmiss i Moskva kommer att vara det avgörande momentet i den nuvarande truppens jakt på en Champions League-seger.

Didier Drogba är 32, Nicolas Anelka 31. John Terry är 29 och Frank Lampard 31. Ricardo Carvalho är 31, Joe Cole 28 och Michael Ballack 33.

No spring chickens, exactly.

**********

Betygen från dagens Guardian:

Chelsea: Turnbull 6 – Ivanovic 5, Terry 6, Alex 6, Zhirkov 6 – Ballack 5, Mikel 5, Mikel 5, Lampard 5 – Anelka 6, Drogba 5, Malouda 7

Inter: Julio Cesar 7 – Maicon 8, Lucio 7, Samuel 7, Zanetti 8 – Cambiasso 8, Thiago Motta 6 – Sneijder 9 – Pandev 6, Eto’o 7, Milito 6

**********

Värt att notera för alla anglofiler som hävdar att Serie A är en katastrof. Inter har slagit Chelsea den här säsongen. Roma har slagit Fulham. Juventus har slagit Fulham. Och Fiorentina har slagit Liverpool.

Då är inte Uniteds utskåpning av Milan så mycket att komma med längre.

**********

ITV vevade naturligtvis reprisen på incidenten då Didier Drogba blev utvisad och jag måste säga att det ser ut som om han stämplar Thiago Motta med flit. Och i så fall är det så fegt att han förtjänar en lång avstängning.

Starkt av domaren Wolfgang Stark (see what I’ve done there?) att se påhoppet.

Min enda undran är om vi verkligen kan säga med 100 procents säkerhet att Drogba gjorde det med flit?

**********

Rubriken i de flesta tidningarna: Special Won

**********

Aston Villa lyckades med något som Liverpool misslyckades med förra veckan: att slå Wigan på bortaplan. Det blev 2-1 efter ett bisarrt självmål av James McCarthy (som trots självmålet måste betecknas som ett av årets fynd i Premier League) och ett mål av den outtröttlige James Milner.

Vill vi se Richard Dunne i the Champions League? Ja, varför inte. Vore ganska roligt med tanke på vad Manchester Citys vd Garry Cook sa för ett tag sedan:

“China and India are gagging for football content to watch and we’re going to tell them that City is their content. We need a superstar to get through that door. Richard Dunne doesn’t roll off the tongue in Beijing. Ronaldinho brings access to major sponsors and financial reward.”

What a plank. What a plank.

**********

Villa är nu tre poäng bakom Spurs på fjärdeplatsen med en match mindre spelad. Laget är två poäng efter Liverpool med två matcher mindre spelade. Och slutligen en poäng efter City med lika många matcher spelade. Så jämnt är det runt fjärdeplatsen.

**********

Viktig seger för West Bromwich Albion i the Championship igår (full omgång). Jonas Olssons gäng slog Swansea borta (mål av bland annat Graham Dorrans, som har varit i grym form på sistone) medan Nottingham Forest förlorade borta mot Barnsley.

West Brom är nu fem poäng före Forest i jakten på att gå upp direkt medan Watford tog en viktig seger hemma mot Roy Keanes Ipswich i bottenstriden.

**********

Får dela med mig av den här från the Guardians fotbollsmejl efter boxaren Amir Khan besökt Johan Elmanders Bolton Wanderers.

“I showed them my belt. I’m sure it gave them that motivation” – Amir Khan’s methods for inspiring Bolton Wanderers sound alarmingly similar to those of an abusive father.

**********

Man kan visa mycket med statistik men det verkar stå ganska klart att Phil Brown tappade greppet om sina Hullspelare den dagen han körde sitt halvtidssnack på planen framför fansen på City of Manchester Stadium.

Före den incidenten hade han bara förlorat 29 av 89 matcher. Efter den matchen har han bara vunnit sex av 49 matcher.

Fast det är klart, beslutet om att ljuga om en incident där han “övertalade” en kvinna att inte begå självmord lär nog inte ha imponerat på spelarna heller.

Konstig prick, den där Brown. Classic case of someone getting too big for their boots, som engelsmännen skulle säga.

**********

Arsenal tänker bjuda på Ajaxs danska löfte Christian Eriksen i sommar, enligt flera engelska tidningar idag. 18-åringen har jämförts med Wesley Sneijder och Rafael van der Vaart av Ajax-tränaren Martin Jol.

Låter ju inte helt fel…

**********

Måste bara få avsluta med det här youtubeklippet. Ni må mycket väl ha sett det redan men… är det här århundradets självmål?

Publicerad 2010-03-17 kl 02:23
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons