Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En härlig eftermiddag på Loftus Road

11å

Premier League får ursäkta. Vi kan konstatera att Arsenal vann trots tveksam utvisning , att Tottenham tog en enormt viktig seger borta mot Stoke och att Sunderlands svacka definitivt är över.

ANNONS

Men dagens blogg kommer att handla om Championship-matchen QPR-Swansea som jag gick på igår. Det var en härlig upplevelse.

**********

Premier League i all ära – men the Championship känns mer “äkta” ibland. Arsenals nya Emirates är en härlig arena men det kan ofta kännas alldeles för plastig, alldeles för pretantiös. Loftus Road är en klassisk engelsk arena, mitt i ett bostadsområde.

Man går enklast av vid White City (inte Londons trevligaste stadsdel om vi säger så) och tar en fem minuters promenad till Loftus Road. That’s it. Igår kunde man köpa biljetter fem minuter före avspark, vilket naturligtvis hade varit omöjligt på the Emirates.

**********

Själva matchen var riktigt intressant. Före matchen hade Swanseas tränare, Paulo Sousa (som fick sparken av QPR förra säsongen) sagt att han vill att hans lag spelar fotboll medan QPR-tränaren Neil Warnock vill att hans spelare är aggressiva. Och det var faktiskt så matchen formade sig.

ANNONS

Swansea försökte spela fotboll längs backen med, snabba korta passningar. Tre spelare var klart bättre än övriga och alla tre var Swanseaspelare: snabbe Nathan Dyer framåt, ettrige mittfältaren Leon Britton och elegante mittfältaren och spanjoren Guillem Bauza.

**********

QPR, om sanningen ska fram, var ruskigt dåliga i den första halvleken.

Jag gick på matchen med två svenska kamrater och de hävdade att både  Djurgården och AIK skulle få problem med Swansea. Är Allsvenskan verkligen inte bättre än the Championship? Vad säger ni som ser mycket av båda?  

**********

Det var lite besviken på stämningen i den första halvleken då det mest var Swanseafansen som sjöng. Men i andra tände det till, framför allt efter Dyer gav Swansea ledningen i den 57:e minuten.

Dyer fick en massa skit av QPR-fansen. Det var ju Dyer och Bradley Wright-Phillips som åkte fast efter att ha snott pengar från två servitrisers plånböcker häromåret. Inte snyggt, med tanke på vad spelarna tjänar och vad servitriserna tjänar.

ANNONS

**********

Och jag förstår om fansen vill håna honom och ofta gör engelska fansen det på ett ganska vitsigt sätt. Men igår satt den en man i 45-årsåldern som skrek “break his fucking legs, come on, tackle the fucking twat” varje gång Dyer fick bollen.

Och det mest patetiska var att han hade en grabb i femårsåldern med sig. Herregud. Hur tror ni den lilla grabben kommer att uppföra sig på läktarna i framtiden?

**********

Jag tänkte att jag inte skulle vilja ta med min son på en match där en person sitter och skriker så där i 90 minuter. Är jag för “soft”? Ska jag inte ta Lucas på fotboll då? Det vore ju för sorgligt.

Det kanske får bli familjeläktaren på Underhill istället…

**********

Men om Dyer blev utbuad så fick QPR-anfallaren Tamas Priskin ännu mer skit. Av sina egna fans. Jag har aldrig hört något liknande. Han blev nästan utbuad så fort han fick bollen och QPR-fansen satt och skrek saker som “Fuck off back to Ipswich, we don’t want you”.

ANNONS

Kul att spela då.

**********

Och för att göra saken värre så började QPR spela mycket bättre när Priskin – som trots allt har spelat 24 landskamper för Ungern – byttes ut. Och till råga på allt så var det ersättaren Antonio German som kvitterade för QPR.

**********

Stämningen i den andra halvleken var otroligt bra. Det verkade som om 90 procent av fansen hade tagit två pints i halvtid och plötsligt kommit ihåg att de var på en fotbollsmatch. Två jeppar bredvid oss hade definitivt rökt på i halvtid och var som galna under den andra halvleken (men inte på ett dåligt sätt).

**********

Så det blev 1-1 och Warnock kunde naturligtvis inte låta bli att hacka på Sousa efter matchen. Så här sa han: -Jag sa naturligtvis åt spelarna att inte tackla Swanseaspelarna under matchen så att Paulo inte skulle bli ledsen. Det var intressant att sätta lite press på dem i andra halvleken för de hade varit i kontroll i den första halvleken.

ANNONS

Jag tycker dock inte Warnock har någon anledning att vara så kaxig. Hans lag blev utspelat i stora delar av matchen och förtjänade inte att ta en poäng.  

**********

Det var dock skönt att se QPR-publiken ge Sousa en stående ovation efter matchen. Snyggt.

**********

Utanför arenan blev det tyvärr lite bråkigt mellan fulla Swanseafans och QPR-fansen. Jag förstår inte att polisen släppte ut alla samtidigt. Vi hamnade dessutom mitt i Swanseaklacken när vi kom ut från arenan så det blev lite otäckt.

Men det lugnade snabbt ner sig och jag kan verkligen rekommendera en Championshipmatch nästa gång ni kommer till London. Det känns, som sagt, lite mer “äkta”.

**********

Och just det. Jag tänkte ju nämna att QPR-mittfältaren Akos Buzsaky sa i matchprogrammet att det finns två saker han inte skulle överleva utan: hans laptop och, er, ett hopprep.

ANNONS

Vilken lirare. Av alla saker i hela världen så väljar han ett hopprep.

**********

Slutligen. QPR-lånet från Tottenham, Adel Taraabt, som har fått så mycket beröm den här säsongen, var ganska blek.

Av gårdagen att döma så blir han nog ingen etablerad Premier League-spelare . Men å andra sidan kan han ju bara ha haft en dålig dag.

Publicerad 2010-03-21 kl 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto