Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uniteds disciplin fick Liverpool att tappa humöret

Christensons blogg

Har just kommit hem från en lång, lång dag på the Guardian när jag skriver det här och intrycken från United-Liverpool och Blackburn-Chelsea (de två tv-sända matcherna här i England) har inte riktigt sjunkit in ännu.

Det är klart att en hel del av eftersnacket kommer att handla om domaren Howard Webbs insats men först och främst tycker jag att det är viktigt att konstatera att United var det bättre laget och förtjänade att vinna. Liverpool skapade inte mycket efter ledningsmålet och spelade helt klart för ett kryss.

**********

Insatsen var visserligen ett enormt framsteg för Liverpool om man jämför med senaste bortamatchen i Premier League, mot Wigan, men man orkade helt enkelt inte stå emot maskinen United. Kanske var det torsdagsmatchen mot Lille som satt lite i bena.

United var väldigt disciplinerade och effektiva. Darren Fletcher, Michael Carrick och Park Ji-Sung vann matchen åt United med otroliga arbetsinsatser på mitten.

Annons

**********

Och så herr Webb då. Många kontroversiella incidenter under matchen. Så här tolkade jag situationerna (och kom ihåg att jag knappt sett några repriser nu):

Javier Mascherano: Argentinaren får skylla sig själv vid straffsituation. Han kanske började dra i Antonio Valencia långt utanför straffområdet men höll i alldeles för länge och kan inte klaga. Skulle han ha blivit utvisad? Kanske det. Svårt att säga.

Men jag antar att alla de Unitedfans (inklusive Sir Alex Ferguson) som hävdade att Nemanja Vidic inte skulle ha blivit utvisad mot Aston Villa i Ligacupfinalen nu tycker att Mascherano skulle ha fått ett rött kort. Konstigt.   

Fernando Torres: Borde ha blivit varnad för att han sparkade till straffpunkten före Wayne Rooneys straff. Och med tanke på att han blev varnad senare i matchen kunde han ha åkt ut.

Annons

Darren Fletcher: Kunde mycket väl ha åkt ut för efterslängen på Dirk Kuyt efter en ganska “innocuous challenge”. Själv tycker jag att han borde ha blivit varnad.  

**********

Men vilket tempo det var på matchen. Från första säsong. Det är därför jag älskar Premier League. Breathtaking.

Kan bara hålla med Ferguson, som sa efter matchen: -It was so intense and you could not take your eyes off it – there was no one watching on television who went for a cup of tea, that is for sure.

**********

Snack på jobbet om att Fletcher hade missat de tre senaste matcherna mot Liverpool – och United förlorade alla tre. Nu var han med – och då vann United.

**********

United-Chelsea om två veckor. Jösses.

**********

Och Uniteds (och Arsenals också) dag blev ju inte sämre när Blackburn tog poäng av Chelsea på Ewood Park. Carlo Ancelottis gäng verkade inte riktigt ha hämtat sig från smällen mot Inter och har nu bara tagit sju poäng på de fem senaste Premier League-matcherna.

Annons

Nu måste Ancelotti verkligen visa att han är värd den lön Chelsea betalar honom. Nu måste han lyfta spelarna. Portsmouth borta nu i veckan och där måste bara Chelsea vinna för att haka på rivalerna.

**********

Didier Drogba gjorde mål efter sex minuter men efter det hade Chelsea stora problem. Nicolas Anelka verkar spela mycket bättre utan Drogba och John Terry och Frank Lampard ser ganska tunga ut just nu.  

Blackburns tränare Sam Allardyce sa efter matchen att han hade försökt att utnyttja ytorna runt Chelseas ytterbackar och det gick ju hem – precis som det gjorde för Inter och Manchester City nyligen.

Kan United göra samma sak om två veckor? Antagligen.

**********

Så måste jag också skriva att 18-åringen Phil Jones gjorde en fantastisk Premier League-debut på mittbacksplatsen. Helt fantastisk. Och 19-årige Amine Linganzi, från Algeriet, satt på bänken. Han ska vara ett jättelöfte. Framtiden ser ljus ut för Blackburn.

Annons

Och säga vad man vill om Allardyce men han har gjort ett otroligt bra jobb på Ewood Park. Jag undrar vad som gick snett med Newcastle

**********

Har alltid varit svag för Chris Samba. Vilken gigant (även om han kanske skulle blivit utvisad när han drog ner Anelka igår).

**********

På tal om Blackburn. Före detta anfallaren Matt Derbyshire gjorde mål igen för Olympiakos igår. Vilket konstigt köp av grekerna.

**********

Manchester City, likt Tottenham, tog en oerhört viktig seger i jakten på fjärdeplatsen. Fulham bortaslogs med 2-1 och med tanke på Citys något svaga bortaform så var det ett utmärkt resultat.

Matchen kanske avgjordes så tidigt som den sjunde minuten när först Kolo Toure räddade på egen mållinje före Roque Santa Cruz petade in en retur efter Craig Bellamys skott tagit på en försvarare.

Annons

********** 

Värt även att nämna Carlos Tevez mål naturligtvis. Och det bästa med det var inte det fina avslutet, utan att han plockade upp bollen på egen planhalva och slog en tunnel på Danny Murphy före han satte fart.  Sju mål på åtta matcher nu för argentinaren. Kan han avgöra striden om fjärdeplatsen månne?

**********

Adam Johnson spelade från start istället för Shaun Wright-Phillips på Craven Cottage. Jag undrar vad Fabio Capello tycker om det? Äker Johnson till Sydafrika i sommar.

**********

Roy Hodgson såg rasande ut när Stefano Okaka missade en chans i andra halvleken när det stod 1-2. Jag tror aldrig att jag sett honom så arg. Skönt att han inte slappnat av efter segern mot Juventus.

**********

Steve Staunton har fått sparken från Darlington. Någon som är överraskad? Inte jag i varje fall. Mannen är en katastrof som tränare. Det enda som förvånar mig är att det finns klubbar som fortsätter att ge honom jobb.

Annons

**********

Två viktiga matcher i the Championship igår också. Leicester ledde med 2-0 i Midlandsderbyt mot Coventry men tappade till 2-2. Cardiff lyckades däremot vinna i striden om play-off platserna. Walesarna slog Watford med 3-1 och Peter Whittingham gjorde naturligtvis mål igen.

**********

Och så veckans fråga: Vilken spelare, före förra helgens matcher, har förlorat flest tacklingar i hela Premier League.

Ganska nöjd med den frågan, om jag får säga det själv.

**********

Leeds-Millwall ikväll. Signaturen Fredrik: hinner/har inga krafter kvar att skriva en maffig förhands nu så ska försöka rapportera om matchen på tisdag istället.

Publicerad 2010-03-22 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto