Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Patetisk insats av Roberto Mancini - och Spurs till Wembley

11å

Fyra matcher i Premier League igår kväll men vi börjar på White Hart Lane där FA Cup-kvartsfinalen mellan Tottenham och Fulham.

ANNONS

Fulham tog ledningen efter en rusch av Damien Duff som påminde om när irländaren var en ung, skadefri 19-åring på Ewood Park. Bobby Zamora gjorde målet och Fulham såg ut att vara på väg mot Wembley och semi-final mot Portsmouth.

**********

Men så ändrade Harry Redknapp matchen med sina byten. Först byttes Tom Huddlestone och David Bentley in i halvtid och åtta minuter senare dök ryssen -om-inte-kan-sluta-göra-mål upp: Roman Pavlyuchenko.

Det blev för mycket för Fulham, som spelade lagets 50:e match den här säsongen. Bentley, Pavlyuchenko och Eidur Gudjohnsen gjorde målen och det blev 3-1 till slut.

Och efter matchen sa Redknapp om mötet med sin före detta klubb: -Det kommer att vara en konstig känsla på Wembley mot Portsmouth. Men just nu är jag bara nöjd att vi är vidare. Jag fick ett sms från Avram Grant i morse där det stod att han hoppades att vi skulle vinna alla matcher resten av den här säsongen – förutom matchen mot Fulham.

ANNONS

-Jag ska iväg och ta ett glas vin med honom i veckan. Vi får snacka om det där då.

**********

Kan det bli en Tottenham-Chelsea final månne?

**********

Det var armbågarnas kväll på Fratton Park när Chelsea slog Portsmouth med 5-0 på Fratton Park. Pompey har ju fått klartecken att sälja spelare utanför transferfönstret och man ju undrar ju om det var därför som Nadir Belhadj (Pompeys kanske bäste spelare den här säsongen) inte var med mot Chelsea.

Carlo Ancelotti hade några överraskningar i sin startelva också. Den största var att Nicolas Anelka satt på bänken och att unge Daniel Sturridge spelade från start. Även Deco var med från början.

Att Chelsea vann lätt till slut och nu är en poäng bakom United med identisk målskillnad var ingen större överraskning. Att Ricardo Rocha och Tommy Smith fick smällar av Florent Malouda och Daniel Sturridge och fick utgå kunde ingen ha räknat med – men även Portsmouthspelarna insåg att armbågarna inte delades ut med flit.

ANNONS

**********

Tungt för Chelsea att Ricardo Carvalho fick utgå med skada efter 36 minuter och det är även värt att nämna att Ancelotti slängde in 19-årige holländske försvararen Patrick van Aanholt med 19 minuter kvar. Han gjorde inte alls bort sig. En framtidsman.

**********

Rocha har nu spelat fem matcher för Portsmouth. Han förlorade debuten med 5-0, han har blivit utvisad två gånger och nu utburen på bår en gång. Vilket facit.

Å andra sidan var han ganska dålig när han spelade 14 matcher för Spurs 2007-09 så jag vet inte riktigt vad Portsmouth hade väntat sig när de plockade hit honom från Standard Liege.

**********

På tal om Spurs. Jag lyfter på hatten till att våga är att göra, Denilson och framför allt linhem. Jag bad om 24 spelare som spelat för både Tottenham och Fulham – och fick 24. Jag tyckte 16 hade varit bra. Remarkable.

ANNONS

Who the f*** is Alfie Stokes?

Anyway: hela listan: Steve Archibald, Dave Beasant (som tydligen räknades), Michael Brown, Simon Davies, Sean Davis, Terry Dyson, Ray Evans, Phil Gray, Cliff Jones, Kasey Keller, Stephen Kelly, Paul Konchesky, John Lacy, Paul Mahorn, Steed Malbranque, Jimmy McCormick, Alan Mullery, Danny Mur´phy, Tony Parks, Wayne Routledge, Neil Smith, Paul Stalteri, Alfie Stokes, Bobby Zamora.

**********

Otroliga scener på Eastlands igår när Roberto Mancini attackerade David Moyes vid sidlinjen när Everton slog Manchester City med 2-0. Vad hände med smooth Roberto? Vad hände med sofistikerade Roberto?

Patetiskt.

Pressen är naturligtvis stor på italienaren men det var länge sedan jag såg något liknande.

Här är fem andra tränarbråk under matcher:

Wenger-Pardew november 2006
Downes-Warnock januari 2007

ANNONS
Coyle-Round december 2009
Kinnear-Brown januari 2009
Davies-Clough januari 2010

**********

Everton var det bättre laget. Otroligt imponerande med tanke på att City var i fin form och inte hade förlorat en enda hemmamatch den här säsongen. Dags för Mancini att kasta halsduken nu? Det är ju mars trots allt.

Tycker Everton har en härlig balans i laget nu. Phil Jagielka var lysande igår.

Kolla på Moyes startelva just nu: Howard – Neville, Jagielka, Distin, Baines – Osman, Heitinga, Arteta, Pienaar – Cahill – Saha. Inte en svag läng nu när Hibbert är borta.

Och nu är Everton bara tre poäng efter Liverpool. Sista Champions League-platsen? Helt omöjligt är det inte – men då måste Everton nog vinna i stort sett alla resterande matcher.

**********

Aston Villa går tungt just nu – precis som vid samma tidpunkt förra säsongen. Är det något Martin O’Neill har planerat fel med träningen? Igår blev det 1-1 hemma mot Sunderland och även om Villa inte har förlorat i ligan under 2010 så har man kryssat sju av 10 matcher.

ANNONS

Fraizer Campbell gjorde mål igen för Sunderland och den före detta Unitedspelaren har verkligen börjat hitta formen. Jag tror tyvärr jag hade med honom bland floppvärvningarna i augusti. Det ska inte bli roligt att se hur fel jag hade när jag kollar listan igen i maj.

**********

David Dunn var planens dominant när Blackburn slog Birmingham med 2-1. Dessutom gjorde han båda målen. Hade han varit lite snabbar hade han nog varit firad landslagsman vid det här laget.

Jag undrar hur bra han hade varit utan alla skador. Kan tänka mig att han gör det också.

Nu får han “nöja sig” med att vara en väldigt bra Premier League-spelare.

Publicerad 2010-03-25 kl 13:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto