Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nu inväntar vi slaget på Old Trafford

11å

Chelsea krossade Aston Villa med 7-1 och vi kan väl konstatera att svackan som infann sig efter förlusten mot Inter nu är ett minne blott. Självförtroendemässigt (är det verkligen ett ord?) kunde Carlo Ancelottis manskap inte ha förberett sig på ett bättre sätt inför mötet mot Manchester United nästa helg.

ANNONS

**********

Utskåpningen mot Villa imponerade. Chelseaspelarna verkade nästan arga, så mycket ville de vinna. Frank Lampard verkade delvis rasande, delvis oerhört fokuserad efter han hade slagit in 2-1 målet.

Det känns som om spelarna och Ancelotti har haft ett möte och sagt: -OK, vi åkte ur Champions League men vi ska f-n inte förlora kampen om ligaguldet.

**********

3-1 målet mot Villa var ett av de snyggaste den här säsongen. Mikel till Cole till Deco till Zhirkov till Malouda. Pang. Mål. Ett tillslag hela vägen. Oerhört snyggt. Oerhört effektivt.

Och allt detta med Didier Drogba på bänken alltså. Så frågan är: vad gör Ancelotti mot United? Spelar han med Drogba? Jag antar det. Och inte kan väl Deco och Joe Cole spela från start på Old Trafford? Det vore ju självmord, eller vad säger ni?

En sak är säker: Florent Malouda kommer att spela. Han är i grym form för tillfället.

ANNONS

**********

Yuri Zhirkov var ruskigt bra mot Villa på vänsterkanten men det är just ytterbackarna som är Chelseas problem. Och det var ytterbackarna som både Inter och Blackburn fokuserade sig på när de vann och kryssade nyligen. United kommer antagligen att göra samma sak.

Hur som helst. Vilken match det kommer att bli. Jag längtar redan.

**********

Frank Lampard gjorde fyra mål. Han har nu gjort fler än 150 mål för Chelsea. He doesn’t get the credit he deserves.

**********

United var inte mycket sämre och vann med 4-0 borta mot Bolton Wanderers. Man fick återigen hjälp av ett självmål (helt otroligt, 11:e självmålet United har fått med sig den här säsongen) men man kan inte påstå att är bara tur för United. Man pressar alltid motståndarna hårt och det ger utdelning. I lördags var det Ryan Giggs härliga förarbete som såg till att Jlloyd Samuel bredsidade in 1-0 till United.

ANNONS

**********

Det mest imponerande av United var att man vilade Wayne Rooney och Rio Ferdinand inför Bayernmatchen- men vann ändå. Sir Alex Ferguson erkände efter matchen att matchen var mycket jämnare än vad siffrorna visade – och visst var den det. Edwin van der Sar behövde göra några fantastiska räddningar i den första halvleken.

Men spelare som Nemanja Vidic, Nani och Dimitar Berbatov börjar hitta formen (och nu är Federico Macheda tillbaka efter skada) så nog är United fortfarande favoriter att vinna ligan.  

Vidics armbåge mot Johan Elmander var inte snygg. Kan serben bli avstängd? Ja, varför inte, han spelar ju för United…

**********

Arsenal tappade två poäng på övertid mot Birmingham. Tungt, tungt. Manuel Almunia borde ha räddat Kevin Phillips “näs-nick”, inget snack om saken, och Arsene Wenger såg knäckt ut efteråt. Han hade, som vanligt, något att säga om domarens insats, men efter det erkände han att det var ett riktigt tungt bakslag för Arsenal i kampen om ligatiteln.

ANNONS

Tydligen så var han så förbannad vid ett tillfälle under intervjuerna att han sa: -Leave me alone, for fuck’s sake.

A man under pressure.

**********

Och Cesc Fabregas fick en smäll av Craig Gardner och kanske inte kan vara med mot Barcelona.

Hur som helst. Birmingham förtjänar en hel del beröm och det oavgjorda resultatet var faktiskt rättvist om man ser till hela matchen. Birmingham är obesegrade hemma sedan september och Kevin Phillips har nu gjort 250 mål som professionell fotbollsspelare. Inte illa pinkat av veteranen.

**********  

Tottenham slog Portsmouth med 2-0 men det var ingen riktig match. Alla lag som har kvar att möta Portsmouth kommer att vinna. Är det rättvist? Knappast. Portsmouth hade 13 a-lagsspelare med sig till White Hart Lane men tappade tre till skador, däribland David James.

ANNONS

Och snart möts de här två lagen i FA Cupsemi-finalen också… Tottenham till final alltså.

**********

Hull tog tre oerhört viktiga poäng mot Fulham (2-0) efter mål av Craig Fagan och Jimmy Bullard (en av få personer inom den engelska fotbollsbraschen som inte tycks gilla Fulhamtränaren Roy Hodgson). Och jag trodde aldrig jag skulle få se den här meningen – Fulham couldn’t handle Altidore – he was a beast – men där dök den upp i the Observer.

**********

Och nu är Hull och Iain Dowie uppe på samma poäng som West Ham, som förlorade hemma mot Stoke. Och Stokefansen hånade hemmafansen genom att sjunga “You’re going to play Millwall next season” och jag tror grabbarna från Potteries har rätt.

Sex raka förluster för West Ham nu och svåraste spelprogrammet kvar av bottenrivalerna. Jag tror även att Gianfranco Zola avgår eller får sparken den här veckan, kanske till och med idag.

ANNONS

En annan tränare som kanske får gå i veckan är Ipswichs Roy Keane, vilket är synd. Jag tror att tränare ibland behöver mer än en säsong för att få lite kontinuitet. Men Ipswichs ägare håller tydligen inte med mig.

**********

Mer om League One och Norwichs otroligt viktiga vinst mot Leeds i morgon.

**********

Wolves-Everton slutade 0-0 och matchen summerades ganska bra av rubriken i the Observer: Wolves and Everton show more perspiration than inspiration. Och där rök nog Evertons sista, sista hopp om att smita in och knycka sista Champions League-platsen.

Men här kan ni läsa en liten hyllningsartikel till David Moyes och vad Manchester City kan lära sig av Everton.

**********

Liverpool hakade på jakten om fjärdeplatsen med en 3-0 seger hemma mot Sunderland. Fernando Torres gjorde två grymt snygga mål och formkurvan pekar definitivt uppåt. Men är det inte konstigt att Liverpool har gått igenom snart 18 månader med en enda anfallare? Ja, jag räknar knappt David Ngog. Där måste Rafael Benitez ta ansvar.

ANNONS

Och senare på kvällen gjorde både Xabi Alonso och Alvaro Arbeloa mål för Real.

**********

Sunderlandfansen hade badbollar med sig på Anfield – men inte ens det hjälpte den här dagen. Liverpool var överlägset mycket bättre. -We couldn’t get anywhere near them, erkände Sunderlandtränaren Steve Bruce.

Sex ligamatcher kvar. Jag tror Liverpool måste vinna alla sex för att bli fyra.

**********

Synd att det var Martin Olssons filmning som avgjorde Lancashirederbyt mellan Burnley och Blackburn. Nu är han känd i England för att slå sönder omklädningsrummet på White Hart Lane och för en filmning. Burnleys tränare Brian Laws var rasande på Olsson efter matchen.

-It looks stupid, sa Lee Dixon på Match of the Day. Cheating, sa programledaren Adrian Chiles.

Konstigt nog hyllade Blackburns tränare Sam Allardyce Olsson efter matchen. Och visst var svensken bra. Riktigt bra. Härligt att se.

ANNONS

**********

Veckans fråga: Vem är spelaren? Spelade för sex olika klubbar i England (han var utlånad till en). En målskytt. Blev trea i skytteligan en gång i början på 90-talet. Han är den enda i världen tillsammans med före detta Realanfallaren HS som har spelat i två varianter av en liga.

Spelade bland annat på Highfield Road.

Räcker det?

Publicerad 2010-03-29 kl 10:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto