Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Välkomna tillbaka till finrummet Newcastle

11å

Dags för Newcastles fans att börja fira igen. Det har varit ett tag sedan. Men gårdagens 2-0 seger hemma mot Nottingham Forest betyder att laget är 13 poäng före Billy Davies lag på tredje plats med bara sex matcher kvar att spela (och Newcastle har till och med en extra match kvar att spela).

ANNONS

*********

Shola Ameobi och Jose Enrique gjorde målen och jag brukar tycka att spelare som sliter av sig tröjan är ganska dumma eftersom de vet att de kommer bli varnade. Men har man aldrig gjort mål för sin klubb på 88 matcher (som i Enriques fall) och i stort sett garanterat en återkomst till Premier League kan jag nästan förstå att man blir så glad att man sliter av sig tröjan.

*********

Och så här inledde Louise Taylor sin matchrapport från St James’ Park i the Guardian:

At the end of an evening when Tyneside was lashed by driving rain Newcastle United sighted a long-awaited rainbow. Thanks to a sublime goal from Shola Ameobi followed by José Enrique’s stoppage- time second, Chris Hughton’s side require only two more wins to rubberstamp a return to the Premier League.

*********

ANNONS

Chris Hughton har gjort ett suveränt jobb som tränare och ska ha mycket beröm. Jag hoppas bara han får en ordentlig chans i Premier League nästa säsong. För nu går Newcastle upp. Inget snack som saken. Om de vinner mot bottenlaget Peterborough på lördag och Forest förlorar mot Bristol City så är det redan klart.

Konstigt att se Mike Ashley fira målen på St James’ igår med tanke på allt som har hänt mellan honom och fansen. Säljer han nu när han kan få ett bättre pris? Eller behåller han klubben? Den som lever får ser. Vad vill ni Newcastlefans att han ska göra?

*********

Vi har ju en liten match i Champions League ikväll också mellan Bayern München och Manchester United. Sir Alex Ferguson var på gott humör och full av självförtroende på presskonferensen igår – och med tanke på lagets form kan man förstå det.

ANNONS

Jag tror inte Bayern kan rubba United över två matcher men å andra sidan känns tyskarna mer oberäkneliga än Milan. Bayern kanske hade haft en liten chans med Arjen Robben i laget men nu verkar det som om holländaren inte kan spela och då ser det mörkt ut för tyskarna.

*********

Troliga startelvor på Allianz Arena ikväll enligt de engelska tidningarna:

Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber – Müller, Van Bommel, Pranjic, Ribery – Olic, Klose

United: Van der Sar – Neville, Ferdinand, Vidic, Evra – Fletcher, Carrick – Valencia, Park, Nani – Rooney

Det verkar som om Park kommer att spela centralt med Nani och Valencia på kanterna. Intressant.

*********

Vi är inte rädda för Wayne Rooney, säger Bayernspelarna. Läs mer här.

Hmm, var det inte det Milanspelarna sa före första matchen i Milano? Big mistake.

ANNONS

*********

United har mött tyska lag tre gånger när det har handlat om borta och hemmaspel efter gruppspelet – och förlorat varenda gång. Men å andra sidan har United vunnit sex raka bortamatcher i Champions League och vinner man även på Allianz Arena så tangerar man Milans 17-åriga rekord på sju raka.

*********

Svårt att skriva om United-München och inte ta med ett klipp från matchen i Barcelona 1999. Jag hade glömt att Peter Schemichel var uppe och stångades före kvitteringen. Vilken match. Vilken avslutning.

Men hur går det ikväll? Jag tror på 2-1 till United. Vad tror ni?  

*********

Manchester City slog Wigan igår kväll med 3-0 efter ett Carlos Tevez hat-trick. Argentinaren har nu gjort fenomenala 21 mål på de 19 senaste matcherna – ett enastående facit. Och det är tur för City att Tevez form håller i sig för resten av laget spelar inte speciellt bra just nu. Emmanuel Adebayor är helt ur slag (såg ni förresten att han gick på 50 Cent konsert häromdagen med en stor pistol på t-shirten. Var inte det ett lite märkligt klädesval så snart efter busattacken i Togo? För att inte säga idiotiskt)? och Gareth Barry har bara blivit sämre och sämre ju längre säsongen har lidit.

ANNONS

*********

Och igår vet jag inte om City hade vunnit om inte Wigans mittback Gary Caldwell hade blivit utvisad i början av andra halvleken. Men City är trots allt mina favoriter till fjärdeplatsen. Roberto Mancinis lag är bara två poäng efter Spurs och har ett något lättare spelprogram kvar. City har bara förlorat en match hemma hela säsongen och kan ligga fem poäng före Liverpool med sex matcher kvar om man vinner den uppskjutna matchen.  

*********

Wigan gnällde på utvisningen efter matchen igår men jag tycker inte Caldwell ellertränaren Roberto Martinez kan klaga. Han hoppar in i tacklingen med dobbarna före och man undrar hur Tevez ben hade klarat sig om tacklingen träffat smalbenet. Sedan tycker jag inte Wigans argument att Tevez också hoppade in med båda fötterna håller riktigt. Det var inte alls samma satsning från argentinarens sida.

ANNONS

Och Caldwell borde veta bättre. Han är ju ganska rutinerad trots allt.

*********

Accrington Stanley mot Barnet i League Two ikväll och domaren har för en gångs skull huvudrollen. Mark Halsey gör comeback efter att ha drabbats av cancer. Stort. Välkommen tillbaka.

*********

Och så veckans fråga: Vem är spelaren? Spelade för sex olika klubbar i England (han var utlånad till en). En målskytt. Blev trea i skytteligan en gång i början på 90-talet. Han är den enda i världen tillsammans med före detta Realanfallaren HS som har spelat i två varianter av en liga.

Spelade bland annat på Highfield Road.

Svaret var… Roy Wegerle. Och detta visste Att våga är att göra (självklart och mannen har även lovat att gästblogga nästa gång jag är på semester), linhem, mffaren, lasseson, PL-Erik, THe Wiking, lebemannen, Pelle, londoner, Marw1n och Lever (som nog var först ute, många pluspoäng för det).

ANNONS

Gillade även Micky Quinn och Cyrille Regis som gissningnar… Lysande.

*********

Cesc Fabregas bör kunna spela mot Barcelona.

Julian Dicks tycker dagens West Ham-spelare är för lata. Ha ha. Snacka om att pot calling the kettle black.

Jag får skriva om Norwich och Southampton en annan dag. Hinner helt enkelt inte idag.

Och jag är nog för sent ute nu för bloggen om Old Trafford som en diktatur. The moment has passed, helt enkelt. Det var så att United sparkade en kille som stod i kiosken på Old Trafford för att han hade en grön och gul halsduk på sig. Och så har de förbjudit spelarna att säga ett enda ord om anti-Glazer kampanjen.

Det är väl inte demokrati eller?

Det känns som om ledningen i United är lite oroliga för Red Knights och hela den grön-gula kampanjen. Annars skulle man väl inte ta till sådana här metoder. Eller? Vad tror ni?

ANNONS
Publicerad 2010-03-30 kl 10:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto