Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatan: a sulker who cannot score? Dags för Arsenal-Barcelona

Barcelona är i stan för att ta sig an Arsenal i Champions League och den engelska pressen har fokuserat sig på tre spelare: Cesc Fabregas, Lionel Messi och… Zlatan Ibrahimovic. Thierry Henry får, konstigt nog, inte många rubriker i dagens tidningar och fokuseringen på Zlatan handlar om han är kass eller om han är bra (fast lite finare uttryckt).

**********

Som ni alla vet vid det här laget så anser engelsmännen att Zlatan är en överskattad kaxpelle. Det grundar sig delvis på den enorma prislappen som Inter satte på honom i somras men mest på det faktum att Zlatan har varit riktigt dålig så fort han har mött engelska lag i Champions League.

**********

Han har spelat tio matcher mot engelska lag. Han har inte vunnit en enda match och han har inte gjort ett enda mål. Därav den här rubriken och följande artikel hos oss i the Guardian i morse: A sulker who cannot score? Ibrahimovic vows to prove England wrong.

**********

Och nu är det nog dags för Ibra att visa vad han kan. Annars blir det en tung kväll för mig på the Guardian-kontoret. Jag har nämligen fortsatt att påstå – efter varje dålig insats – att Zlatan är en fantastisk spelare.

**********

I To sulk: [gå (sitta) och] tjura, sura, vara sur. II surmulenhet

**********

Lagen då?

Arsenal: Almunia – Eboue, Vermaelen, Gallas, Clichy – Fabregas, Song, Denilson – Nasri, Bendtner, Arshavin.

Barcelona: Valdes – Dani Alves, Puyol, Pique, Maxwell – Xavi, Toure, Busquets – Pedro, Ibrahimovic, Messi

Största frågetecknet är naturligtvis Fabregas. Arsene Wenger sa igår att han kommer vänta till uppvärmningen före han och Fabregas bestämmer om kaptenen kan spela. Avgörs matchen där?

**********

Hur slår man Barcelona då? Här kan ni läsa kommentarer från tre tränare som har gjort just det den här säsongen.

**********

 Hur som helst. Jag hoppas det blir en fantastisk match och den har alla förutsättningar att bli det. För det är väl ingen överdrift att säga att Arsenal och Barcelona spelar den trevligaste fotbollen i Europa just nu  (även om det äntligen har lossnat för Luton Town i the Conference nu, 4-0 igår kväll).

**********

Tung kväll för Manchester United i München. Inte nog med förlusten med 2-1 mot Bayern trots ledning – Wayne  Rooney skadade ju sig också och hela England höll andan. Nu lär inte VM vara i fara men jag utgår från att han inte kan spela mot Chelsea på lördag och kanske inte heller mot Bayern i returen nästa vecka.  

**********

-Sämsta insatsen jag sett någonsin av United i Champions League, sa Ruud Gullit i Sky-studion. Nu vet vi ju inte vilka matcher holländaren har sett, men den kommentaren var kanske lite väl tuff.

**********

Eloge till Ferguson, som erkände öppet att Bayern var bättre. Och på Old Trafford kommer troligen Arjen Robben att kunna spela för Bayern också. Det ser inte längre så positivt ut för United. Enda positiva från gårdagskvällen var naturligtvis bortamålet.

Nu räcker 1-0 för United – men tänk på att Bayern har gjort mål i varenda bortamatch i Champions League den hr säsongen (tror jag).

Fergusons byten var ganska katastrofala – men det är ju också som skotten säger: -Det blir en helt annan match på Old Trafford. Vi är mycket bättre än vad vi visade ikväll.

**********

Så här sammanfattade skribenten Paul Hayward stämningen i England igår kväll när de fick se Rooney halta av planen.

A measure of Rooney’s importance to club and country is that this potentially terminal defeat for England’s champions was far less haunting than the spectacle of the shoo-in footballer of the year jumping like an electrocuted cat as his feet became entangled with those of Mario Gómez in the move that led to Ivica Olic’s winner when the clock had passed 90 minutes.

**********

Skönt att se att John Aloisi spelar fortfarande. Den före detta Coventryräven har skrivit på för Melbourne Hart.

Coventry skulle behöva honom nu…

På tal om the Championship. En otroligt viktig vinst för Paul Hart och Crystal Palace på Vicarage Road igår kväll. Hade man förlorat mot Watford tror jag man hade åkt ut, men nu blev det istället en 3-1 vinst.

Cardiff City tog ett stort steg närmare en av kvalplatserna genom att slå Leicester City 2-1. Peter Whittingham, som hade gjort färre än 20 mål på sex säsonger har nu gjort 21 mål den här säsongen. Igår gjorde han ett av målen.

Tänk om det blir Swansea-Cardiff i play-off final på Wembley. Vilket krig det skulle bli.

**********

Det blev ingen comeback för domaren Mark Halsey efter cancern igår. Vattensjuk plan. Nåväl, han får naturligtvis fler chanser.

**********

Och tänk att cerpa har sådan koll på engelsk fotboll att han skrev om Frank Sinclair bland kommentarerna cirka tio timmar före jag tänkte göra det. Knappt hade kollegan Rich på the Guardians results desk konstaterat att Sinclair hade slagit till igen före cerpa skrev följande:

Tycker ni Bayern M-Manchester U var dramatisk? Kolla då på detta, från Conference, samtidigt!

Frank Sinclair, Leicesters gamle back kommer ni säkert ihåg. Om inte kolla på länken. Han var någon form av självmålsexpert.

Varför tar jag då upp honom? Jo han har slagit till igen! I Wrexhams (där han spelar nu) match borta mot AFC Wimbledon ledde Wrexham med 1-0. Men när klockan tickat förbi 90 minuter gör Wrexham självmål: 1-1 och kvitterat. Givetvis är det Frank Sinclair som hållit sig framme!

Men det ser inte ut att göra någonting då Andy Mangan åter ger Wrexham ledningen på tilläggstid. Men Sinclair ger sig inte…. Ytterligare lite senare fäller han en Wrexham spelare i straffområdet – och blir utvisad! Wimbledon kvitterar givetvis och matchen slutar 2-2, långt inne på övertid!

Ännu ett kapitel i den lite speciella historien om Frank Sinclair (som spelat i VM för Jamaica, så han kan göra saker rätt med!).

Man tycker ju att managern borde lärt sig att plocka ut honom innan klockan når 90 minuter 🙂

**********

Konstiga rykten om att Martin O’Neill har lämnat Aston Villa här i England igår. Jag vet inte vad jag ska tro.

Publicerad 2010-03-31 kl 11:13
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons