Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatan ändå i skymundan av Cesc (the paper round-up)

Zlatan Ibrahimovic tystade till slut alla engelska kritiker med sina två mål mot Arsenal – men allt handlar ändå om Cesc Fabregas här i England idag. Och med all rätt. Arsenals kapten slet som ett djur och sprang näst mest på planen trots att han var skadad redan från början. Och så kom den otroliga comebacken, fällningen av Carles Puyol och straffmålet med det brutna (tror vi i varje fall) benet.

**********

På the Guardiankontoret fick jag några blickar när Zlatan missade chans efter chans i den första halvleken. Men så kom första målet (då jag vände mig om och sa: I told you! I told you!) och så kom det andra målet (då jag bara sa kaxigt: end of discussion, I think).

**********

Tänkte köra en klassisk paper round-up idag med rubriker och annat från dagens tidningar.

Rubrikerna först:

The agony of Fabregas – Captain fears he will miss World Cup with a broken leg after penalty heroics keep Arsenal alive in thrilling draw (Guardian)

Cracker Cesc – Arsenal hero scores penalty with broken leg (the Sun)

Smash ‘n Fab – Cesc saves Gunners… but fears he’s crocked for World Cup (the Mirror)

Iron Man Cesc – Fabregas fears he broke leg scoring Arsenal face-saver (the Daily Mail)

Hero Fabregas fears the worst – Arsenal captain suspects leg is broken after leading thrilling fightback (the Times)

Heaven and Hell – Fabregas answers Gunners’ prayers with a late penalty but fears broken leg

**********

Måste bara få säga att den första halvleken var bland det värsta jag sett i fotbollsväg. Det var utspelning. Barcelona var helt fantastiska och det var en njutning att få beskåda. Tempot, passningar, rörelsen. Hur Arsenal fick med sig ett oavgjort resultat kan jag fortfarande inte förstå.

Men med båda mittbackarna avstängda i returmatchen så kan Barcelona få problem på Camp Nou (trots att Arsenal saknar Fabregas, Arshavin och troligen Gallas och Van Persie). Räkna med Theo Walcott från start nästa vecka.

**********

Richard Williams skrev en fin artikel om Fabregas insats i the Guardian som ni kan läsa här. Rubriken: Selfless to the end, Fabregas embodies the spirit of a leader

**********

Zlatan då? Beröm nästan överallt.

Kevin McCarra, the Guardian: Arsenal kördes över i första halvleken och Zlatan Ibrahimovic trivdes för en gångs skull mot engelskt motstånd. Hans första mål var en ljuvlig lobb i den 46:e minuten.  

**********

Henry Winter, the Daily Telegraph: Zlatan Ibrahimovic var oemotståndlig under de första 15 minuterna i den andra halvleken och även före svensken började demolera Arsenals försvar så hade Barcelona spelat på ett förtrollande sätt.

**********

Oliver Kay, the Times: Och till slut, 25 sekunder in på den andra halvleken, visade den svenske anfallaren den sublima målgörarkonst han är kapabel av. Han lobbade bollen över Almunia och gjorde ett mål av utsökt kvalitet.

**********

Zlatan blev dessutom utsedd till matchens lirare i the Guardian, the Times, the Mirror och the Sun.

Inte illa av en överskattad tjurpelle…

**********

Till slut måste jag bara ta med några stycken från Oliver Kays matchrapport i the Times:

Just this once, Arsène Wenger was content to cherish graft at the expense of art. Just this once, the boot was on the other foot as the Arsenal manager found himself praising the character his players had shown in achieving parity with a team whose superiority was plain for all to see.

Wenger will always make an exception for Barcelona because they are, in every sense, exceptional. A team who, with Xavi Hernández passing the ball so wonderfully and Lionel Messi taking the art of dribbling to a new level, are everything that Arsenal aspire to. A team who were cruising at 2-0, thanks to two second-half goals from Zlatan Ibrahimovic, only for Theo Walcott, the substitute, and Cesc Fàbregas, with an 85th-minute penalty, to give Arsenal hope for the second leg at the Nou Camp on Tuesday.

It was a travesty of a scoreline in many respects, such was the majesty of Barcelona’s football in the first half.

********** 

Ikväll har vi två matcher i Europa League, Liverpool möter ett oerhört starkt Benfica och Fulham tar sig an Wolfsburg.  

********** 

Men redan nu är det naturligtvis en annan stundande match som får mest uppmärksamhet: United-Chelsea på Old Trafford. Possible title decider.

Och Marcel Desailly har sagt att han är ganska övertygad om att United kommer att vinna ligan. Han är ganska hård i sin kritik men har ju rätt i att Chelsea saknar Michael Essien på mittfältet. Han säger också att Chelsea måste “göra sig av med fyra eller fem spelare som inte håller Chelseaklass” i sommar. Och hans tycks antyda att Michael Ballack är en av dem.

********** 

Edwin van der Sar säger att United ofta har klarat sig bra utan Wayne Rooney i viktiga matcher och nämner sedan bortamatchen mot, er, Bolton, som ett exempel.

********** 

Florent Malouda har berättat att Didier Drogba ofta ligger och drömmer om de mål han kommer göra i nästa match – och så gör han precis som han har gjort i drömmen. Fransmannen har också sagt till Unitedförsvaret att den enda chansen man har att stoppa Drogba är att få honom att skratta. Det är i varje fall vad Chelseaspelarna gör på träningarna.

********** 

Och så frågan alla ställer sig här i England just nu. Kan Dimitar Berbatov spela så pass bra att United inte saknar Rooney?

Jag tror det. I några veckor i varje fall. Vad tror ni?

Publicerad 2010-04-01 kl 11:13
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons