Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En dag kvar till slaget på Old Trafford

United-Chelsea på lördag förmiddag är en match som mycket väl kan avgöra jakten på ligaguldet. Det är inte bara tre poäng som står på spel utan även det självförtroende som det vinnande laget tar med sig in i de återstående matcherna.

Jag älskar de här stormatcherna. Flera dagar av förhandsartiklar och flera timmars uppladdning på Sky Sports.

**********

Läget är ju högintressant. United ligger en poäng före Chelsea. Chelsea har något bättre målskillnad. United kommer att vara utan lagets absolut bäste spelare, Wayne Rooney. Chelsea har frågetecken för Didier Drogba.

United har vunnit 14 av 16 hemmamatcher den här säsongen men Rio Ferdinand har sett rostigt ut sedan skadeuppehållet. Och Sir Alex Ferguson har vunnit en av de sex matcher har har spelat mot Carlo Ancelotti.

**********

Vill ni ha mer kanoninfo? Inte?

Kommer ändå.

Frank Lampard har gjort åtta mål på de fyra senaste matcherna som Drogba INTE spelat.

Chelsea har bara gjort ett mål på de fyra senaste matcherna på Old Trafford.

United har vunnit 10 och kryssat en av de senaste 11 ligamatcherna de har fått klara sig utan Rooney

United har bara släppt in två mål på de senaste 11 ligamatcherna på Old Trafford.

Drogba har inte gjort mål på ÅTTA matcher mot United.

**********

And, the killer stat: På de sex senaste säsongerna har Chelsea vunnit i snitt 2.36 poäng på ligamatcherna i april, medan United “bara” snittar på 1.81.

And you get all this for free? I spoil you too much. I really do.  

**********

Bara ett lag kan vinna på lördag och jag tror att det laget som vinner även vinner ligan den här säsongen. Blir det oavgjort kan allt hända.

Jag har plockat fram två ligamatcher mellan de här lagen på Old Trafford med vilt skilda resultat. En för att få er Chelseafans att hoppas på en repris och en för er Unitedfans att komma ihåg med nöje.

Den första matchen spelades den 10 maj 2005.  

Lagen:

Man Utd: Carroll, Neville, Brown, Ferdinand, Silvestre, Fletcher (Saha, 72), Keane, Scholes, Ronaldo, Rooney, van Nistelrooy.
Subs not used: Howard, Smith, O’Shea, Fortune.

Chelsea: Cudicini, Johnson (Jarosik, 72), Carvalho, Huth, Gallas, Geremi, Tiago, Makelele, Lampard, J Cole, Gudjohnsen (Morais, 86)
Subs not used: Cech, Forssell.

Alan Smith på Uniteds bänk, Jiri Jarosik som inhoppare för Chelsea. Men kanske mest anmärkningsvärt: Robert Huth från start för Londonlaget. Och vad sägs om Nuno Morais? Tre år och fyra matcher för Chelsea – och då var en av de där fyra matcherna de här fyra minuterna på Old Trafford.

 **********

Chelsea kom till Old Trafford hela 17 poäng före United med bara två matcher kvar. Sir Alex Ferguson pratade om hur hans lag hade chansen att “återvinna lite respekt” genom att slå de redan klara ligamästarna. Och Ruud van Nistelrooy gav United ledningen efter bara sju minuter och pressade tillbaka Jose Mourinhos lag till att börja med.

Men tio minuter senare kvitterade Chelsea. Claude Makelele hittade Tiago 25 meter från Uniteds mål och den ettrige portugisen hade inga problem att överlista Roy Carroll (Roy Carroll, ha ha ha) med ett kanonskott.

Darren Fletcher sköt visserligen i ribban för United men med en halvtimme kvar sprang Eidur Gudjohnsen förbi Unitedförsvaret, plockade upp Tiagos härliga genomskärare och sköt in 2-1. Game over. United hämtade sig aldrig.

Chelsea gjorde till och med ett tredje mål efter Wes Browns horribla felpassning. Frank Lampard tog tag i bollen och hittade Joe Cole vid främre stolpen. 3-1 och ridå för United.

Får vi se något liknande på lördag?

**********

Eller får vi uppleva det här scenariot?

Den andra matchen är från 11 januari 2009. United låg trea i ligan, hela sju poäng efter Liverpool och fyra poäng efter Chelsea på andraplatsen. Men Sir Alex Fergusons gäng hade börjat hitta formen under jul och nyårs-matcherna medan Londonlaget hade börjat svikta under Luiz Felipe Scolari. United hade dessutom två matcher mindre spelade.  

 **********

Lagen

Man Utd: Van der Sar, Neville, Vidic, J Evans, Evra (O’Shea, 66), Ronaldo, Fletcher, Giggs (Carrick, 79), Park, Berbatov, Rooney
Avbytare: Kuszczak, Anderson, Scholes, Welbeck, Tevez.

Chelsea: Cech, Bosingwa (Belletti, 64), Carvalho, Terry, A Cole, Mikel, J Cole (Di Santo, 85), Lampard, Ballack, Deco (Anelka, 46), Drogba.
Avbytare: Cudicini, Ivanovic, Ferreira, Kalou.

Carlos Tevez på bänken i 90 minuter alltså. Tänka sig. Och Franco Di Santo fick fem minuter. Han som inte ens platsar i Blackburn nuförtiden.

 **********

Första halvleken var en ganska seg tillställning och det såg ut som om den här matchen mycket väl skulle kunna sluta 0-0. Men på övertid i den första halvleken slog United till med en fräck, fräck hörnvariant. Wayne Rooney sprang över och petade till bollen men låtsades om som om han inte hade tagit hörnan. Ryan Giggs plockade upp bollen och satte fart – för Chelseaspelarna hade reagerat. Inlägg till Cristiano Ronaldo och 1-0 till United.

Trodde alla – utom linjemannen, som underkände det korrekta målet. Never mind. Giggs tog nästa hörna som Dimitar Berbatov nickade fram till Nemanja Vidic, som styrde in bollen i mål. 1-0 i halvtid.

Och där gick luften ur Chelsea. De hade inte skapat mycket i den första halvleken, och skapade ännu mindre i den andra. Det här var början till slutet för Scolari. United gjorde 2-0 i den 63:e minuten. Patrice Evra slog en kort passning till Cristiano Ronaldo, som klackade tillbaka bollen till fransmannen. Inlägget skarvades vidare av Berbatov till Rooney som gjorde 2-0 mellan benen på Ashley Cole.

Och med bara tre minuter kvar gjorde United 3-0. En Ronaldo-frispark styrdes in av Berbatov. Utklassning.

**********

Och med det så hoppas jag att jag har fått er i rätt stämning inför morgondagens möte.

**********

Två matcher med engelskt intresse i Europa League igår kväll. Liverpool förlorade borta mot Benfica med 2-1 trots tidigt (och oerhört vackert) ledningsmål av Daniel Agger. Ryan Babel blev utvisad ganska tidigt för att ha satt upp handen i en Benficaspelares ansikte och så var Liverpools kväll förstörd.

Och frågan är hur 60 minuter med 10 man på Estadio da Luz stora gräsmatta påverkar den viktiga matchen borta mot Birmingham på söndag.

**********

Fulham ledde med 2-0 mot Wolfsburg men så nickade Alexander Madlung in ett sent reduceringsmål och helt plötsligt är tyskarna knappa favoriter att gå vidare. Men Fulham har överraskat på bortaplan förut i Europa League och kan mycket väl gå vidare. Bobby Zamora visade återigen varför det är en hel del experter som vill se honom i VM-truppen.

Publicerad 2010-04-02 kl 09:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons