Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Och så var det bara ett engelskt lag kvar…

Arsenal gjorde bättre ifrån sig mot Barcelona igår kväll än de gjorde förra veckan: men förlorade ändå mot spanjorerna och Lionel Messi med 4-1. Och det är svårt att vara kritisk mot Arsenal med den skadelistan och Messi på ett fruktansvärt spelhumör.

**********

Absolutely stunning. Genius. Pure genius, sa kommentatorn på Sky sekunderna efter slutsignalen på Camp Nou och det är bara att hålla med. Jag kan förstå om inte Arsenalfansen håller med men det är en njutning att se Barcelona just nu. Det är inte bara Messi. Xavi Hernandez, vilken underbar spelare. Jag skulle kunna titta bara på honom i 90 minuter och få valuta för pengarna. Passningarna, spelblicken, rörelsen, intelligensen, de defensiva löpningarna.

Kan en mittfältare bli mer komplett än Xavi? För att inte tala om Dani Alves. Hur bra får man vara som högerback? Den killen skulle kunna vara innermittfältare i 99 av 100 klubbar i Europa – om han nu bara ville.

**********

-Det var en av de där kvällarna jag kommer kunna säga “jag var där” om några år, sa Graeme Souness i tv-studion. Han var märkbart tagen av Messis uppvisning.

**********

15-6 i skott för Barcelona. 508-238 i passningar. Utklassning.

Trots detta såg Arsene Wenger inte alltför nedslagen ut efter slutsignalen. -Vi förlorade mot ett bättre lag och den bästa spelaren i världen, sa han. -Vi hade chanser att göra ett andra mål och det var synd att vi gav bort några billiga mål också. Vi jobbade inte tillräckligt hårt defensivt.

**********

Som tur är har Arsenal nu åtta dagar på sig att hämta sig inför derbyt mot Tottenham. Men jag undrar om de orkar resa sig med tanke på de skador de har på nyckelspelare.

**********

Kan inte annat än tycka synd om den Blackburnsupportern som åkte från Australien till England för att titta på en match live. Han sov över i London natten före matchen och sedan ville det sig inte bättre än att hans tåg till Blackburn på matchdagen var åtta (!) timmar försenat. Han missade hela matchen.

Inte undra på att killen var knäckt.

**********

Manchester United-Bayern München ikväll och det kommer troligen att bli oerhört spännande på Old Trafford. Bayern leder ju med 2-1 efter första matchen och har Bastian Schweinsteiger och, som det ser ut, Arjen Robben tillbaka i laget.

Här i England har det naturligtvis snackats mycket om Wayne Rooney och anfallarens vara eller icke vara mot Bayern. Sir Alex Ferguson sa igår att han “inte kommer att riskera Rooney” och flera tidningarna körde rubriker som “Rooney ruled out of Bayern clash” medan vi på the Guardian är lite mer skeptiska när det gäller Ferguson och hans uttalande.

United to make late decision on Rooney” var vår rubrik och visst finns det fortfarande en liten chans att han spelar.

**********

Och här går the Daily Mails norra Englandkorre Ian Ladyman vad som kan avgöra mötet ikväll. Ganska intressant läsning. Han hävdar – vilket antagligen stämmer – att om United håller nollan så lär laget gå vidare.

Men, påpekar han också: Problemet är att United sällan håller nollan mot topplagen den här säsongen. Man har spelat 12 matcher mot Chelsea, Liverpool, Arsenal, Manchester City och Aston Villa – och inte hållit nollan i någon. Man har även släppt in mål mot Wolfsburg, CSKA Moskva, Besiktas, Milan och Bayern i Champions League.

**********

Och för er Unitedfans som hade hoppats på några stora inköp i sommar så ser det tyvärr ut som om Ferguson kommer hålla hårt i slantarna. Chris Smalling är på väg men Ferguson hävdar nu att truppen bara behöver “finjusteras”.

**********

Newcastles ägare Mike Ashley har sagt att han är beredd att spendera hyfsat stora pengar på spelare i sommar. Men han påpekar också att en del pengar måste gå till klubbens lån. Tydligen har Newcastle gått back runt fem miljoner kronor i veckan den här säsongen. Ouch.

**********

Burnleys Kevin McDonald har tvingats be om ursäkt efter han kollade andra halvleken av matchen mot Manchester City i en pub nära Turf Moor. Mittfältaren blev utbytt i halvtid, när det stod 0-5, och utan att be om tillstånd så bytte han om och såg resten av matchen på puben. Inte världens smartaste drag kanske.

**********

Gordon Brown har bestämt att det ska bli val här i England den 6 maj och det var kul att se tidningarnas rubriker (beroende på om de stöttar Brown eller David Cameron (konservativa). Och vilka tror ni the Daily Express håller på med den här framsidan: LAST CHANCE TO SAVE BRITAIN – five more years of Brown and we are finished.

Ha ha ha. Snacka om nyanserad politisk rapportering.

**********

Här kan ni läsa John Ashdowns utmärkta blogg om livet under Premier League. Idag handlar den bland annat om kaosklubben Peterborough United, aka Posh.

**********

Ha en trevlig dag.

Publicerad 2010-04-07 kl 00:43
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons