Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

‘Typical Germans’

Och så var det inget engelskt lag kvar. Manchester United åkte ut mot Bayern München på bortamål och så har vi ett franskt, ett spanskt, ett italienskt och ett tyskt lag kvar i Champions League. Det är oerhört små marginaler som avgör matcherna i det här skedet av turneringen och visst var det Rafael da Silvas utvisning som avgjorde vilket lag som gick vidare igår.

**********

Sir Alex Ferguson, som ni säkert har läst, sa efter matchen att Bayern-spelarna hade fått Rafael utvisad genom att omringa domaren och sett till att han gav brassen ett andra gula kort. –Typical Germans, sa Ferguson, vilket ju är ganska strattretande med tanke på hur många gånger hans spelare har satt press på domarna på exakt samma sätt.

Men om ni såg intervjun så kändes det inte som om någon direkt ilska från Ferguson. Det kändes mer som uppgivenhet och att det var hans instinkter som tog över. Det såg ut som om han tänkte: “Måste säga något som får pressen att fokusera på något annat än att vi åkte ut, måste säga något som får pressen att fokusera på något annat än att vi åkte ut…”

En försvarsmekanism, om vi säger så.

**********

Var det verkligen Nanis första mål gör United i Europa? Oerhört snyggt visserligen, men inte den utdelning Ferguson hade hoppats på när han köpte den portugisiske yttern för 200 miljoner kronor från Sporting (see, Sporting, and Sporting only!) för tre år sedan.

**********

Så Ferguson chansade med Rooney och det gick inte hem. Det är väl inte mycket att säga om – förutom att det visar hur lite förtroende han har för Dimitar Berbatov. Vad innebär det för nästa säsong? David Villa på väg in – en disgruntled Bulgarian på väg ut?

**********

Måste säga att jag verkligen gillar Ivica Olic som spelare. Jobbar stenhårt för laget, ger aldrig upp. Och måste erkänna att det är något med Mark van Bommel som jag gillar också. En mittfältsräv, helt enkelt. En rutinerad man som vet exakt vad han ska göra för att hjälpa laget. Inte lika galen – och inte heller lika bra – som Stefan Effenberg men lite av samma ledaregenskaper.

**********

Klarar United att resa sig till på söndag och bortamatchen mot Blackburn nu? Jag undrar jag.

**********

Rafael var riktigt bra före utvisningen. Helt klart en lysande framtida högerback. Men idag kan det inte vara lätt att vara den unge brassen.

**********

Kan inte låta bli att ta med den här kommentaren från Lucid igår:

“… Jag har inte ens känt någon form av nerv eller vad man ska kalla det inför kvällens match. Jag kan inte se hur Bayerns försvar ska kunna överleva en avgörande bortamatch på OT. Ända sedan slutsignalen av förra matchen så har det känts ganska klart för min del att United kommer gå vidare.

Den där spänningen som vissa försöker bygga upp har jag svårt att ta till mig.”

**********

Liverpool-Benfica och Wolfsburg-Fulham ikväll. Life goes on.

**********

Kul att se Fernando Torres hylla Sami Hyypiä häromdagen. Spanjoren pratade om hur viktig Hyypiä var på och utanför planen och att även mittbacken – och inte bara Xabi Alonso – var en tung förlust förra sommaren.

**********

Arsene Wenger har erkänt att Arsenal måste handla i sommar och det verkar som om Evertons Jack Rodwell står högt på inköpslistan. Men han måste väl köpa lite rutin – och en bra målskytt också? Eller? Vad säger ni Arsenalfans? Om ni fick välja tre värvningar, vilka skulle det vara?

**********

Den före detta Newcastleägaren Sir John Hall har drabbats av obotlig cancer. Säga vad man vill om hans tid som ägare av klubben men det är ett öde man aldrig kan önska någon person.

**********

Storförlust för AFC Wimbledon igår, 0-5 borta mot York City i the Conference. Och därmed försvann det sista lilla hoppet som fanns att ta en play-off plats. Men bara det faktum att den supporterägda klubben ligger sjua efter 40 matcher är kanske årets insats i engelsk fotboll. Helt fantastiskt.

Och när vi ändå är inne på Conference-fotboll så kan jag meddela att jag inte förnyade mitt medlemskap med Ebbsfleet United, den “andra” supporterägda klubben i ligan. Jag tycker det var en fantastisk idé – men har helt enkelt inte lyckats identifiera mig själv med klubben. Jag har aldrig fått känslan att det var “min” klubb, som jag till exempel har känt med Djurgården sedan jag växte upp.

**********

Tight at the top: Två poäng skiljer Stevenage Borough och klassiska Luton Town på första och andra plats. På ett sätt vill jag att båda ska gå upp till League Two (och båda kan ju gå upp om ett av lagen vinner play-off finalen. Stevenage har varit så nära att gå upp i omgångar under de senaste 15 åren och vann the Conference en gång – men fick inte spela i League Two eftersom deras arena inte höll måttet.

Och Lutons fans har nog lidit tillräckligt nu på grund av olika ägares katastrofala insatser och ekonomiska problem.

**********

Och så blev det inget Champions League-mål för Berbatov den här säsongen. Inte ett enda.

**********

Burnley kan mycket väl sparka Brian Laws idag eller i morgon. Efter tre månader. Vadå felanställning…

Publicerad 2010-04-08 kl 11:21
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons