Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ska jag hålla på England i VM?

11å

VM närmar sig med stormsteg. Bara 62 dagar kvar idag och man har haft tillräckligt med tid för att komma över den svenska besvikelsen. Nu gäller det att se fram emot turneringen och för min del bloggandet under VM. Ska bli härligt.

ANNONS

**********

Det är något speciellt att vara i ett land som deltar i en VM-turnering. Hela landet lyfts om det går bra, hela landet sörjer om det går dåligt. Men en sak är säker: det är medryckande. Det var inte speciellt roligt att vara i Sverige under VM 1998 och det var inte speciellt roligt att vara här i England för två år sedan under EM i Schweiz och Österrike.

**********

Min fråga till er är: Ska jag hålla på England under VM? Ska jag bli så involverad att jag vill att engelsmännen vinner hela turneringen?

Lite bakgrund: Jag har bott i England sedan 1995. Min fru är engelsk. Min son är halvengelsk. Alla mina polare här borta är engelska. Mina kollegor på Guardiansporten är alla engelska (förutom några skottar och irländare, som definitivt inte kommer att hålla på England).

**********

Jag låter er bestämma (sedan kan det mycket väl visa sig att jag inte kan hålla på England när det väl kommer till själva VM). Det är en sak att säga att man ska hålla på ett “adopterat land” under en VM-turnering, en helt annan sak att göra det när de engelska tidningarna blir alltför kaxiga och arroganta.

ANNONS

Och orkar vi med kaxiga engelsmän de närmaste 10 åren om de verkligen vinner VM?

**********

Och det här är bland det roligaste jag sett på länge. Ni känner nog till Chris Kamara vid det här laget. Den före detta Stoke, Luton, Leeds, Middlesbrough och Bradfordspelaren arbetar numera för Sky Sports – och är hopplös som reporter.

Han har varit inblandad i några klassiska referat de senaste åren – men den från förra lördagen och matchen mellan Portsmouth och Blackburn tar nog priset. Jag skrattar jag bara tänker på klippet.

HÄR är det.

Njut.

**********

Liverpool OCH Fulham vidare till Europa League semi-finalerna efter bra prestationer igår. Liverpool vaknade till liv efter en svag start mot Benfica och var riktigt på hugget. Fernando Torres gjorde två mål, Lucas Leiva gjorde ett och var riktigt bra på mitten och Dirk Kuyt såg pigg ut för en gångs skull den här säsongen.

ANNONS

Nu väntar Atletico Madrid, Torres före detta klubb, i semin.

**********

Fulhams fantastiska säsong fortsatte med en 1-0 vinst borta mot Wolfsburg. Bobby Zamora gjorde ett riktigt snygg mål redan i den första minuten och Fulham, anförda av kaptenen Danny Murphy, höll emot och vann med 3-1 sammanlagt.

I TV-studion satt Stan “the man” Collymore och sa att han hade minsann tagit med Zamora till VM om han hade varit förbundskapten. Och kanske har Stan rätt. Men det är ju svårt att inte ta med Darren Bent när han har gjort 22 eller 23 Premier League-mål den här säsongen eller vad det nu är. Men det är även svårt att inte ta med Peter Crouch, som gör fler mål i landslaget än Wayne Rooney per match just nu, eller Jermain Defoe, som har snabbheten att lyckas internationellt.

Tur att man inte är Capello…

ANNONS

**********

Två FA Cup semi-finaler till helgen (Aston Villa-Chelsea på lördag och Tottenham-Portsmouth på söndag).

Helgens Premier League-matcher:

Hull-Burnley (lördag)
West Ham-Sunderland (lördag)

Wolves-Stoke (söndag)
United-Blackburn (söndag)
Liverpool-Fulham (söndag)
Manchester City-Birmingham (söndag)

Publicerad 2010-04-09 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto