Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Norwich på uppgång och engelsmän som inte tvättar händerna

Norwich spelade i Premier League så sent som 2005 men den säsongen slutade med en katastrofal 6-0 förlust borta mot Fulham och det har varit ont om ljusglimtar sedan dess. Laget hankade sig kvar i the Championship i några säsonger men när “fallskärmspengarna” tog slut så tog det inte lång tid före man plötsligt befann sig i League One med cirka 300 miljoner kronor i skulder.

**********

Vid det läget skulle många ägare sälja. Men inte Delia Smith och hennes man Michael Wynn-Jones. De har gjort allt för att Norwich ska kunna komma tillbaka till fotbollens finrum och se till att Norfolk har ett Premier League-lag igen.

För er som inte vet är Smith en stor kändis här i England. Hon är kändiskock och mer populär än Jamie Oliver på de här öarna. Hon har tjänat otroligt mycket pengar på sina tv-program och böcker – och en hel del har gått åt för att hålla Norwich på rätt köl.

Hon är också känd för att – något överförfriskadha tagit micken under pausen på en match och undrat varför fansen var så tysta.

Classic viewing.

**********

Och det är mycket tack vare Smith som Norwich nu är på väg tillbaka. Glöm Leeds, Millwall, Swindon och Southampton. Norwich leder League One överlägset och är i stort sett garanterade att gå upp. Och detta trots att man förlorade första matchen mot Colchester. Hemma. Med 7-1.

Fansen var så rasande att de hoppade in på planen och rev sönder sina säsongsbiljetter.

**********

Men det var då och nu är nu. Norwich leder ligan med åtta poäng med fyra matcher kvar. Norwich gick till Colchester och snodde tränaren som spöat dem med 7-1 i första matchen, Paul Lambert (ja, just det, mittfältaren som vann Champions League med Borussia Dortmund 1997 och som sedan gick till Celtic), och med Grant Holts 22 mål framåt har man varit väldigt svårstoppade.

**********

Man måste även beundra supportrarna. Lag som Leyton Orient, Stockport och Gillingham kanske inte lockar – men ändå har de lojala fansen fortsatt att stödja klubben. Snittet den här säsongen är finfina 24 716. Och Carrow Road tar bara ca 25 500.

Och än mer imponerande. Hela 18 500 säsongsbiljetter har sålts inför nästa säsong. Ska bli mycket intressant att följa Norwich och Lambert i the Championship nästa säsong.

**********

Och så är Lady Bracewell-Smith på väg att sälja sina aktier i Arsenal. Hon har hela 15.9 procent av aktierna.  Det här innebär att jänkaren Stan Kroenke eller mannen från Uzbekistan, Alisher Usmanov, kan köpa hennes aktier och kanske hela klubben. Men det verkar inte som om Bracewell-Smith är speciellt intresserad av att sälja till de här herrarna.

Men man vet ju inte. Helt plötsligt kan även Arsenal vara i utländska händer.

Läs mer här, en väldigt intressant artikel av Matt Scott på the Guardian.

**********

Och när vi väl är inne på fotboll och affärer så ser det alltså ut som om Tom Hicks och George Gillett är på väg att sälja Liverpool. Det första steget är att den respekterade Martin Broughton har hämtats från British Airways för att bli ny ordförande.

Detta kommer att höja Liverpools anseende hos flera tänkbara köpare. Men det har också höjt förtroende för Liverpool hos bankerna, vilket innebär att Hicks och Gillett troligen kommer att få mer tid på sig att minska klubbens lån. Som ni kanske kommer ihåg så krävde bankerna att Hicks och Gillett skulle minska lånen med en miljard kronor före första juli.

Det troliga är att amerikanerna får ytterligare sex månader på sig, men mardrömsscenariot är att en annan bank, Barclays, tar på sig lånen och ger Hicks och Gillett tre år till med hemska lån.

**********

Sex sidor Sami Hyypiä i senaste 11Freunde. Leverkusens Abwehrchef über die stärkste Liga der Welt.

Härligt. Kanske ska bege mig till den där tyska puben vid Old Street för en schnitzel, lite Hefeweize och några timmars sträckläsning.

Life is good sometimes.

**********

Chelsea-Bolton ikväll. Och Reading-Newcastle.

**********

Frågan var tydligen för enkel igår och svaret var Julian Dicks, som PHy hade listat ut efter ungefär 12 minuter.

But I’ll return stronger.

**********

Anekdotdags angående kulterella skillnader mellan engelsmän och svenskar: Var på en svensexa i Bratislava för några år sedan med ett gäng engelsmän och blev helt plötsligt påhoppad av Latimer som överraskade mig i lobbyn där jag försökte få fram text-tv på en slovakisk tv.

-Ni svenskar är helt otroliga när det gäller text-tv. Varför är ni så besatta av text-tv?

Jag försökte berätta om sidan 377 och hockeyn och måltipset på 378 men Lats förstod naturligtvis ingenting och frågade då: -Om jag blir irriterad på ert text-tv behov så måste det väl finnas något som du tycker är irriterande med engelsmän?

Jag tänkte länge före jag sa: -Är det något som jag inte tycker är så trevligt är att ni aldrig verkar tvätta händerna när ni har varit och pissat.

**********

Latimer funderade på det här och när han kom hem till England och sin lokala pub i London så tvättade han sig noggrant efter ett toalettbesök. Då gick en gammal gubbe förbi och sa: -What’s all that about? Why don’t you wipe your hands on your trousers like the rest of us? 

**********

And on that note, goodbye.

Publicerad 2010-04-13 kl 08:15
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons