Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Spurs skadeglädje är lätt att förstå

White Hart Lane kokade igår. Våra utsända på the Guardian sa att de inte hade upplevt en sådan stämning på arenan på många, många år.

Orsakerna var många: Fansen krävde revansch för fiaskot mot Portsmouth i söndags, en vinst mot Arsenal skulla krossa deras titeldrömmar och hålla vid liv Spurs hopp om en fjärdeplats och, sist men inte minst, Sol Campbell var tillbaka på arenan i Arsenalställ.

**********

Dessutom fick Tottenham den start de behövde för att glömma Portsmouthförlusten. 19-årige mittfältsdebutanten Danny Rose, plockad från Leeds där han inte uppskattades tillräckligt, kanonsköt förbi en utflugen Manuel Almunia i den 10:e minuten.

Tottenham köpte väl Aaron Lennon från Leeds för ca 20 miljoner kronor och behövde inte betala mycket för Rose heller. Spurs 2 Leeds 0.

**********

På the Guardian satt vi och väntade på att Arsenal skulle ta över matchen men det blev aldrig något tryck förrän Robin van Persie kom in med 22 minuter kvar. Men då var det för sent. Då hade redan Gareth Bale gjort 2-0 och Spursfansen hade gått från helvete till himmel på 72 timmar.

**********

Så här skrev the Guardians Kevin McCarra i sin matchrapport från White Hart Lane: Schadenfreude may be a petty satisfaction but it is also one of the most cherished feelings in sport.

Och då vet ni naturligtvis att petty inte har något som helst med petting att göra. Snarare tvärtom…

**********

Är Gareth Bale den spelare som har gått mest framåt den här säsongen i hela Premier League? Eller är det Boltons Gary Cahill? Fulhams Chris Smalling? Liverpools Lucas? Blackburns Phil Jones? Fulhams Bobby Zamora? Arsenals Alex Song? Villas James Milner?

Eller är det till och med Huerelho Gomes (vilken räddning på Van Persies frispark igår)?

Vad tycker ni?

**********

Ni kan mycket väl redan ha sett det här men…

Unitedfans look away. En tysk stjärna har återskapat Bayerns mål på Old Trafford. Med legofigurer.

**********

Arsene Wenger har inte givit upp ligaguldet än.

Men nu är United ute efter Arsenalfansen försteval på målvaktsplatsen nästa säsong, Hugo Lloris.

**********

Aston Villa har fortfarande svårt att vinna och fick bara 2-2 hemma mot Everton efter sent självmål av Phil Jagielka. Oerhört tungt för Everton som har gjort ett strålande jobb efter jul. En vinst hade inneburit att laget verkligen hade varit med i kampen om en Europa League-plats men nu ser det nog mörkt ut.

**********

Tim Cahill gjorde två mål men av det jag såg så var Milner återigen “outstanding”.

**********

Och så har tidningarna här i England äntligen “cottoned on” något som jag skrivit om i flera veckor (obs, stor självironi här…). Fabio Capello är beredd att ge Manchester Citys Adam Johnson chansen att spela in sig i VM-truppen.

Här pratar Il Mister om både det ena och det andra.

**********

Katastrofal insats av nedflyttningshotade Wigan hemma mot Portsmouth. Det blev 0-0 mot ett lag som hade tre juniorspelare i truppen och ingen reservmålvakt på bänken. Faktum är att Pompey bara hade fyra avbytare igår och Tommy Smith spelade med mask för ansiktet för att skydda en skada.

**********

Paul Scharner gjorde bort sig ordentligt. Han verkade ointresserad. Jag förstår inte vad som har hänt. Han som brukar ge allt för laget. James McCarthy fortsätter dock att imponera. Kan han vara den spelare som utvecklats mest i PL den här säsongen?

**********

Lånar de här småroliga meningarna från vårt inte helt seriösa nyhetsbrev The Fiver på the Guardian:

And notoriously punctual on-loan Hull City striker Amr Zaki was due back in England from Egypt today after failing to turn up yesterday, as arranged. “He has every intention to be punctual but the red tape caused his arrival at Hull to be postponed,” said his Mr 15%, stopping short of claiming the dog had eaten his client’s passport.

**********

 Snarare tvärtom?

**********

Hamnade framför Itunes efter en flaska rödvin häromkvällen och lyckades ladda ner sex REO Speedwagon låtar.  Men va f-n? Har jag ingen som helst heder kvar? REO Speedwagon.

Är det rödvin in – och allt förstånd ut?

Här har ni ett smakprov.

**********

You take it on the run baby
If that’s the way you want it baby
Then I don’t want you around
I don’t believe it, not for a minute
You’re under the gun so you take it on the run…

**********

Idag får vi nog veta hur allvarlig Fernando Torres skada är.

**********

Sir Ryan Giggs (He Got 11): Härlig kärleskförklaring till Cambridge igår. You’ll be pleased to hear they beat Newbury 36-20 after tries from Schmidt, Martin, Fox, Robinson, Berridge, a penalty from Martin and four conversions from the same man. They are sixth in National League One.

**********

I morgon kan jag skriva om Rochdale, Nii Lamptey, Limp Bizkit eller Nils Middelboe. Vad tycker ni jag ska skriva om?

Publicerad 2010-04-15 kl 02:35
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons