Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Wenger får skylla sig själv

11å

Ytterligare en säsong – och ytterligare en säsong utan att ha vunnit något. Arsenal fortsätter att få beröm för lagets fantastiska fotboll, men senaste titeln kom för fem år sedan. Det är en lång tid för ett storlag.

ANNONS

Gårdagens förlust mot Wigan var överraskande (och onödig med tanke på att man ledde med 2-0) och självklart har man haft det fruktansvärt tuff med skador.

Men. Man kan ha otur med skafor och domarinsatser och ribskott under en säsong. Men inte i fem år. Jag älskar Arsene Wenger och hans filosofi, men ibland verkar han för envis.

Före matcherna mot United, Chelsea och Barcelona pratade fransmannen om hur hans spelare nu var tillräckligt erfarna för att slå topplagen. Det blev pannkaka. Efter matchen mot Tottenham i onsdags anklagade han spelarna för att inte ha tillräckligt med rutin!

Men det var ju Wenger som satte ihop truppen. Det var ju han som inte ville ha några färdigutvecklade spelare. Och det var ju han som beslöt sig för att inte köpa någon ersättare till Robin van Persie i januari.

ANNONS

Lite ansvar får han nog ta nu fransmannen.

**********

Det ska bli mycket intressant att se vad Wenger gör i sommar. Känns som ett vägskäl.

**********

Låt oss även berömma Wigan Athletic som nu kommer att spela Premier League-fotboll även nästa säsong. Sir Dave Whelan tog en chansning när han anställde Roberto Martinez som ersättare till Steve Bruce, men det har fallit väl ut.

Martinez (liksom Roberto Di Matteo hos West Bromwich Albion) har satsat på att försöka spela en trevlig fotboll, med bollen på backen och med många tekniska spelare i laget. Det är inte alltid lätt att nå framgångar med den sortens fotboll i England men de här båda herrarna har lyckats bra under deras första säsonger i nya klubbar.

**********

Och tänka sig att Ben Watson kom in och spelade sin första ligamatch från start den här säsongen på mittenmitt för Wigan. Mittfältaren som var nog Steve Bruces märkligaste köp någonsin när han kostade 30 miljoner kronor från Crystal Palace i januari 2009 och han har varit utlånad till West Brom och QPR utan att göra något större väsen av sig den här säsongen.

ANNONS

Och så gjorde han mål på Arsenal i en av klubbens mest otroliga vinster någonsin. Där ser man. Man vet aldrig vad som kan hända i fotbollens värld.

**********

Och det stämmer ju i allra högsta grad när det gäller fighten om ligatiteln. Förra veckan kändes det som om Chelsea redan hade vunnit ligan, medan nu känns det som om United är knappa favoriter.

Jag vet att Chelsea ligger en poäng före men laget spelade så dåligt mot Tottenham och har dessutom kvar att möta Liverpool på bortaplan. Uniteds svåraste match, däremot, är Tottenham hemma och även om Spurs spelade fantastiskt bra mot Arsenal och Chelsea så är det en helt annan sak att slå ett topplag på bortaplan.

Är det någon som kommer ihåg när Tottenham slog ett big four-lag borta senast?

**********

Det är nu nästan 48 timmar sedan United slog City och Tottenham slog Chelsea så jag tänkte inte skriva så mycket om själva matcherna som många av er såg och som ni har diskuterat i två dagar nu.

ANNONS

Jag kan väl bara säga att Tottenham vann helt välförtjänt, att Carlo Ancelotti har erkänt att hans lagkapten, John Terry, “tappade kontrollen” över sig själv, och att Chelsea “måste behålla lugnet” i de tre sista matcherna.

Och när det gäller City och United så kan man bara konstatera att man ALDRIG ska räkna bort United. Och jag, som har arbetat som sportjournalist i England i 12 år nu, borde väl veta det vid det här laget.

Och när Wenger sitter och funderar på sin regel att inte behålla alltför många spelare över 30 år så kan han ju titta på Paul Scholes och se hur viktig den mannen är för United fortfarande. Detta United, med sina gamlingar, som alltså kan vinna en fjärde ligatitel i rad.

**********

Tyvärr handlar dagens rapporter om derbyt mer om hur Unitedspelaren Mame Biram Dioufs bror blev nerslagen av några Citysupportrar efter matchen. Abdel Diouf hade på sig en tröja där Dioufs namn hade tryckts över Carlos Tevez namn (eftersom Diouf har tröjnummer 32 nu) och vandrade “i fel riktning” efter matchen.

ANNONS

Han blev påhoppad bakifrån av flera Citysupportrar som slog honom kraftigt flera gånger och tydligen skrek något om flygkatastrofen i München samtidigt.

Welcome to England, Mr Diouf…

Jag blir äcklad när jag hör sådana har saker och skäms på fotbollens vägnar.

Som tur var klarade sig Diouf utan några allvarliga skador.

**********

Liverpool, som möter West Ham ikväll, får klara sig utan Fernando Torres resten av säsongen, som ni säkert redan har läst. Och Rafael Benitez, liksom Wenger, får faktiskt skylla sig själv som tror att han ska klara sig med en bra anfallare en hel säsong. Visst, Dirk Kuyt, David Ngog och Ryan Babel kan spela på topp men de räcker inte riktigt till i min mening.

Kanske får vi se lite mer av Daniel Pacheco nu?

**********

Carlo Ancelotti vann en ligatitel på åtta år med Milan. Verkar inte vara världens bästa tränare när det gäller ligaspel…

ANNONS

**********

Mikel Arteta var matchens lirare i Evertons 3-2 vinst mot Blackburn borta och man undrar ju om inte Everton hade blandat sig i striden om den sista Champions League-platsen om spanjoren inte varit skadad så länge.

Sen att han petade Gamst i ögat var väl mindre snyggt… men jag köpte (nästan i varje fall)  hans förklaring.

-Jag gjorde ett misstag, helt klart, och jag ber om ursäkt för det. Men jag tror att jag reagerade eftersom jag har varit skadad så mycket på sistone och inte ville bli skadad igen på grund av en sådan dum tackling.

**********

Och så var det äntligen dags då: Rochdale (se fredagens blogg) slog Northampton med 1-0 och är klara för League One – efter 36 år i fjärdedivisionen. Keith Hill har gjort ett fantastiskt jobb med laget och det ska bli spännande att se hur de klarar sig i League One.

ANNONS

(Måste även be om ursäkt om jag skapade en alltför mörk bild av Rochdale i fredags. Någon som bott där i två år sa bland kommentarerna i att Rochdale inte alls är ett dumt ställe och då får vi lita på honom eller henne.) 

Notts County gick också upp till League One efter 4-1 hemma mot Morecambe. Lee Hughes gjorde två av målen.

Bournemouth – med 32-årige tränaren Eddie Howe och en minimalistisk trupp – är också i stort sett klara för League One efter 2-0 hemma mot Darlington. Ett stort grattis.

**********

I League One så sjabblade Leeds bort en jättechans att rycka gentemot Millwall och Charlton (som båda förlorade) men torskade med 3-2 mot bottenlaget Gillingham. Inexcusable, eller vad säger du Possi?

Huddersfields vinst mot Millwall i fredags innebär med största sannolikhet att Southampton inte når en kvalplats och jag undrar vad det innebär för Alan Pardews framtid.

ANNONS

I botten finns det fortfarande hopp för Tranmere efter 3-1 hemma mot Exeter.

Och på tal om Tranmere (där John Aldridge avslutade sin karriär) så kan vi väl ta oss tid denna måndag att titta på när anfallaren blir rasande på en domare under VM 94).

Ah, life’s small pleasures.  

**********

Och sist men inte minst. Välkomna tillbaka Norwich (sorry Stefan). Norfolklaget är återigen bland landets 44 bästa klubbar och blev klara för Championshipfotboll på samma arena de åkte ur på (the Valley).

Nice symmetry boys.

Publicerad 2010-04-19 kl 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto