Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sämsta publiksiffran på Anfield sedan 2004

Promenadseger för Liverpool mot ett negativt West Ham igår kväll. Det blev 3-0 till slut efter mål av Yossi Benayoun, David Ngog och en hjälpande hand av Robert Green.

Nye ordföranden Martin Broughton – som ska hitta nya ägare – var på plats men tänkbara köpare av klubben kan inte ha imponerats av publiksiffran: 37,697. Det är den sämsta publiksiffran på Anfield för en ligamatch sedan december 2004.

Om de inte ens kan fylla en stadion som håller drygt 44 000 åskådare, vad ska de då göra med en arena som tar 60 000?

**********

Yossi Benayoun var riktigt bra för Liverpool medan det var ingen som höjde sig över mängden för West Ham. Idag (tisdag, because I’ve seen the first editions) skriver bland annat the Daily Mail att Gianfranco Zola kommer att lämna klubben i sommar.

Men frågan är om han lämnar ett Premier League-lag eller ett Championship lag? Hull är bara tre poäng bakom och har en match mindre spelad. På lördag väntar Wigan hemma för West Ham, ligans Dr Jekyll and Mr Hyde.

**********

Det kanske blir en åtråvärd Europa League-plats för Liverpool nästa säsong trots allt.

**********

Newcastle säkrade Championship-titeln igår kväll med en 2-0 seger borta mot Plymouth, ett resultat som innebär att sydkustlaget åker ur. Det har inte varit en bra säsong för Bojan Djordjics före detta klubb och laget fick till och med ställa in säsongsavslutningen med fansen eftersom mindre än 15 supportrar hade anmält intresse.

Ouch.

**********

Sex miljoner personer bor i Sierra Leone – men det finns bara 95 barnmorskor. Helt ofattbart år 2010.   

**********

Oväntat utveckling i valspurten här i England. The Liberal Democrats – partiet som många kan tänka sig att rösta på men aldrig gör det eftersom de aldrig kommer att få en majoritet – har plötsligt tagit Conservatives och Labour på sängen med en charmoffensiv.

Lib Dem-ledaren Nick Clegg utklassade David Cameron och Gordon Brown i en live-debatt på tv förra veckan. The Sun, som har bestämt sig att stödja de konservativa, svarade genom att kalla Clegg för “farlig”.

Ha ha ha. De är för roliga. Men det kanske mest skrämmande är att 11 miljoner personer läser the Sun varje dag, och några kommer naturligtvis att påverkas av propagandan.

**********

Traumatisk upplevelse i fredags på the Guardians sportkontor. Production editor Philip Cornwall ropar: –So Sweden is not a serious league then? Och innan jag hinner ropa “Yes, it is” så ropar sports editor Ian Prior: -No!

Suck.

Anledningen till denna konversation var att vi hade en artikel med Steve McClaren med rubriken: Could this  be the first English manager to win a serious league title since Sir Bobby Robson?

Och Philip, som är en mycket kunnig man, visste att Stuart Baxter vann Allsvenskan med AIK någon gång på 90-talet. Men, som sagt, det räckte inte.

Nu är alltså Allvenskan inte ens “a serious league”. Serious? Jag kan ha förstått om de skrivit “major” men “serious”? Vad f-n tror de? Att vi spelar med åtta människor och tre älgar i varje lag? Of course we are serious (även om man undrar om man ser till kvaliteten på vissa Allsvenskanmatcher).

Här kan ni läsa artikeln om McClaren.

**********

Väldigt trevliga nyheter för Chelsea: Michael Essien kan vara på väg tillbaka tidigare än väntat och kan till och med vara med i truppen för matchen mot Stoke nu till helgen. Speciellt nyttigt med tanke på att John Obi Mikel har skadat sig.

**********

Michael Dawson till VM? Ja, kanske, faktiskt.

**********

Portsmouth har kommit överens med Lens om en kompromiss som gör att Aruna Dindane kan spela FA Cup-finalen mot Chelsea. Enligt anfallarens lånekontrakt med Pompey skulle Lens få hela 50 miljoner kronor om han spelade en match till.

Konstigt då att Portsmouth då inte kunde enas med Middlesbrough om Gary O’Neil, som befann sig i en liknande situation. Så nu är O’Neil utanför truppen eftersom han har spelat 99 matcher för Boro. Vid 100 matcher skulle Portsmouth få en massa pengar.

O’Neil, vars kontrakt går ut i sommar, kommer naturligtvis inte spela för Boro igen.

**********

Craig Bellamy på väg bort från Manchester City. Apparently. Kommer inte överens med Roberto Mancini. Enligt tidningarna. Men hur kan man lita på dem?

 **********

Vad sägs om lite Norman Hunter? Why not?

**********

Och när vi ändå är inne på Leeds, lite Gordon Strachan. Härlig dialekt.

**********

Från en arg skotte, till en annan

Publicerad 2010-04-20 kl 03:40
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons