Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FC United of Manchester - på väg till Newton Heath

Christensons blogg

 Medan Manchester United vandrar allt längre och längre bort från klubbens ursprung så är FC Manchester of United, supporterklubben som bildades 2005, på väg att bygga en ny arena i Newton Heath.

Som ni vet vid det här laget bildades Manchester United som Newton Heath år 1878 och ändrade inte namn till United förrän 1902. Klubbens första färger var gult och grönt och är en stor del av den protest mot Glazerfamiljen som pågår.

Unitedfansen vill att klubben hittar tillbaka till sina rötter – och då verkar FC Manchester of United vara det enda alternativet.

**********

FC United har redan klättrat tre divisioner och spelar nu i Northern League Premier Division. Unitedsupportrarna som tröttnade på kommersialismen på Old Trafford har – likt AFC Wimbledon – gjort ett fantastiskt jobb. Supportrar anses ofta vara dumma. De anses vara våldsamma, de anses dricka för mycket och de anses kasta bort sina liv.

Annons

**********

Men FC United har visat vad fans kan åstadkomma. Klubben har sponsorer, en egen radiostation, reservlag och ungdomslag. Allt skött av riktiga fotbollfans. Allt skött på ett bra sätt.

**********

Och nu är klubben på väg att ta det största steget i klubbens korta historia. Klubben har presenterat planer att bygga en ny arena för cirka 45 miljoner kronor i området Ten Acres i Newton Heath. Man har redan kommit överens med kommunen om att leasa marken där en övergiven tågdepå står just nu och är på god väg att få bidrag från the Football Foundation.

**********

Det återstår fortfarande mycket arbete men FCUM har återigen bevisat att det bara finns ett United i Manchesterområdet som bryr sig om klubbens ursprung. Det handlar inte om pengar, det handlar om en klubb för fansen, för ungdomarna och för samhället.

Annons

Om ni håller på United tycker jag ni ska bli medlemmar i FCUM. Vad den här klubben gör för många Manchesterbor är helt otroligt. Och det kostar bara 10 pund (120 kronor) om året att bli medlem. HÄR kan ni läsa hur man gör.

Kom igen nu.  

Och kommentera gärna här på bloggen och berätta om några av er blir medlemmar.

**********

Nästa steg är naturligtvis att åka på en match. Jag såg några av de första FCUM-matcherna när jag gjorde ett stort reportage för Offside – och kunde inte annat än ryckas med i den härliga, avslappnade stämningen. Och då håller jag ändå på Liverpool…

Det är som FCUM skriver på hemsidan: FC United – changing the face of football and returning it to the fans.

 **********

Aston Villa slog Hull City borta med 2-0 igår kväll efter mål av Gabriel Agbonlahor och James Milner (på straff). Hull, som jag har skrivit här i bloggen tidigare, kan nog gå i konkurs om de åker ut och i gårdagens matchprogram attackerade nye ordföranden Adam Pearson den före detta ordföranden Paul Duffen.

Annons

-In my personal opinion the decisions made by Mr Duffen at that point were extremely short-sighted and lacking in business sense and specific football knowledge. He seems, albeit with the advantage of hindsight, to have had no understanding of the industry, Hull City AFC or the city of Hull itself. Just under six million pounds spent on agents’ fees in two years and the deal breakdown and size of agent payments is morally abhorrent.

-A wage bill of just under 40 million pounds when the club turnover is 50 million pounds in the Premier League. These figures, added to the significant transfer fees owed, clearly show that the maths don’t add up.

Vilken soppa.

**********

Villa är nu två poäng före Liverpool med tre matcher kvar och har fortfarande en liten, liten chans att knipa den sista Champions League-platsen. Vilken prestation det skulle vara av Martin O’Neill.

Annons

**********

Hamburg-Fulham ikväll i Europa League och här berättar Martin Keown om hur förbannat svårt det var att spela mot Ruud van Nistelrooy och varför han tappade all fattning efter en missad straff från holländaren på Old Trafford.

**********

Atletico Madrid-Liverpool i den andra Europa League semi-finalen efter det engelska lagets långa tågresa till den spanska huvudstaden. Omöjligt att säga hur mycket det kan påverka matchen men Rafa Benitez hävdade igår att den långa resan har gjort under för lagandan. Team bonding, alltså.

Liverpool saknar Fernando Torres, men Atleti saknar Sergio Aguero (avstängd). Ryan Babel och David Ngog från start för Liverpool, enligt de engelska tidningarna.

Jag undrar när det ska lossna för Babel, när han ska äntligen dominera en match och satta två baljor. Kanske kommer det aldrig att hända för Liverpool. Frågan är om han är kvar i augusti.

Annons

**********

Steve Coppell på väg till Bristol City. Där ser man. Jag trodde han skulle få ett “bättre jobb” när han väl kom tillbaka.

**********

Fotbollsspelare upphör aldrig att förvåna. Ta Charles N’Zogbia. Enligt rapporter här i England har Wiganmittfältaren blivit arresterad – för att ha bett en polare köra upp för honom.

Ha ha ha. Han skickade alltså en polare till uppkörningen som sa: -Hej, jag är Charles N’Zogbia.

Hur dum får man bli?

Lysande.

**********

Mer humor. Några scousers har startat en falsk Lucas Leiva sida på Twitter och rapporterat från tågresan Liverpool-Madrid. Några tweets (säger man så på svenska också?) är fruktansvärt roliga.

Bland annat är Rafa på väg att bli stupfull, Lucas och Dirk Kuyt bråkar om vem som vill sitta bredvid Rafa och Sotirios Kyrgiakos går omkring och frågar om folk vill ha deras tånaglar klippta med en machete.

Annons

**********

Kan inte förstå varför Pelle dementerade ryktena som gjorde gällande att han hade bönat och bett om Ray Parlour… Det är väl ingenting fel på Romfords Pele?

Hur som helst. Ni kan ju gissa vem som har bett om den här: Leeds vinner ligan med en hemmavinst mot Norwich i maj 1992.

Vilka urusla avslut från Eric Cantona i början. Och satt han på bänken i den matchen eller varför hade han nummer 14?

Och vilket mål av Rodney Wallace! Och vilken rädding av John Lukic! Och vilket mittfältsspel av Gary Speed!

Norwich hade inget dåligt lag heller med bland annat Ruel Fox och Robert Fleck.

**********

Vi hörs i morgon.

Publicerad 2010-04-22 10:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto