Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Chelsea gav United svar på tal

God morgon. Först av allt vill jag bara säga att jag var på jobbet till klockan tre på natten igår kväll och att min ett-årige son vaknade klockan sex i morse så dagens blogg kanske inte är den bästa kvalitetsmässigt och sannerligen inte den längsta.

Men det var ytterligare en helg av dramatik och massor med mål i högsta divisionen här i England och vi måste naturligtvis börja på Stamford Bridge där Chelsea slog Stoke City med 7-0.

**********

Vi borde ha insett att det skulle bli målkalas när Frank Lampard, Didier Drogba, Florent Malouda och Nicolas Anelka spelade från start för hemmalaget. Dessa herrar har nämligen gjort hela 82 mål tillsammans den här säsongen.

**********

Men det är inte bara veteranerna som ser till att det går bra för Chelsea. Kul att se Daniel Sturridge göra mål i ligan och på bänken satt  ungdomarna Sam Hutchinson och Patrick van Aanholt på Chelseas bänk. Hutchinson hoppade in med 17 minuter kvar.

**********

Det var en bra helg för engelska förbundskaptenen Fabio Capello. Först sa Wayne Rooney att han kommer att bli frisk långt före VM börjar (han hoppas till och med att spela för United mot Stoke den 9 maj), sedan gjorde Steven Gerrard två mål mot Burnley och sist men inte minst spelade Ashley Cole från start mot Stoke.

Ett tag så såg det ju tveksamt ut om vänsterbacken skulle kunna åka till VM men nu kommer han troligen att få tre ligamatcher och en FA Cup final före uppladdningen inför Sydafrika börjar.

**********

På tal om Gerrard. Cirkulerar en massa, massa rykten om mittfältarens privatliv i tidningsvärlden här i England just nu och vi trodde att News of the World skulle publicera något igår.

Men så blev det inte. Om Gerrard gick till domstol eller om NOTW ångrade sig vet jag inte. Men om ryktena är sanna så förklarar det varför Gerrard har sett så less ut den här säsongen. Jag kommer ihåg att jag skrev i augusti efter förlusten mot Tottenham att kaptenens kroppsspråk såg helt fel ut.

**********

På tal om Rooney: Han blev vald till PFA Player of the Year igår (spelarföreningens pris) och ingick naturligtvis i årets lag. PFA-utmärkelsen är den som betyder mest för spelarna eftersom den har framröstats av just spelarna.

Här är laget

Hart

Ivanovic
Vermaelen
Dunne
Evra

Valencia
Fletcher
Fabregas
Milner

Rooney
Drogba

Intressant med Richard Dunne och Antonio Valencia i laget. Och eftersom det är spelarna som har röstat får man nog anse att det speglar spelarnas säsonger ganska bra.

**********

Hur skulle era “årets lag” se ut? Kommentera nedan så väljer jag det bästa för morgondagens blogg.

**********

Chelsea har kvar att möta: Liverpool borta och Wigan hemma.

United har kvar att möta: Sunderland borta och Stoke hemma.

**********

Mycket snack här i England om att Liverpool kommer att lägga sig mot United så att de värsta rivalerna inte går förbi och tar en 19:e ligatitel. Samtidigt finns det ingen som tror att Steve Bruce kommer att göra så speciellt mycket för att slå Sir Alex Ferguson med tanke på att de är polare.

The conspiracy theorists are having a field day, som man säger här i England.

Jag tror dock att Liverpool och Sunderland kommer att ge allt, inget snack om saken.

**********

Burnley och Portsmouth har redan åkt ur. Hull City gör det nog nästa vecka. Newcastle och West Brom är redan klara för nästa säsongs Premier League. Det tredje laget blir Nottingham Forest, Cardiff City, Leicester City, Blackpool eller Swansea City.

Publicerad 2010-04-26 kl 10:41
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons