Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Problemet med Birmingham - och Uniteds nya tröjor

Christensons blogg

Det har varit en härlig säsong för Birmingham City. Alex McLeishs lag har överraskat alla här i England med en stabil plats i mitten av tabellen med många höjdpunkter. Sebastian Larsson inledde på ett fantastiskt sett och även om han inte har spelat så mycket på sistone så borde svensken vara nöjd med säsongen.

**********

Men det är något som inte stämmer med Birmingham. I januari gick en av klubbens direktörer ut och sa att klubben hade en “war chest” på nästan en miljard kronor att köpa spelare för och att 500 miljoner skulle spenderas i januari.

Men i slutändan köptes en lirare som kallas Michel från från Sporting Gijon för cirka 40 miljoner kronor – samt Craig Gardner från Aston Villa. Inte dåligt, men inte heller speciellt imponerande om man betänker den miljard som fanns till förfogande.

**********

Och nu har jag fått reda på – från ganska säkra källor – att det inte alls finns så mycket pengar i klubben. Det lär inte bli några jätteköp i sommar heller och dessutom avgick klubbens vd häromveckan.

Annons

**********

Nyligen missade Birmingham en deadline att betala en skuld till Seymour Pierce på nästan 30 miljoner kronor. Klubben hävdade att de inte behövde betala Seymour Pierce den summan men en rättegång gav bankfirman rätt.

**********

Birmingham har betalat skulden nu men det luktar lite Portsmouth över det här. Varifrån fick Carson Yeung pengarna att köpa Birmingham för? Klubben hade massor med skulder och Young, enligt rykten, har inte dessa summor.

**********

Jag hoppas verkligen att det inte går lika illa för Birmingham som det gjorde för Portsmouth.

Och jag håller med Uefa presidenten Michel Platini, som säger i en intervju med the Times idag att Portsmouths situation skulle ha kontrollerats bättre av Premier League.

**********

Åh nej! Ytterligare en förlust för Barnet i League Two (0-1 mot Accrington Stanley) och nu ser det riktigt mörkt ut. Tänker om de åker ur League Two och ner i Conference. Det får ju inte hända. Ödesmatch mot Grimsby Town borta på lördag. En pinne räcker.

Annons

**********

The Sun har fått tag på bilder på Manchester Uniteds nya tröjor med nya sponsorn AON. De har lite retro-känsla och är väl ganska snygga, eller vad säger ni?

**********

Äntligen lite bra nyheter för Liverpool. Klubben hoppas skriva kontrakt med Charltons 18-årige stjärna Jonjo Shelvey – som Chelsea, Arsenal och Tottenham var ute efter – idag. Den offensive mittfältaren är nästan 1.90m lång och kan spela centralt, på en kant eller framåt. Han är engelsk ungdomslandslagsman och debuterade för Charlton när han var 16 år och 59 dagar.

Född i Romford, som Ray Parlour…

**********

På tal om årets lag, som vi diskuterat i några dagar nu. Här har the Daily Mail en lista på de bästa spelarna i Premier League den här säsongen.

De har räknat ner till nummer 20 nu… men Nemanja Vidic som 27:a och Tom Huddlestone som 25:a?

Annons

Intressant.

Publicerad 2010-04-28 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto