Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dagen då Gordon Brown förlorade valet

Christensons blogg

Jo, jag är ganska medveten om att den här bloggen ska handla om fotboll men jag ser det även som min uppgift att meddela vad det är som alla pratar om här borta i Storbritannien.

Och gårdagen kommer att gå till historien politiskt sett. Det var dagen Gordon Brown sköt sig själv och Labourpartiet i foten.

Ingen pratar om fotboll idag. Ingen pratar om att sparrisen är som bäst just nu. Och ingen pratar om tv-showen Britain’s Got Talent.

**********

Det är val här i England om en vecka och premiärminister Brown var ute och jagade röster. Efter att ha träffat en pensionär i Rochdale och diskuterat invandrarpoliteken med henne så satte han sig i bilen och sa (utan att inse att mikrofonen fortfarande var på): -Det där var en katastrof. Vems ide var det för mig att snacka med den här bigotta (trångsynta) kvinnan?

Annons

**********

Det kanske inte låter så illa men lyssna på inspelningen HÄR. Och titta sedan hur han reagerar när han får höra sig själv på en radioshow.

Stackars, stackars Brown.

**********

Snacka om katastrof. Ett “hide-behind-the-sofa-moment” som engelsmännen skulle säga. Cringe-worthy är ett annat uttryck som känns lämpligt.

Men hade ju inte fel när han kallade kvinnan för trångsynt. Hon sa ju bland annat: -All these Eastern Europeans, where are they coming from?

Ha ha ha. Pretty self-explanatory, I would have thought.

**********

I fotbollens värld så har då Manchester City fått låna in Sunderlands tredjemålvakt, Marton Fulop, på grund av Shay Givens skada. City försökte få hem Joe Hart från Birmingham City men det engelska fotbollförbundet sa nej.

Fulop har inte spelat Premier League-fotboll sedan januari och i sin senaste match släppte han in sju mål mot Chelsea…

Annons

Tottenhamfansen gnuggar säkert händerna. Hellre Fulop i mål än den strålande Given.

**********

Vilken klubb från östra London har dessa spelare spelat för:

Ade Akinbiyi
Lee Bowyer
Sol Campbell 
Jermain Defoe
Ugo Ehiogu  
Terry Hurlock 
Muzzy Izzet
Ledley King
Leon Knight
Paul Konchesky
Kevin Nicholls
Darren Purse
Jlloyd Samuel 
John Terry 
Bobby Zamora  

**********

Rafa Benitez har sagt att han inte har en aning om hur Liverpools framtid ser ut. Ägarna har inte informerat honom om den ekonomiska situationen och han vet inte hur mycket han kommer kunna köpa spelare för i sommar. Det låter inte helt lovande.

Dessutom är det tveksamt om Dirk Kuyt och David Ngog kan spela mot Atletico ikväll. Och Torres är skadad. Kör Rafa 4-6-0?

Steven Gerrard tycks dock ha hittat formen till slut dock. Lagom till VM.

**********

 Några rykten så här mot slutet av säsongen.

Annons

United vill köpa Luka Modric från Spurs.

Arsene Wenger är sugen på att lura över Steven N’Zonzi och Phil Jones från Blackburn.

West Ham tror att Kevin-Prince Boateng kan tuffa till deras mittfält lite grann.

Roy Keane tänker storstäda i sommar och bland annat släppa målisen Richard Wright (tänk att han gick till Arsenal en gång i tiden).

Southampton vill gärna köpa mittfältaren Hayden Mullins från sydkustrivalerna Portsmouth.

**********

Fulham-Hamburg ikväll och det är osäkert om Bobby Zamora kan spela för hemmalaget. Hoppas han kan det. Anfallaren är otroligt viktig för laget och med ställningen 0-0 från första matchen så tror jag Fulham kan behöva göra två mål för att gå vidare.

**********

Jag vet inte om ni har sett den här missen från MLS men jag kan inte komma på någon värre. Nej, inte ens Ronny Rosenthal.

Annons

**********

Svaret på frågan om klubben där alla dessa spelare har spelat är: Senrab FC i östra London. Vilken talangskola. Finns det någon annan ungdomsförening som har lyckats ta fram så många stjärnor i hela världen?

**********

Igår sparkade Barnet tränaren Ian Hendon efter de fem raka förlusterna som jag skrev om igår. Jag undrar verkligen hur det går i rysaren borta mot Grimsby på lördag. 

**********

Och Rangers vann ligan för 53:e (gäsp) gången förra helgen. Och Kyle Laffarty firade genom att… butalt hoppa på maskoten.

Ouch. Det där måste ha gjort ont.

**********

Och till slut: goda nyheter för United. Med både Michael Essien och John Obi Mikel skadade så kommer antagligen Michael Ballack få punktmarkera Gerrard på söndag. Klarar veteranen det?

Bara tre dagar kvar till avgörandet (?) nu… I can’t wait.

Annons

Liverpool-Chelsea, Sunderland-United, Sheff Wed-Palace, City-Villa, Grimsby-Barnet, Charlton-Leeds, Tranmere-Millwall…

Alla dessa viktiga matcher den här helgen. Bring it on.

Publicerad 2010-04-29 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto