Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Assou-Ekotto - en ensam ärlig man i fotbollens värld

Det är många intervjuer  i dagens tidningsvärld som är ganska intetsägande. Fotbollsspelare har helt enkelt inte så mycket intressant att säga (men ändå läser vi deras citat med spänd förväntan). I lördags hade dock vi på the Guardian en väldigt intressant intervju med Tottenhams ytterback Benoit Assou-Ekotto.

**********

För att ge er lite bakgrund och en insikt i hur Assou-Ekotto fungerar så hade jag nyligen med de här citaten från Harry Redknapp efter ett bråk mellan Vedran Corluka och ytterbacken.

-Benoit is a strange boy. He’s a bit highly strung and hardly speaks English. If you say something to him he’s hard work. He hasn’t improved his English in the couple of years he’s been here.

-[Apparently he walked off the pitch on his own against Stoke because] he didn’t know the result. He probably thought we’d drawn. He’ll turn up Wednesday and play great, but he won’t know we’re playing Fulham until someone tells him. That’s how he is. He’s unreal. He walks off and he’s thinking about the music he’s going to play when he puts his headphones on.

**********

Och lördagens intervju började bra. Assou-Ekotto säger: -Jag kan inte lyssna på folk som inte säger sanningen. Jag ser spelare som har en åsikt och så när de intervjuas så säger de helt plötsligt ingenting. Jag vet att de ljuger och jag hatar lögner. Jag är inte likadan. Jag är ärlig hela tiden, även om det  inte alltid är bra att säga sanningen.

**********

Den 26-årige ytterbacken flyttade till Tottenham från Lens för fyra år sedan och den franska klubbens president beskyllde Assou-Ekotto för att vara girig och att han “inte brydde sig om Lens tröja”. Assou-Ekotto hade följande svar: -Finns det någon spelare i världen som skriver på för en klubb och säger “jag älskar den här tröjan”? Den här tröjan är röd, jag älskar den. Han bryr sig inte. Den första saken du pratar om när du byter klubb är pengar.

-Varför går spelarna till en klubb? För att de ska se bra ut? Nej, det är för pengarna. Så jag kunde inte förstå varför alla var chockade när jag sa att jag spelar fotboll för att tjäna pengar och kallade mig för en mercenary. Alla spelare är som jag.

**********

Assou-Ekotto berättar också att ha inte vill blanda sig med andra fotbollsspelare efter träningarna. -Det är en konstig värld, säger han och berättar att den enda Tottenhamspelaren vars nummer finns på hans mobiltelefon är Adel Taraabt, som han känner från tiden i Frankrike.

Han har en tjej som han träffade när han var “18 eller 19” och är nöjd med det eftersom han inte var en kändis då och kan lita på att tjejen inte blev tillsammans med honom på grund av pengarna.

**********

Och till slut måste jag bara få ta med lite insikt om hur de senaste tre Spurstränarna har behandlat Assou-Ekotto. -Med Martin Jol så fanns det en hierarki i laget och alla spelare fick inte samma chans. Han sa också åt mig att jag inte log så ofta. Juande Ramos startade alltid en massa småbråk. Han sa åt mig att jag var för aggressiv på träningarna och jag svarade “Vi spelar väl inte tennis heller, vi spelar fotboll. Du tror att vi är i Spanien men vi är i England, min vän.”

-Med Harry är saker och ting bra. Vi pratar inte speciellt mycket med varandra och han bryr sig inte om jag ler eller inte eller om jag vet vilket lag vi möter i nästa match. Om jag sköter mitt jobb så är det bra. Han gör enkla saker som de andra två tränarna inte ens skulle ha tänkt på. Han är rak och ärlig.

**********

Till sist: om ni nu tror att Assou-Ekotto inte ger allt för Spurs så är ni fel ute. Han må ha en lite annorlunda attityd till fotboll men, som han säger, “när jag tränar eller spelar match med Tottenham ger jag alltid allt för laget och är beredd att mista en tand eller ett öga för mitt lag”.

**********

Grattis till Steve McClaren som tog hem den holländska ligan med Twente förra helgen. Han blev ju sparkad som engelsk förbundskapten 2007 och jag tycker han har tystat kritikerna med den här bedriften. Han blivit hånad i engelsk press men det verkar faktiskt som om folk här i England har insett vilket bra jobb han har gjort med Twente.

**********

Arsenal gick på en nionde förlust i ligan den här säsongen i och med förlusten (2-1) borta mot Blackburn. Nio förluster, det är ganska mycket. Vi kunde återigen se att Lukasz Fabianski  inte håller som målvakt i the Premier League och att lagets skador har tagit alldeles för hårt på krafterna.

Dessutom var Theo Walcott ganska anonym igen, vilket måste bekymra Fabio Capello.

**********

Jag måste berömma Sam Allardyce, som återigen har gjort bra ifrån sig med ett medelmåttigt spelarmaterial. Jag tror att Blackburn kan göra ännu bättre ifrån sig nästa säsong och tydligen satt Allardyce och tittade på Wigan-Hull före matchen mot Arsenal för att se om det finns några rea-köp att göra nu när Hull har åkt ur.

Stephen Hunt kanske? Jimmy Bullard (även om det är en chansing att köpa Bullard och hans “uninsurable knees)? Andy Dawson?

**********

Iain Dowie och hans Hull har redan åkt ur (det blev 2-2 borta mot Wigan idag) men hans systerdotter (Natasha Dowie) såg i varje fall till att Everton vann damernas FA Cup-final med 3-2 mot Arsenal.

Publicerad 2010-05-03 kl 23:30
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons