Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Redknapps attack på City höjer temperaturen

Christensons blogg

Manchester City mot Tottenham på Eastlands ikväll i en match som kallas “600 miljoner kronors-matchen” här i England (ja, den kallas förstås the 50-million-pound-game här men ni förstår vad jag menar).

Och tidningarna domineras idag av Harry Redknapps “attack” på City och deras taktik när det gäller transfers. Tottenhamtränaren har anklagat City för att “mobba” andra lag och säger att Manchesterklubben kör med fula knep för att köpa spelare.

Huvudanledningen är att Spurs ville köpa Craig Bellamy men City hotade då med att köpa Wilson Palacios om Tottenham bjöd på Bellamy.

Fula knep eller smarta affärer? Jag har svårt att bestämma mig. Vad tycker ni?

**********

David Moyes lär ju stå på Redknapps sida, men är det rättfärdigad ilska eller ren och skär avundsjuka som ligger bakom de här attackerna?

Annons

**********

Redknapp hade mycket att säga, bland annat att City antagligen kommer att vinna ligan inom tre eller fyra år.

-Om man köper tillräckligt många världsspelare så kommer man att ha en bra chans att vinna ligan. Och jag tror inte det spelar någon roll om de spelar Champions League nästa säsong eller inte. Om man erbjuder en spelare tre miljoner kronor i veckan så tror jag inte de är så bekymrade om Champions League.

**********

Redknapp har också sagt åt Jermain Defoe att rycka upp sig. Anfallaren har bara gjort fyra mål i de fyra senaste matcherna och Redknapp sa: -Vi behöver en bra prestation från Defoe mot City. Han har mycket att spela för. Han måste försöka komma med i den engelska VM-truppen och ingen anfallare är garanterad en plats i truppen förutom Wayne Rooney.

**********

Stat attack

Annons

Defoe har inte gjort mål borta sedan februari.

Carlos Tevez har inte gjort så många mål sedan Emmanuel Adebayor kom tillbaka in i laget.

Tottenham har vunnit 11 av de 12 senaste ligamatcherna mot City, inklusive fem av de sex senaste borta.

Patrick Vieira har bara förlorat en av 17 matcher mot Tottenham, en ganska otrolig statistik.

**********

På tal om Vieira så skrev vi på the Guardian den här artikeln om Citymittfältaren igår. Intressant läsning. -Mancini may look quite nice but it is very determined, är ett av citaten som tyder på att Mancini är hårdare än han ger sken av.

**********

Coventry City har sparkat Chris Coleman. Lite överraskande måste jag säga med tanke på att han inte har haft det bästa spelarmaterialet att arbeta med. Fast det är klart: inte en enda seger på de sista 11 matcherna var väl ingen höjdare direkt.

Annons

**********

Arsenal vill köpa Joe Hart från Manchester City, enligt dagens tidningar. En ny Richard Wright eller en David Seaman-in-the-making?

**********

Att våga är att göra: Visst blev det ett samlaralbum. Försöker öppna två paket varje dag. Härligt.

Förstod inte din länk förutom att det hade något med 135 miljoner paket att göra…

**********

The Sun har – med två dagar kvar till valet – kört sitt trumfkort för att läsarna ska rösta på Conservatives: Labour och Lib Dems vill avskaffa page 3

Det värsta är att det nog kan vara avgörande för vissa läsare… även om det inte är sant. Vad är det för en värld vi lever i.

**********

Troliga laguppställningar på Eastlands ikväll:

City: Fulop – Zabaleta, Toure, Kompany, Bridge – A Johnson, De Jong, Vieira, Bellamy – Adebayor, Tevez

Annons

Tottenham: Gomes – Kaboul, Dawson, King (what, two games in four days?), Assou-Ekotto – Modric, Palacios, Huddlestone, Bale – Crouch, Defoe

**********

Clive Allen och Vedran Corluka är två av 18 spelare som spelat för båda klubbarna. Paul Walsh och Ben Thatcher är ytterligare två. But who the f**k is Joseph Moffatt?

**********

Darren Ferguson har sagt åt 12 Prestonspelare att de kan lämna klubben i sommar, inklusive fd Liverpoolanfallaren Neil Mellor.

**********

Och bara för att det är City-Spurs får vi ju inte glömma Fulham-Stoke. Roy Hodgsons sista match på Craven Cottage före han skriver på för Liverpool?

**********

I morgon är det min födelsedag och – kanske en aning viktigare – valdag här i England.

Publicerad 2010-05-05 11:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto