Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Er guide till Fulhamspelarna

10å

Jag vet att Fabio Capello tog ut en preliminär VM-trupp och att Blackpool nådde Championship-finalen igår men den här dagen tillhör Fulham Football Club. Det finns massor med tid före VM att diskutera truppen (och ni är välkomna att göra det här nere bland kommentarerna) men idag tänkte jag gå igenom spelarna i Fulhams trupp så ni vet lite mer om dem inför kvällens Europa League final mot Atletico Madrid.

Har försökt plocka fram lite info som inte är så kända om spelarna så att ni kan identifiera er lite mer med dem när ni tittar på matchen ikväll.

ANNONS

**********

Målvakter:

Mark Schwarzer
Kom från: Middlesbrough 2008
Ett helt suveränt nyförvärv av Roy Hodgson när han kom gratis från Boro. Har spelat i Bundesliga för Kaiserslautern och kunde ha flyttat till Bayern eller Juventus – men tackade nej eftersom de inte kunde garantera att han skulle bli förstemålvakt. Har spelat med samma benskydd sedan han var 19 år gammal. Undrar hur de luktar nu…

Pascal Zuberbühler
Kom från Neuchatel Xamax 2008
Oerhört rutinerad reservmålvakt. Stor som ett hus. Spenderar många semesterdagar i Tanzania för att hjälpa barnen där. Väljer musiken i omklädningsrummet.

**********

Försvarare:

Paul Konchesky
Kom från West Ham 2007
Efternamnet kommer från en polsk gammalfarfar (eller morfar, man vet ju aldrig med engelskan…) och han är gift med en hårfrisörska. Alan Curbishley var nära att stämma Konchesky efter ytterbacken blivit såld från West Ham. Var nära den engelska VM-truppen men Capello valde Leighton Baines istället.

Brede Hangeland
Kom från FC Köpenhamn 2008

ANNONS
Född i Houston när hans pappa arbetade för ett oljeföretag. Spelade för Hodgson i Stavanger för Viking. Tycker om att läsa böcker och blev en gång utsedd till den smartaste spelaren i det norska landslaget. Hans kommentar: -Men tänk på att det är en ganska dum trupp…

John Paintsil
Kom från West Ham 2008
Hans efternamn stavades Pantsil i dokumenten när han skrev på för West Ham och han fick jobba hårt för att informera alla om hur hans namn egentligen stavades. Kanske mest känd för att firat med en israelisk flagga (han spelade för Hapoel Tel Aviv då) efter Ghanas seger mot Tjeckien i VM 2006. Detta, till synes oskyldiga tilltag, förargade många i Ghana och arabvärlden.

Chris Baird
Kom från Southampton 2007
Sågs som ett praktexempel på Lawrie Sanchez katastrofala insatser på transfermarknaden, men har blommat ut under Hodgson. Nordirländsk landslagsman som var med att slå bland annat Spanien och Danmark i kvalet till EM 2008.

Chris Smalling
Kom från Maidstone 2008
20-åringen har redan skrivit fyraårs-kontrakt med Manchester United men har inte spelat lika bra efter transfern blev känd. Var duktig på judo, basket och rugby i skolan. Hans mamma är fanatisk Arsenalsupporter och ville att han skulle skriva på för Londonklubben.

ANNONS

**********

Mittfältare:

Danny Murphy
Kom från Tottenham 2007
Mittfältare som skapade rubriker när han sa – för några år sedan – att han hellre ville spela för en engelsk tränare än en utländsk tränare. Har en härlig teknik och är suverän som lagkapten. Förra klubben Liverpool kunde ha behövt en spelare som Murphy den här säsongen.

Damien Duff
Kom från Newcastle 2009
Det var faktiskt Roy Hodgson som gav Duff chansen först i Premier League i mitten av 90-talet och Hodgson har lyckats få fart på irländarens karriär igen. Var Claudio Ranieris morsas (!) favoritspelare under italienarens tid på Stamford Bridge.

Dickson Etuhu
Kom från Sunderland 2008
Nigeriansk landslagsman platsade knappt i Sunderland när Hodgson köpte honom för två år sedan men har i stort sett alltid gjort bra ifrån sig för Fulham. Lillebror Kelvin spelar för Manchester City. Född i Nigeria men växte upp i London. Är med i Lars Lagerbäcks VM-trupp. Tycker Paul Scholes är den bästa spelaren han någonsin mött.

Clint Dempsey

ANNONS
Kom från NE Revolution 2007
Amerikan som jag skrivit om tidigare här på bloggen. Hans syster dog när han var 16 och han dedikerar fortfarande alla mål han gör till henne. Han har även skrivit en rappsång för henne. Gjorde ett fantastiskt mål mot Juventus i Europa League kvartsfinalen och kommer att spela för USA mot England i VM i Sydafrika. Kan även spela i anfallet.

Zoltan Gera
Kom från West Bromwich Albion 2008
Hade en oerhört tuff uppväxt och var alkoholist och använde droger i tonårsåren, men blev religiös och kravlade sig upp ur träsket. Oerhört imponerande att han är en oerhört bra spelare nu. Helt underbar teknik och kan även spela som anfallare.

Simon Davies
Kom från Everton 2007
Ansågs vara en av Storbritanniens bästa unga spelare när Tottenham och George Graham köpte honom och Matthew Etherington från Peterborough United för tio år sedan. Skador förstörde hans chanser hos Spurs och Everton men är fortfarande en riktigt, riktigt bra spelare.

Jonathan Greening
Kom från West Brom 2009 (lån)

ANNONS
Mest känd för att ha fått en Champions League-medalj för Manchester United trots att han inte spelade en enda minut under hela turneringen (han var avbytare i finalen). Hårt arbetande spelare som alltid ger allt för laget och lagkamraterna. Har även spelat för Middlesbrough och West Brom.

**********

Anfallare:

Erik Nevland
Kom från FC Groningen 2008
Har kommit långt sedan han var ungdomsspelare för Manchester United. Var utlånad till IFK Göteborg 1999 och tog sig tillbaka till toppfotbollen genom fyra år först i Viking och sedan Groningen. Har gjort 10 mål för Fulham trots att han oftast får inleda matcherna på bänken. Kommer att återvända till Viking efter Europa League-finalen.

Bobby Zamora
Kom från West Ham 2008
Ofta hånad – även av de egna fansen – men Zamora har visat den här säsongen att han är en av Englands 10 bästa anfallare. Fick mycket uppmärksamhet när han sjyssade egna fansen (som hade kritiserat honom hårt på nätet) efter ett mål på den här säsongen. När han spelade för Brighton skapade fansen en sång i hans ära (tagen från Dean Martins That’s Amore): “When the ball hits the goal it’s not Shearer or Cole, it’s Zamora.”

ANNONS

David Elm
Kom från Kalmar FF 2009
Kommentarer överflödiga eftersom ni säkert vet mer om honom än vad jag gör. Har överraskat positivt här i England dock.

**********

Se där. Där har ni grabbarna som ska skriva historia för Fulham ikväll. Jag kommer i varje fall att hålla på Roy Hodgson och hans gäng. Hoppas ni gör det också.

Come on you Cottagers!

Publicerad 2010-05-12 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto