POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Dubbeln har tappat i anseende

Först av allt vill jag gratulera Chelsea till segern i FA Cupen efter lördagens 1-0 vinst mot Portsmouth på Wembley. Segern var mycket rättvis även om det kunde sett väldigt annorlunda ut om Kevin-Prince Boateng hade gjort mål på straffen som Pompey fick i 56:e minuten.

**********

Chelsea träffade trävirket hela fem gånger och det hade varit ganska otroligt om Portsmouth hade vunnit. Pompeyspelarna kämpade och gav aldrig upp men det var inte snyggt att se Boatengs skandaltackling på Michael Ballack. Hjärnsläpp och naturligtvis skulle han ha blivit utvisad.

**********

Chelseas tränare Carlo Ancelotti blev i och med segern historisk. Chelsea har aldrig vunnit dubben tidigare (dvs ligan och FA Cupen under samma säsong) och de har gjort det men härlig, anfallsglad fotboll. Men jag känner ändå att Dubbeln har tappat i anseende.

Topplagen har så mycket mer pengar än de andra lagen att det inte längre är lika svårt att vinna Dubbeln. Och det är synd. När Tottenham vann Dubbeln 1961 så var det första gången på över 60 år som ett lag hämtat hem båda troféerna. Och det dröjde ytterligare tio år före nästa lag tog nästa Dubbel – Arsenal – och ytterligare 15 år innan Liverpool plockade båda titlarna.

Men sedan början på 1990-talet och Premier League-starten har United vunnit tre dubblar, Arsenal två och Chelsea en.

**********

Bara några rader om gårdagens hetaste story: Ordföranden för Englands ansökan om att arrangera VM 2018, Lord Triesman, tvingades avgå efter det att han berättatt för en “under-cover reporter” om hur Spanien planerade att muta domare under VM i Sydafrika och om hur den ryska ansökan om att arrangera 2018 också hade en massa fuffens för sig.

Vilken idiot. Inget snack om saken. Men.. jag undrar hur i helvete the Mail on Sunday – som hade “scoopet” – tänkte. De anlitade en av Triesmans “vänner” och fick honom att snacka medan de bandade samtalet med en hemlig bandspelare. Vad fick the Mail on Sunday ut av det hela? En enda dag av skräpjournalistik och kanske lite bättre försäljningssiffror.

Men man måste väl tänka långsiktigt också? Det här kan innebära dödsstöten för Englands ansökan och varför vill man sabotera något sådant? Om VM kom till England 2018 skulle alla tjäna på det i det här landet. Fansen, ligan, landet.

Nej, de största idioterna i den här härvan är journalisterna på the Mail on Sunday.

**********

På tal om idioter. Konstigaste undersökningen någonsin? En hel hög engelsmän fick frågan om vilken spelare de tänkte på för att lugna ner sig under ett samlag om de riskerade att komma få utlösning för tidigt…

Svaret: Emile Heskey.

**********

17 spelare från de lägre divisionerna (Championship och nedåt) är med i de preliminära VM-trupperna. Inte illa.

**********

Intressant, stor intervju med Jose Mourinho i gårdagens Sunday Times. Han gratulerar Chelsea till framgångarna under Carlo Ancelotti men (och det är alltid ett men när det handlar om Jose Mourinho) han hävdar och att italienaren har haft det lättare än honom eftersom United, Arsenal och Liverpool är sämre nu än för några år sedan.

He may have a point…

Vem håller vi på på lördag förresten?

**********

Lite play-off nyheter. Swindon slog Charlton hemma med 2-1 i första League One play-off semi-finalen men skulle ha vunnit mer och Deon Burton (kommer ni ihåg honom, ex-Derby County bland annat) kunde reducera i den andra halvleken.

Huddersfield och Millwall spelade 0-0 på Galpharm Stadium. Millwall kunde mycket väl ha fått två straffar men fick ingen. Trots detta är Londonlaget favoriter att gå vidare inför returmatchen på tisdag.

Rotherham – vem var det som skrev om Rotherham bland kommentarerna nyligen? Stort – tog ett jättekliv mot League Two play-off finalen genom att vinna 1-0 borta mot Aldershot Town (som i all ärlighet var det bättre laget). I den andra League Two semi-finalen slog Dagenham & Redbridge Moracambe med hela 6-0.

Och ett stort grattis till Oxford United, som tog steget upp i det professionella ligasystemet i och med 3-1 segern mot York City på  Wembley.

**********

Paul Wilson på the Observer hävdar att Gary Neville skulle ha varit med i den engelska VM-truppen. Vad tycker ni?

Publicerad 2010-05-17 kl 00:15
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto