Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag förstår att Fabregas vill flytta

Christensons blogg

Ni har naturligtvis läst artiklarna om Cesc Fabregas och hans troliga flytt till Barcelona. Det är väl en överdrift att säga att nyheten slog ned som en bomb här i England, men den kom ändå lite oväntat. Vi har läst så många artiklar om att han är på väg tillbaka till Katalonien att man nästan slutat bry sig. 

Men nu verkar det alltså vara allvar. Och jag måste säga att jag förstår att Fabregas vill flytta till Barcelona. Jag vet själv – från egen erfarenhet – att man kan flytta utomlands och ha det jättebra i många år men för eller senare känns det ändå som om man vill flytta “hem”. Och om “hemma” innebär att man spelar för Barcelona så är det ju inte konstigt att Fabregas har gjort det här valet efter sju år i London.

**********

Men har han rätt att begära en flytt? Han sitter ju trots allt på ett långtidskontrakt med Arsenal och jag tycker egentligen att man inte ska få bryta kontrakt om man väl har skrivit på dem. Men å andra sidan tycker jag Fabregas har givit allt för Arsenal under sju år – och dessutom kommer ju the Gunners få en enorm övergångssumma (och kanske Zlatan, ha ha ha).

Annons

**********

Wenger kommer att försöka övertala Fabregas och få honom att stanna. Det lär nog inte lyckas. Däremot undrar man ju om Barcelona kommer att ha råd att köpa Fabregas? Kan Arsenal begära 50 miljoner pund för honom? Eller mer till och med?

Med David Villa på väg in så lät väl Barcelona presidenten Joan Laporta lite överraskad när han kommenterade Fabreges senaste uttalanden? Eller vad säger ni?

**********

Tack för intressanta kommentarer efter listan på sämsta värvningarna igår. Och jag håller med om att Christian Benitez borde ha varit med och hyfsat högt upp på listan. Och kanske hade jag Michael Owen lite för högt uppe.

I morgon blir det en lista på säsongens bästa värvningar.

**********

Nu börjar VM komma närmare. Man vet att ett stort mästerskap stundar när man ser de stora fotbollsnissarna från Sky, BBC och ITV anlända i en liten österrikisk stad för att följa landslagsträningarna. Härligt.  

Annons

Den lilla österrikiska staden Irdning  har 2 000 invånare och tydligen har Fabio Capello varit där med Roma och Real Madrid tidigare. De engelska landslaget bor i ett gammalt slott och i morse var det runt 8 grader (om ni nu ville veta det).

Chelseaspelarna har inte anlänt än och inte David James heller eftersom de spelade i FA Cup-finalen i lördags men de ska anlända senare idag.

**********

Millwall är klara för League One play-off finalen nästa lördag (29 maj) mot Swindon. Igår vann Kenny Jacketts lag med 2-0 över Huddersfield efter mål av Steve Morison och Paul Robinson.

**********

Sir Alex Ferguson säger att United bara kommer att köpa en till spelare i sommar. United har ju redan värvat Chris Smalling och Javier Hernandez.

Vem tror ni den tredje spelaren blir? David Villa hade väl varit perfekt men han verkar ju vara på väg till Barcelona nu.

Annons

**********

Uniteds vd David Gill sa igår att Glazerfamiljen har varit väldigt bra ägare. Och naturligtvis måste han säga det, han har inget val. Men jag undrar vad han tycker inombords.

**********

Tottenham har erbjudit Carlo Cudicini ett nytt ettårskontrakt, vilket glädjer mig. Jag hoppas att han kan bli helt frisk igen efter den hemska motorcykelolyckan.

**********

Deco är på väg tillbaka till Brasilien. Ingen större överraskning där. Jag skulle ge honom 6 av 10 för tiden i Chelsea. Eller vad säger ni?

När han var som bäst i Barcelona var han helt otroligt bra. Jag kommer ihåg jag läste en intervju med Frank Rijkaard i offside där holländaren berättade att Deco styrde Barcelonas spel helt och hållet.

**********

David Moyes vill köpa Martin Petrov från Manchester City, vilket jag tycker skulle vara ett bra köp. Men han lär ju inte få något reapris efter det arga ordkriget som utvecklades mellan City och Everton när Joleon Lescott gick till City of Manchester Stadium förra sommaren.

Annons

**********

Engelska landslagets träningsmatch mot Mexico om två veckor är redan utsåld. Nästan 90 000 alltså.

**********

West Ham är ute efter Yakubu, Kevin-Prince Boateng och Nicky Shorey

Hmmm, man undrar ju om Avram Grant fortfarande vill bli deras nya tränare med de spelarna på önskelistan.

**********

Var spelar Johan Elmander nästa säsong? Troligen inte för Bolton. Igår kom klubben överens med Lens om att köpa Aruna Dindane, som ju varit utlånad till Portsmouth den här säsongen.

**********

Rafa Benitez vill fortsätta att köpa brittiska spelare efter att ha slagit till på Jonjo Shelvey och pratat med Rangers om Danny Wilson. Nu ryktas det om Gary Cahill från Bolton och Joe Cole från Chelsea.

**********

Gary Lineker har sagt upp sig från tidningen som anlitade en gammal vän till Lord Triesman för att banda en privat konversation med FA ordföranden. Stort.

Annons

**********

Och jag avslutar med David Platts mål mot Belgien från VM 1990.

To get you in the mood…

Bara 23 dagar kvar nu.

Publicerad 2010-05-19 10:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto