Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Avgörandet: Får Ledley King och Joe Cole plats i VM-truppen?

Christensons blogg

Tillbaka efter en veckas semester och suveräna gästbloggar av Peter (två stycken), Felix, Philip och Johan. Stort tack till dem.

Hade egentligen inte tänkt att blogga förrän i morgon men idag är det ju Englands sista träningsmatch före Fabio Capello tar ut sin VM-trupp och jag tänkte bara ge er lite förutsättningar inför denna.

**********

England möter Japan idag (söndag) klockan kvart över två svensk tid i österrikiska Graz. Det är många spelare som ligger på gränsen att ta en plats i truppen och det finns många som är gjutna. Som jag ser det finns det bara tre platser att kämpa om för tio spelare.

**********

Dessa tio spelare är:

Darren Bent
Michael Dawson
Stephen Warnock
Leighton Baines
Scott Parker
Joe Cole
Adam Johnson
Shaun Wright-Phillips

Annons
Tom Huddlestone
Matthew Upson

**********

Det ska bli mycket intressant att se vad som händer i Graz idag:

Här är troliga startelvan (även om journalisterna här i England ofta har fel när de spekulerar om Capellos laguttagningar):

James – G Johnson, Terry, Ferdinand, A Cole – Walcott, Huddlestone, Lampard, Lennon – Rooney, Bent.

Denna startelva skulle nog innebära slutet för Joe Coles VM-chanser, men jag hoppas jag har fel. King kommer nog med hur som helst, trots en svag insats mot Mexico, men man vet aldrig…

**********

Englands gruppmotståndare Algeriet gjorde en katastrofal insats mot Irland för några dagar sedan. Det blev 0-3 i Dublin och Wolves Adlene Guedioura har erkänt att det kommer att bli svårt att slå England den 18 juni: -England har spelare i världsklass på varenda position och en coach i världsklass. Det kommer att bli otroligt tufft för oss.

Annons

**********

Terry Venables skulle peta Huddlestone, Dawson, King, Wright-Phillips, Warnock, Parker och Bent… om ni nu undrar.

Capello tar ut VM-truppen på tisdag.

**********

Det är redan VM-feber här i England. Den engelska flaggan hänger från alltfler fönster här i London och fler och fler bilar kör runt med St George-flaggan i släptåg.

**********

TV-kanalerna kör för fullt redan också med direktrapporter från Österrike. Och tidningarna likaså, naturligtvis. En av tidningarna har hårdbevakat varenda spelare och skrev att Ashley Cole, Scott Parker och Wayne Rooney har varit hetast på träningarna.

Theo Walcott, Joe Cole och Emile Heskey har varit kallast tydligen.

Så här betygsattes Heskey: Slåss med Darren Bent om den sista platsen bland anfallarna men har sett tung ut. En gång lyckades han nästan snubbla på sina egna fötter trots att ingen annan spelare var i närheten.

Annons

**********

Vi kan också läsa att spelarna kommer att dricka engelskt te under turneringen. Tusentals av PG Tips ska flygas över, tillsammans med bland annat Kit Kats och 200 Mars bars.

Och om tidningarna skriver om vilken mat spelarna kommer att äta i Sydafrika så förstår ni att uppladdningarn har kommit ganska långt här borta.

**********

En undersökning har även visat att engelsmän är fotbollstokigast i hela världen. -Det är kanske inte direkt vad kvinnorna i det här landet vill höra men det verkar som om män i det här landet bara tänker på en sak och det är fotboll, säger en professor.

Listan:

1. England (vars män tänker på fotboll 11 timmar och 12 minuter varje vecka)
2. Thailand (9 tim 56 min)
3. Brasilien (9 tim 53 min)
4. Irland (9 tim 29 min)
5. Mexico (9 tim 1 min)
6. Spanien (8 tim 38 min)
7. Italien (8 tim 27 min)

Annons
8. Kina (8 tim 21 min)
9. Skottland (8 tim 6 min)
10. Sydafrika (8 tim 5 min)

Har svårt att tänka mig att Italien bara skulle hamna på en sjätteplats efter att ha bott i Milano i åtta månader, men men.

**********

Dagens sämsta rykte: Kaka till Chelsea och Frank Lampard till Real Madrid.

Dagens bästa rykte: Mark Schwarzer till Arsenal.

**********

Grattis Millwall som to steget upp i the Championship igår. Det blev 1-0 mot Swindon Town på Wembley efter mål av Paul Robinson, en egen produkt och klubbens kapten.

Swindon var en riktig besvikelse och hade inte ett skott på mål förrän efter 61 minuter.

**********

I morgon bjuder jag på allt från matchen mot Japan och tänkte köra något kortare bloggar under VM – men å andra sidan skriva varenda dag.

Bring it on.

Publicerad 2010-05-30 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto