Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Walcott hade ingen aning

Christensons blogg

Så blev det en liten skräll i Fabio Capellos VM-trupp trots allt. Theo Walcott får stanna hemma och Shaun Wright-Phillips sitter med på dagens plan till Bafokeng. Jag skriver en liten skräll eftersom vi alla vet att Walcott inte har varit i bästa form den här säsongen.

21-åringen hade tydligen inte den blekaste att han ens var i farozonen och var ute och spelade golf när Capello ringde.

**********

Ett par saker bara: jag har lite svårt att se varför Capello tar med en spelare (Wright-Phillips) som varit petad under våren och inte tar med den spelare (Adam Johnson) som petat spelare nummer ett.

Och ju mer man tänker på Svennis beslut att ta med Walcott istället för Jermain Defoe till VM i Tyskland 2006, ju dummare blir det beslutet. Han hade ju inte lirat en enda Premier League-match! Och Walcott fick naturligtvis inte spela en minut, trots att Michael Owen skadade sig tidigt i turneringen.

Annons

Är det någon av er som kan förklara hur Svennis resonerade?

**********

Att Stephen Warnock kom med istället för Leighton Baines var väl en liten överraskning också, men ingen av dem kommer ju att få spela om Ashley Cole klarar sig utan skador och avstängningar.

**********

En av anledningarna till att Walcott inte fick följa med var tydligen att han inte följde Capellos instruktioner under träningsmatcherna mot Mexico och Japan. Han skulle slicka kanten – och gjorde inte det.

**********

Lite roligt att Harry Redknapp kritiserar Capello för att inte ha behandlat Michael Dawson och Scott Parker på ett sjyst sätt. Vad var det Redknapp sa om Darren Bent? Och Roman Pavlyuchenko före han började göra mål?

**********

Är inte två veckor mellan sista träningsmatchen och första VM-matchen lite väl länge för England?

Annons

**********

Terry Venables hade en nyanserad analys av truppen i dagens tidning: FABIO GETS IT WRIGHT – Shaun will help bring the trophy back.

Ha ha ha. Good old El Tel.

**********

England flyger alltså till Sydafrika idag och Sky Sports News är på plats på hotellet i England och hotellet i Sydafrika. På ett sätt är det naturligtvis ganska fånigt men jag måste erkänna att jag rycks med lite grann i uppladdningen.

Här kan ni läsa mer om hotellet där England ska bo (om ni nu inte har bättre saker för er) och jag tycker ni ska ta en extra titt på kommentar nummer fyra på Anna Kessels artikel.

Skyller de redan Englands misslyckande på oss svenskar?

**********

In other news: Det löste sig för Crystal Palace till slut. Ja, faran är naturligtvis inte över än men CPFC 2010 kom i varje fall överens med Bank of Scotland om att köpa klubben och arenan Selhurst Park. Det återstår dock en massa problem, som det faktum att fordringsägare måste godkänna att få en pence för varje pund som klubben är skyldiga dem.

Annons

Låter inte direkt som världens bästa deal. Och en massa spelare kommer naturligtvis att få gå i sommar.

Men det viktigaste igår var att Palace överlevde och vi kan bara önska CPFC 2010 lycka till.

**********

James Milner träffade Martin O’Neill och Aston Villas ägare Randy Lerner igår och pratade om spelarens framtid. Milner blev tydligen tillsagd att det är väldigt osannolikt att Villa släpper honom till Manchester City om Citys bud inte kommer upp i 350 miljoners-klassen.

Milner har två år kvar på kontraktet.

**********

Hulls Jimmy Bullard kommer att lånas ut till Celtic nästa säsong. En bra affär för båda klubbarna. Bullard har ju en jättelön på the KC Stadium.

**********

Att Aaron Ramsey har skrivit på ett nytt kontrakt med Arsenal vet ni säkert redan.

**********

F-n vad skönt att Söderling vann. Satt och njöt på the Guardians sportkontor. Whatever happened to that bloke A Murray?

Annons

**********

Här har ni en hyllning to Bryan Robson. Det är ibland lätt att glömma hur bra han var – och jag måste säga att England hade behövt en Robbo i sommarens VM. Lampard och Gerrard i all ära.

**********

Det blir nog inget av Red Knights försök att köpa United. The Glazers live to spend another few millions on interest…

**********

Och måste bara få avsluta dagens blogg med den här lilla godbiten från the Daily Mail:

Tottenham will rebuff moves by AC Milan to sign Gareth Bale.

Nu har jag nog sett allt.

Publicerad 2010-06-02 11:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto