Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ferdinand - Det vilar en förbannelse över mig

Christensons blogg

Man kan inte annat än att tycka synd om Rio Ferdinand. Han är åtta dagar från ett VM där han ska vara engelsk landslagskapten för första gången i ett stort mästerskap. Det är dessutom, med största sannolikhet, hans sista VM.

Och så pajar knät.

Det är naturligtvis lika synd om Didier Drogba (om han nu missar VM) och före honom, Michael Ballack, och många, många andra spelare. Men den här bloggen handlar ju om engelsk fotboll och jag får fokusera mig på Ferdinand.

**********

-Det såg ut som om hans hjärta hade gått sönder, sa ett ögonvittne som bevittnade när Ferdinand föll ihop och skrek av smärta under ett träningspass. Det var bara några få minuter kvar av träningen när Englands kapten försökte ta bollen av Emile Heskey men vred till knät istället.

Det kommer att ta ungefär sex veckor före han kan stå på en fotbollsplan igen.

Annons

**********

Michael Dawson landade i Sydafrika i morse och sa (naturligtvis) att han var mycket ledsen över vad som hade hänt med Rio men att han var “excited” över att vara med i VM-truppen igen.

**********

Och han kan ju inte säga något annat, men innerst inne så undrar man ju hur en spelare känner sig. Vi vet alla att vissa spelare vill att lagkamrater ska gå sönder eller göra ett misstag så att de får chansen. Jag tror inte det är så ovanligt.

Nu kanske inte Dawson har gjort det men David James erkände häromdagen att han har suttit på bänken och tänkt: “Hoppas vår målis släpper in ett långskott, kom igen nu, släpp inte den mellan benen.”

**********

Dawson lär ju inte kliva direkt in i startelvan men han kan nog få spela några minuter under turneringen. Ledley King, Matthew Upson och Jamie Carragher är nog före honom i kön att spela tillsammans med John Terry i mittförsvaret men King är skadebenägen och Upson och Carragher har inte spelat lika bra som Dawson den här säsongen.

Annons

**********

Igår kväll sa Ferdinand att “det känns som om det vilar en förbannelse över mig“. Det var allt han sa, men det är ju ganska talande.

**********

Och det är ju inte första gången en engelsk landslagskapten har råkat ut för en tung skada före ett stort mästerskap. Kevin Keegan skadade sig före VM 1982, Bryan Robson i två VM-turneringar (1986 och 1990) och David Beckham skadade sig före 2002 och sedan i förlängningen mot Portugal fyra år senare.

**********

Englands VM-motståndare Slovenien slog Nya Zeeland med 3-1 igår.

**********

Steven Gerrard har bara varit engelsk landslagskapten två gånger men har ju lite rutin från Liverpool. Jag tror att uppgiften antingen kan inspirera Gerrard till att äntligen spela lika bra för England som han har gjort för Liverpool eller så kan det tyvärr bli för mycket press på honom.

Annons

Ska bli spännande att se hur Gerrard reagerar mot USA på lördag.

**********

Och så dagens konstigaste story: Carlos Tevez behöver inte dela rum med någon på det argentinska VM-hotellet. Varför? Han gillar att gå omkring naken när han är ensam…

**********

Xavi Hernandez har sagt att han växte upp med Matt Le Tissier som idol…

Kan det verkligen stämma. Hur som helst. Här kommer ett klipp med Southamptonlegenden.

What better way to start a Saturday?

Publicerad 2010-06-05 09:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto