Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ingen panik för England - Ledley är ju med i truppen

Christensons blogg

Det är söndagmorgon och England har börjat vänja sig vid tanken av ett VM utan kaptenen Rio Ferdinand. Ledley King är den naturlige ersättaren och vi får bara hoppas att Tottenhamlegenden inte går sönder också.

**********

Säga vad man vill om Sam Allardyce men han kan ju bevisligen en hel del om fotboll och han hävdar idag att England kan andas ut: -Ledley är en bättre mittback än både John Terry och Rio Ferdinand. Det är bara hans skadeproblem som har stoppat honom spela för landslaget förut och peta någon av Ferdinand och Terry, men nu har han sin chans, säger Blackburntränaren.

**********

England möter Platinum All Stars i en träningsmatch i morgon och Fabio Capello sa igår att alla som kommer att spela mot USA på lördag kommer att spela åtminstone 45 minuter mot Platinum All Stars.

Så då kanske vi får några ledtrådar om vilka som kommer att spela i VM-premiären mot USA på lördag. Eller så spelar han med helt olika elvor i de två halvlekarna så kan vi fortsätta att gissa vem som ska stå i mål och så vidare.

Annons

**********

King, förresten, tränade inte igår…

**********

Fd USA-stjärnan Alexi Lalas har sagt åt USA:s spelare att hetsa Wayne Rooney så att han tappar humöret och kanske blir utvisad…

Ingen dum taktik kanske men vi får hoppas att Rooney har mognat så mycket att han inte tappar fattningen. En av tacklingarna mot Japan såg inte lovande ut men jag tror och hoppas att han håller sig lugn (men fortfarande aggressiv i sitt spelsätt) under VM-matcherna.

**********

Englands gruppmotståndare Algeriet såg inte ut att vara i speciellt bra form när de slog Förenade Arabemiraten med 1-0 igår.

**********

Apråpå träningsmatcher: Jag såg Ghana-Lettland i Milton Keynes igår i en match som Ghana vann med 1-0. The Black Stars spelade småtrevligt, framför allt i den första halvleken, men Lettland vary grymt dåliga och jag tror det kan bli svårt för Ghana att gå vidare från grupp D (Ghana, Tyskland, Australien och Serbien).

Annons

Med en frisk Michael Essien hade det nog sett helt annorlunda ut. Tänk så mycket en fantastisk spelare kan göra för ett lag.

Kevin-Prince Boateng gjorde debut för Ghana igår (spelade mycket bra men såg lite kaxig ut i sitt kroppsspråk) och målet gjordes av Arsenal och Portsmouthbekantingen Quincy Owusu-Abeyie.

**********

Liverpool kommer att prata med Fulham angående Roy Hodgson den här veckan, enligt dagens tidningar.

Kenny Dalglish kommer att flyga ut till Sydafrika för att prata med Steven Gerrard och Jamie Carragher om tränarfrågan. Men första måste han få Capellos tillåtelse att göra detta.

**********

West Ham har köpt fd Aston Villa-mittfältaren Thomas Hitzlsperger. Mina tyska källor säger att hans kurva har dalat lite sedan höjdarsäsongerna för några år sedan men jag har alltid gillat honom som spelare.

Annons

Känns dock mer som ett David Gold och David Sullivan-köp än ett Avram Grant köp eller vad säger ni?

**********

Manchester City har startat sommarens festligheter med att köpa Jerome Boateng från Hamburg och vill även ha Steven Pienaar från Everton.

**********

Mark Schwarzer är nära att skriva på för Arsenal för 35 miljoner kronor enligt några rykten här i England.

Makes sense…

**********

Fabio Capello har sagt åt Rio Ferdinand att han kan få stanna med VM-truppen och hjälpa till med motivation osv.

Vad skulle ni göra i hans läge?

**********

Kom igen nu Robin!

**********

På tal om King Kenny. Ta en titt på det här klippet och njut och lyssna på vad bland annat Steven Gerrard har att säga om The King.

Publicerad 2010-06-06 11:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto