Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Er guide inför England-USA

Christensons blogg

Var sjuk igår, helt däckad, och inte helt 100 idag heller så den guiden kanske inte blir så omfattande som jag först hoppats. Men jag ska göra mitt bästa så att ni kommer så nära en “engelsk uppladdning” som möjligt.

**********

Det första man ska komma ihåg är att USA inte är att leka med. Laget nådde Confederations Cup-finalen förra året och slog Spanien i semin.

De har flera spelare som spelat eller spelar i England eller Skottland – som Tim Howard, Carlos Bocanegra, Jay DeMerit, Oguchi Onyewu, DaMarcus Beasley, Jozy Altidore, Clint Dempsey och Landon Donovan.

**********

Troliga laguppställningar:

England: Green – Johnson, Terry, King, A Cole – Lennon, Lampard, Gerrard, Milner – Rooney, Heskey

USA: Howard – Cherundolo, DeMerit, Onyewu, Bocanegro – Donovan, Bradley, Clark, Dempsey – Findley, Altidore

Annons

Milner har ju varit sjuk i veckan som ni vet så om han inte spelar från start går troligen Gerrard ut på vänsterkanten med Michael Carrick på mittenmitt med Lampard.

**********

Så vad är Fabio Capello orolig för inför kvällens match? -USA är väldigt bra på fasta situationer och sedan har de två väldigt snabba anfallare som vi måste ha koll på, säger italienaren.

**********

Här har ni några fakta som ni kan imponera med i tv-soffan eller på puben.

Oguchi Onyewu – Försvarare. Spelade 11 matcher för Newcastle 2007 och representerar nu Milan. Han är den längsta USA spelaren någonsin och spelar just nu gratis för Milan på grund av hemska skadeproblem under sin tid i norra Italien.

Stuart Holden – Mittfältare. När han spelade för Middlesbrough fick han stryk av Newcastlefans när han var ute i rivalernas stad. Han bröt flera ben i ansiktet och lämnade Boro kort därefter. Är nu tillbaka i England med Bolton Wanderers.

Annons

Michael Bradley – Mittfältare. Farsan är förbundskaptenen Bob Bradley och det är ju ingen dum start.

Carlos Bocanegra – Försvarare. Förstörde Mark Deleneys karriär med en grotesk tackling 2004. Aston Villas tränare David O’Leary ville spöa upp honom, men hölls tillbaka av resten av tränarstaben.

DaMarcus Beasley – Mittfältare. Fick bilen sprängd uppbränd några gånger under tiden med Rangers. Kommer att lämna klubben i sommar.

Marcus Hahnemann – Målvakt. Borstar aldrig tänderna på matchdag. No really, it is true.

**********

England har vunnit fem av de 12 öppningsmatcher de har spelat i VM. De har kryssat fem gånger och bara förlorat två av 12.

USA däremot har bara vunnit en av de 12 senaste matcherna mot europeiskt motstånd sedan vinsten mot just England 1950.

**********

Annons

Bob Bradley var och hälsade på Fabio Capello för länge, länge sedan för att lära sig något av den dåvarande Milantränaren. Det citat han kommer ihåg mest är: -När man gör vin så är druvorna inte alltid desamma.

Bradley trodde först att han pratade om vin men insåg senare att det var fotboll han hade pratat om, dvs laget beror på de individuella spelarna och man får som tränare rätta sig efter dessa.

**********

Tur att tidingarna här har perspektiv på saker och ting. Igår hade The Sun en minimal artikel på förstasidan om hur premiärministern David Cameron hade blivit utsatt för ett attentat i Afghanistan. Varför så lite? Jo, största delen av framsidan togs upp av rubriken: FABIO CAPELLO’S KHAKI ARMY och en artikel om hur mycket de brittiska trupperna runt om i världen stöttar England…

Annons

**********

Dagens domare: Carlos Simon. Känner ni igen namnet? Teddy Lucic gör det säkert, det var nämligen brassen som visade ut den svenska mittbacken mot Tyskland i VM 2006.

Han har blivit anklagad för att vara “en skurk” i sitt hemland, ett faktum de engelska tidninarna inte har missat förstås.

**********

Och där får det nog räcka för idag. Har ingen energi kvar. Hoppas dock vara i bättre form i morgon med analys från England-USA i Rustenburg. Let the games finally begin…

**********

Publicerad 2010-06-12 11:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto