Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Engelsmännen ursinniga på Beckenbauer. Äntligen. Nu kör vi

Christensons blogg

Tänka sig att det skulle behövas en tysk för att få fart på det här VM:et för Englands del. Det verkar som om Franz Beckenbauers kommentarer att England spelar “spring och spark-fotboll” har fått engelsmännen att vakna till, att vilja försvara sig, att vilja kämpa.

**********

Det är inget snack om saken. VM har varit för tamt hittills från Englands sida. Visst, det var en hyfsat professionell inställning mot USA men den där riktiga aggressiviteten infann sig inte.

Men efter Beckenbauers kommentarer har både Fabio Capello och Wayne Rooney reagerat starkt.

-Jag var överraskad när jag fick höra vad Beckenbauer hade sagt, sa Capello. -Alltid, när man pratar om någon annan, måste man göra det med respekt. Jag respekterar hans lag och han behöver bara prata om dem.

-Det är lätt att prata om andra lag när man står på läktaren. I den andra halvleken (mot USA) spelade vi ett bra passningsspel och skapade tre riktigt bra chanser. Jag förstår inte vad Beckenbauer pratar om. Det var ganska lätt för Tyskland mot Australien som spelade med en hög, rak backlinje och offside.

Annons

**********

Rooney fick frågan om han nu ville möta Tyskland i åttondelsfinalen. Han stirrade frågeställaren rakt i ögonen och sa allvarligt: -Ja, så att vi kan slå dem.

**********

Säga vad man vill om Beckenbauers utspel men statistiken visar att tyskarna var bra mycket bättre i passningsspelet än engelsmännen i öppningsmatchen. England hittade rätt med 76.94 procent av deras passningar mot USA, vilket placerar dem på en 19:e plats av alla deltagande länder.

Tyskland däremot var bäst av alla med grymma 91.54 procent.

**********

Rubriksättarna här i England hade en “field day” när Spanien åkte på sin snöpliga förlust mot Schweiz.

Spainful!

och

Taking the Swiss!

var två av de mest påhittiga.

**********

Algeriet kanske kommer att peta deras målvakt, Faouzi Chaouchi, trots allt. Även Chaouchi gjorde ju ett misstag i öppningsmatchen men först sa tränaren Rabah Saadane att han skulle få chansen mot England ändå.

Annons

Tydligen släppte dock Chaouchi in fem ganska billiga mål i en träningsmatch igår och haltade sedan av planen med en “lårskada”. -Han är inte rätt i huvudet, sa en anonym källa efter den insatsen.

Englands hopp: en keeper som är sämre än Green.

**********

Dagens två Robert Green-skämt:

My computer’s got the Robert Green virus. It can’t save anything.

Just bought a Robert Green condom. Extra slippery and you’re guaranteed not to catch anything.

**********

Tony Paley på racingredaktionen på the Guardian och hans Preston fick alltså möta Stockport borta när Ligacupen lottades igår.

Andra intressanta matcher.

Bradford City v Nottingham Forest
Chesterfield v Middlesbrough
Exeter City v Ipswich Town
Leeds United v Lincoln City
Southampton v AFC Bournemouth
Stevenage v Portsmouth

**********

Annons

Och som ni har sett så har ju Premier League lottats nu också. Halvhyfsade första matcher på Anfield och White Hart Lane…

Här är första omgången. Längtar redan…

Aston Villa-West Ham
Blackburn-Everton
Blackpool-Wigan
Bolton-Fulham
Chelsea-West Brom
Liverpool-Arsenal
Manchester Utd-Newcastle
Sunderland-Birmingham
Tottenham-Manchester City
Wolves-Stoke

**********

Blackpool för alltså möta Wigan i lagets första Premier League match någonsin och det var en härlig intervju med Ian Holloway (i gräslig skjorta) på Sky Sports News idag. Han sa bland annat att han inte tänkte köra någon defensiv taktik utan han vill attackera motståndarna och göra det som Blackpool är bra på.

-Det gör mig rasande att vissa vadslagningsfirmor inte tror att vi kommer att ta 10 poäng nästa säsong. Vi kommer minsann visade dem, sa han.

Annons

Lycka till Ian, jag hoppas verkligen att det går bra för er.  

**********

Ber om ursäkt för kort blogg idag men måste iväg och köpa ny dator på Brent Cross. Det blir en Imac istället för en PC. Bra idé? Dålig idé?

Sedan blir det Argentina-matchen på en pub nära Hampstead Heath med polarna Ben och Luke. Kanonväder här i London idag.

I morgon tänkte jag slå till med en stor förhands inför Algerietmatchen. Nu är det dags för England att tända till. Avspark 19.30 engelsk tid i morgon.

Publicerad 2010-06-17 11:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto