Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pinsamt + beklagligt + skrämmande = England

Christensons blogg

Det blev 0-0 mot Algeriet i den andra VM-matchen för England och insatsen var rent pinsam. Man kan spela bra och ändå spela 0-0 och så kan man spela dåligt, skapa väldigt lite och spela 0-0.

England spelade grymt dåligt och skapade beklämmande lite.

No spark, no spirit, no hope var vår rubrik på the Guardians förstaupplagor. Den kanske ändras senare ikväll, men den bsekriver ju tillställningen ganska bra.

**********

Engelsmännen såg, konstigt nog, nervösa ut. Här har man några av världens bästa spelare och en förbundskapten som tjänar sju miljoner om året – och så går de ut och spelar så tafatt mot ett Algeriet som egentligen inte ska kunna hota dem.

**********

Det var inget som helst flyt i spelet. Passningarna gick inte fram. Wayne Rooney hittade inte rätt med sina löpningar och halkade omkring. Glen Johnsons rensning efter 12 minuter var horribel. Den kunde ha hamnat var som helst. Som tur var hamnade den hos en lagkamrat.

Annons

Expertkommentatorn Andy Townsend på ITV var helt knäckt. Efter 35 minuter kunde man höra honom sucka och säga: -This has all been pretty bland I’m afraid.

**********

Han hade inte fel. De första 35 minuterna var riktigt bedrövliga. Jag kände mig lite sviken faktiskt. Det här var ju Englands chans att visa vilka framsteg de hade gjort under Capello. Det här var Englands chans att smälla in fyra mål och skicka en varning till de andra storländerna.

Det blev pannkaka

**********

Kollegan Jeremy Alexander på the Guardian var på klassiskt, sarkastiskt humör. -När man tittar på det här så undrar man ju vad Capello har gjort i två år, förtum att få spelarna att komma i tid och inte ha mobilerna på under frukosten.

En annan lustigkurre, Neil Morton, sa när Jamie Carragher varnades och därmed missar matchen mot Slovenien: -That’s the only piece of good news tonight.

Annons

**********

Tänka sig att engelsmännen inte såg ut att ha något självförtroende. Jag tänker på när Emile Heskey fumlade ute vid högerkanten i början av andra halvleken. Jag tänker på när Steven Gerrard kom in i straffområdet men passade (till an algerier) istället för att skjuta.

**********

Englands andra OK chans kom i 62:a minuten (första hade Frank Lampard i den första halvleken) och det var ett inlägg från Ashley Cole som smet utanför stolpen. Och vad gjorde Rooney på mittfältet? Han försökte starta anfallen – men då fanns det ju ingen kvar på topp. Capello måste ha varit rasande.

**********

Vad f-n har Joe Cole gjort för ont? Pissat på ett foto på Capellos morsa eller? In med killen, säger jag (och alla Englandssupportrar) bara.

**********

Och när Peter Crouch kom in så gick Rooney i stort sett ner på vänsterkanten. Helt vansinnigt.

Annons

**********

Gareth Southgate i tv-studion sammanfattade läget ganska bra: -They look haunted when they are wearing that shirt at the moment.

**********

Spelarbetygen:

D James 7

G Johnson – 4
J Terry – 4
J Carragher – 4
A Cole – 5

A Lennon – 4
G Barry – 7
F Lampard – 4
S Gerrard – 5

W Rooney – 3
E Heskey – 5

Omdömet om Rooney: An absolute stinker, his worst display for England. First touch and distribution like a park player and also appeared exhausted

Hårt men rättvist.

Killen måste vara skadad. Annars går man bara inte från att vara världsklass till det Rooney visade mot Algeriet på några veckor.

Och nu blir det inte roligt för Capello i tidningarna över helgen. Jösses.

Publicerad 2010-06-18 23:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto