Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stämningen fortfarande väldigt låg i England

Christensons blogg

Det är 36 timmar sedan England spelade 0-0 mot Algeriet i en miserabel match – och stämningen är fortfarande väldigt låg här på ö-riket (förutom i Skottland då förstås). Flera kollegor på the Guardian och polarna har bara tittat på mig tomt när jag nämnt matchen mot Algeriet och har bara sagt: –I’d rather not talk about it.

På allvar alltså. Det är för jobbigt för dem att prata om det just nu.

**********

Och det är inte som efter matchen mot USA, då det trots allt fanns lite positivt att ta från framträdandet. Mot Algeriet fanns det inget positivt överhuvudtaget att plocka från insatsen.

**********

Tidningarna har också försökt hämta sig från det oavgjorda resultatet mot Algeriet. Wayne Rooneys ursäkt efter att ha kritiserat fansen precis efter slutsignalen dominerar tidningarna men det finns också en hel del artiklar om hur missnöjda spelarna är med situationen.

Spelarna ska vara missnöjda med Fabio Capellos stil (den hårda, som hyllades av alla när det gick bra), spelarna ska vara missnöjda med hur lite det finns att göra i Rustenburg och hur uttråkade de är, spelarna ska vara missnöjda över Capellos taktik.

Annons

Flera tidningar framställer situationen som: Capello mot spelarna. Inte med spelarna.

**********

Capello har sagt att Rooney inte är skadad – vilket några tidningar har undrat – utan att hans problem är mentalt.

Jag vet inte vad som är bättre och Rooney lär nog inte tycka det är så roligt med en förbundskapten som går ut och säger att han har med huvudet.

Andra rykten säger att vissa lagkamrater är uppretade på att Rooneys ego har blivit större och större den här säsongen. Har dock svårt att tro på detta.  

**********

Ganska sorgligt att su hur supportern som “stormade” Englands omklädningsrum efter matchen får en massa utrymme i dagens tidningar. Jag kunde berätta att han är 32 år och att han är en Manchester United fan från södra London – men hur skulle det berika era liv?

Annons

**********

Jättebra “inside information” från Stevie Gs fru , Alex Curran, också: -Jag skrek som en galning, helt desperat att de skulle göra mål.

**********

Englands rugbylag slog i varje fall Australien borta – för bara tredje gången på 100 år. En otroligt viktig seger för Martin Johnson med bara ett år kvar till VM. Det kanske kan rädda kvar honom på förbundskaptensposten. En till förlust och han hade nog fått gå.

**********

Sam Allardyce bidrar med lite positivt tänkande: -Jag tror vi håller på att bevittna ett landslag som håller på att dö sakta.

Och så säger han att alla utlänningar i Premier League håller på att ta död på det engelska landslaget. Det är ju tur att han aldrig har köpt några utlänningar…

**********

Fördel Slovenien? Slovenien har en spelare med i Wimbledon (som börjar i morgon), England har ingen. Det är första gången England inte har en enda spelare med i herrturneringen sedan Wimbledon spelades för första gången, 1877.

Annons

Skrämmande, med tanke på hur mycket pengar Wimbledon drar in. Att England inte får fram fler spelare är en skandal.

**********

Varför vill jag att Tiger Woods vinner US Open?

**********

Flera tidningar hävdar att Roy Hodgson kommer att tillträda som Liverpooltränare den här veckan. Favorit att ersätta honom i Fulham? Mark Hughes.

**********

England har inte åkt ut i gruppspelet i ett VM sedan 1958 i Sverige.

**********

Har ni koll på förutsättningarna inför matchen mot Slovenien på onsdag?

Vinner England så går man vidare.

Spelar England oavgjort måste även USA och Algeriet spela oavgjort. England måste dessutom göra tre mål mer än USA för att garanterat gå vidare. Gör man två mål mer så blir det lottdragning mellan England och USA.

Förlorar England så är man ute.

Och åker man ut i gruppspelet så är det troligt att Capello avgår.

Annons

**********

Ibland får man bara ta av sig hatten åt the Suns rubriksättare.

Till en artikel med ett foto av en polis som jagade ett par som hade haft sex på en offentlig strand så var rubriken:

Are you going to come quietly?

Lysande.

**********

Slovenien kommer sannerligen inte att bli en munsbit, speciellt eftersom engelsmännen har så dåligt självförtroende just nu. Och lyssna på vad Robert Koren har att säga: -Vi är inte rädda för någon engelsman. Wayne Rooney? Inte alls. Vad har han gjort i VM så här långt? Ingenting.

Här kan ni läsa Sean Ingles rapport för the Guardian om det slovenska landslaget.

Ha en trevlig söndag.

Publicerad 2010-06-20 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto