Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Capello krossade Terry på krismötet

Christensons blogg

Ytterligare en mörk dag för John Terry igår. Under gårdagens presskonferens sa han kaxigt att England skulle ha ett “krismöte” på kvällen och prata igenom vad som har gått snett hittills.

 Terry höll hov inför den engelska pressen och lovade att “allt skulle komma ut“. Alla skulle vara uppriktiga.

-Om förbundskaptenen eller någon annan inte gillar vad som sägs, vad spelar det för roll? undrade Terry inför den samlade presskåren. -Om det finns spelare som är missnöjda med hur vi spelar eller något annat så måste det komma fram.

**********

Terry berättade också att Fabio Capello är en mycket passionerad man och sa att han sparkade på saker och skrek på spelarna ibland i halvtid. Lite av en Alex Ferguson alltså.

Det var även ganska talande att Terry sa att några engelska spelare kanske kunde bli hemskickade – precis som Nicolas Anelka – efter mötet. Även om han skämtade så tydde det på att det fanns en hel del där som spelarna ville prata om. 

Annons

**********

Alla experter och före detta spelare slickade sig om munnen. De sa att ett sådant här “clear-the-air meeting” var absolut nödvändigt för att England skulle hitta formen. Kenny Sansom, Alan Hansen, Alan Shearer sa bland annat att det var viktigt för spelarna att få prata av sig.

**********

Men var Capello verkligen beredd att lyssna på spelarna? Det känns ju inte direkt som om italienaren är demokratins främsta fanbärare.

**********

Och mycket riktigt. Det blev ingen öppen diskussion om lagets taktik (som ju fungerade så bra 1990 när spelarna pratade med Bobby Robson om att byta taktik till en trebackslinje) och Terry fick tydligen inte fram ett ord. Capello styrde med järnhand.

Mycket snack och liten verkstad för den före detta kaptenen alltså och nu verkar det dessutom som om flera andra spelare har tröttnat på Chelseabacken.

Annons

De ska vara arga på honom för att han gick ut och pratade om saker som skulle ha stannat inom truppen.

**********

Terry berättade i varje fall att några spelare hade tagit en öl med Fabio Capello och Franco Baldini (som tog ett glas vin naturligtvis) på kvällen efter matchen mot Algeriet. Vad det pratades om – och om spelarna fick sin vilja fram att byta till 4-5-1 med Joe Cole i startelvan – framkom inte.

**********

Richard Williams på the Guardian sammanfattade i stort sett alla artiklar om Terry i dagens tidningar när han skrev:

So now, instead of being transformed into the Robespierre of the England revolution, Terry looks like a vain fool who cannot rid himself of the notion that he is still the team’s captain.

**********

Som sagt, en mörk dag för Terry – och för England. Det finns djupa sprickor i det här laget – och man undrar ju om de kan hitta tillräckligt mycket laganda tills onsdagens match mot Slovenien.

Annons

**********

The Sun – med över 10 miljoner läsare – har bara fotboll på framsidorna nu. Idag är rubriken: KEEP CALM AND CARRY ON. Underrubriken: France are on strike, Italy drew with Kiwis, Serbia beat Germans … don’t panic, we could still win this crazy World Cup.

**********

Wayne Rooney har fortfarande inte gjort ett enda mål i ett VM-slutspel. Efter sex matcher. Och efter 90 minuter mot Teddy Lucic.

**********

Sloveniens förbundskapten Matjaz Kek verkar vara en ganska skön typ. Han, likt Capello, har inte haft det lätt med pressen på sistone trots fyra poäng på två matcher och sa till mediapacket igår: -Vi slösar alldeles för mycket energi på saker som inte har med fotboll att göra. Jag hoppas att er attityd förbättras för annars kan det ha en negativ effekt på laget. Kanske ni skulle komma till en av våra träningar och ta en öl med oss istället. Det kanske skulle hjälpa.

Annons

Ha ha. Kan ni tänka er Capello komma med en liknande inbjudan till det engelska drevet?

**********

Tänk om Capello petar Rooney mot Slovenien. Jösses.

**********

Gordon Strachan hoppas ha hela nio nyförvärv på plats när Middlesbrough startar Championship-säsongen i augusti.

**********

Alan Curbishley är Hulls första val som tränare som ersättare till Iain Dowie.

**********

Evertons unge anfallare James Vaughan kan vara på väg till Bolton Wanderers. 21-åringen har varit mycket skadad men har visat vid några tillfällen vilken talang han är. Kanske inget dumt köp av Owen Coyle.

**********

En av rubrikerna från helgen då tidningarna verkligen satte tänderna i Capello: PLAN B? PLAN A WOULD BE NICE, CAPELLO.

**********

TV-kommentatorn när Dennis Rommedahl gjorde sitt mål mot Kamerun: -Charlton fans will be scratching their heads and wonder whether that is the same Rommedahl that turned up att The Valley.

Annons

**********

Två dagar kvar till Slovenienmatchen. Känner mig redan lite nervös. VM får bara inte ta slut nu för engelsmännen. Då kollapsar hela landet. Kom igen nu.

Publicerad 2010-06-21 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto