Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Som Pulp Fiction - JT makes a mess, Lamps clears it up

Christensons blogg

Här i England fortsätter soppan. Det är inte fullt lika illa som Frankrike (som en tidning skrev: It could be worse, we could be France) men situationen är långt ifrån bra. Nu har Fabio Capello gått ut och sagt att John Terry begick “ett stort misstag” som pratade med pressen i söndags om ett “krismöte” mellan spelarna och förbundskaptenen.

**********

Han har helt enkelt sågat en av sina viktigaste spelare. Han har fått Terry att se ut som en liten skolpojke. Terry har nu bett om ursäkt.

-Jag gick in till söndagens presskonferens och ville vara ärlig. Jag blev frågad en fråga om Joe Cole och kanske jag gick för långt med mitt svar. Det var inte meningen att göra någon spelare eller förbundskapten arg. Om jag gjorde det så ber jag naturligtvis om ursäkt. Jag har sagt åt förbundskaptenen att han har mitt fulla stöd.

**********

Jag vet inte. På ett sätt tycker jag faktiskt synd om Terry. Han vill lagets bästa och försökte bara vara ärlig. Inget fel i det. Men å andra sidan uppträder han som om han fortfarande är kapten och verkar inte ha insett att Capello har tagit bindeln ifrån honom.

Annons

Det finns en arrogans som i slutändan inte kan vara bra för laget.

**********

Men efter kalabaliken i söndags hade vi Frank Lampard på presskonferensen igår. Det var som Paul Hayward skrev i the Guardian: He is like the Harvey Keitel character in Pulp Fiction. JT makes a mess, Lamps clears it up.

Jag gillar Lamps. Han verkar sympatisk och verkar vara en av få engelska landslagsspelare som inte lever i en bubbla. Han vet att fotboll inte är allt här i världen. Han vet att det finns många människor som inte har det lika bra här i livet som han har det.

**********

Igår pratade han om hur England måste börja spela på ett mer engelskt sätt i det här VM:et. Och naturligtvis har han rätt.

Så här sa Chelseaspelaren: -Vi måste börja spela med mer tempo, snabbhet och passion, precis som vi gör hemma i England. Vi är inte sydamerikaner. Vi måste pressa våra motståndare hårt och högt uppe och spela ett direkt spel. Det har vi inte gjort hittills men det är vår naturliga spelstil och det är så vi måste spela mot Slovenien.

Annons

**********

England har blivit tillsagda att de inte kan träna på Nelson Mandela Bay Stadium idag – eftersom planen är för dålig. Inte helt lovande kanske. Men å andra sidan så gäller samma sak för Slovenien och det ska bli intressant att se hur planen håller under matchen i morgon.

Tidig avspark i morgon, glöm inte det. Klockan 16.00 svensk tid.

Undrar hur många engelsmän som kommer att “throw a sickie” i morgon. Stackars arbetsgivare.

**********

Den här storyn med supportern som gick in i Englands omklädningsrum har ju tappat allt grepp om verkligheten. Nu kanske supportern får ett års fängelse och David Beckham kanske får vittna.

Herregud.

**********

Kul att se att inga engelska fans har skämt ut sig hittills i Sydafrika. Hoppas det fortsätter så.

**********

Lite “goodfeel”-statistik.

Annons

Detta är alltså Englands tredje gruppspelsmatch och lagets statistik är mycket bra i just tredje matchen (sista matchen i gruppspelet) under VM-turneringar.

De har spelat 12 sådana matcher och har

7 segrar
4 oavgjorda
1 förlust

**********

Men i morgon måste ju England vinna. Oavgjort lär inte räcka.

**********

Sir Alex Ferguson, som ni säkert har läst, har ringt till Wayne Rooney och sagt åt anfallaren att “slappna av och ha lite roligt”.

Kan det vara lösningen tro? Rooney har inte varit sig själv så här långt.

**********

Rooney har inte gjort mål på 10 timmar för England.

**********

More bad news för Rooney. Slovenerna har inte glömt hur han filmade till sig en straff i en vänskapslandsamp mot just Slovenien i september förra året. -Jag var förvånad att Rooney gjorde som han gjorde men det är bara ytterligare en sak som kommer att motivera oss mot England, sa försvararen Bostjan Cesar.

Annons

**********

Och Terry lär inte ha dragit på smilbanden när han fick reda på vilken domare som ska döma matchen i Port Elizabeth: Wolfgang Stark. Så här sa Terry efter Starks insats i Chelsea-Inter i mars 2010: -Vi spelade inte bra men domaren var ännu sämre. Jag ska inte prata om en konspiration, jag ska inte använda det ordet, men jag är bara så frustrerad. När några domslut gick emot us så gick jag, som kapten, fram och ville prata med honom. Och han bara vände ryggen åt mig. Jag skrek inte. Jag ville bara prata med honom och när han inte ville prata så blev jag frustrerad. Det visar att han inte har någonsomhelst respekt.

Respekt och John Terry. Undrar vad Wayne Bridge skulle säga om det…

**********

Kom igen nu England!!!!!!!

**********

Lite roliga kommentarer från Fabio Cannavaro om matchen mellan JT och Capello.

Annons

-John Terry mot Fabio Capello är som David mot Goliat men jag kan försäkra er om att David inte kommer att vinna den här matchen. Fabio är “the boss”. Och om du inte förstår att det är Fabio som bestämmer så kommer du att petas. Så enkelt är det.

**********

De fem senaste engelska VM-målen har gjorts av mittfältare: Steven Gerrard (3), Joe Cole och David Beckham.

**********

Capello har erkänt att matchen mot Slovenien är “en av de viktigaste” i hela hans karriär. Som spelare och tränare. Och det säger en hel del. Den här matchen är “massive”, som engelsmännen säger.

Publicerad 2010-06-22 09:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto