Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

S

Ekwalls blogg

Måndag 5 februari kl 23:50
Vad är en stora skillnaden på Demeshk Street 27 o Damascus Street 27 i Kairo?
Vi skulle få en chans att utreda just detta, jag o foto-Soffan, där vi satt i en mercataxi som zick-zackat sig fram i trafikkaoset på väg mot en egyptisk TV-station som inte människa hört talas om.
Från vårt Sheraton till Demeshk Street…där denna så kallade TV-station låg…skulle det ta max tio minuter, absolut på sin höjd en kvart.
Det tog förstås en halvtimme.
Och när vi väl var framme i den mörkaste av alla mörka egyptiska gränder så var var vi såklart på Damascus Street o utanför ett kaféhak där vatenpipröken låg söt o tät o där det knappast skulle kunna inhysas en TV-station, om det inte var minde än TV7 eller nåt.
Foto-Soffan sparade inte på krutet, med tre minuter kvar till vår dyra länktid…den som på nåt vis skickar hem våra bilder o vårt ljud någonstans över domäner bara Fuglesang svävat i.
Chaffisen fick sig en rekorderlig utskällning o jag ringde runt halva jordklotet för att få tag i någon som på arabiska kunde förklara hur fan han skulle hitta till Demeshk Street.
"För i helvete", sa jag till slut fast på engelska. "Fattar du inte någonting? Fattar du inte att vi står på Damascus Street, men ska till Demeshk! Ta nu för satans djävlar i hela förbannade norra Afrika reda på var gatan ligger!".
Och chaffisen rusade ut i regnet, likt en kamikaze stormade han rakt fram i trafiken…stoppade pizzabud, andra taxibilar, cyklister, folk som varit o handlat sina grönsaker o kom tillbaka dyngsur, men ändå med livet i behåll.
"Demeshk Street – this is!"
"Så fan i heller, du ser väl skylten…där står det Damascus Street!"
"No, no, no…this is the street…Demeshk".
"Jag blir tokig", skrek foto-Soffan.
Då ringer förstås min mobil mitt i alltihop o det är nån Muhammed från TV-bolaget som på mycket god engelska undrar var vi är.
"En idiot till taxichaffis har kört oss till Damascus Street", fick jag ur mig.
"Where are you now", frågade Muhammed.
"På Damascus, utanför nåt gammalt fallfärdigt café".
"Ser du en kille som pratar i telefon vid ingången?", undrade så Muhammed.
"Jo, kanske…so what!"
"Det är jag. Ni är på rätt ställe!"
Så här då…Demeshk är arabiska för Damascus, gatskyltarna har en arabisk text (som vi inte förstår såklart) o en engelsk…den engelska sa Damascus Street, den arabiska sa…ja, gissa vad…Demeshk Street.
Rucklet till café visade sig vara en mindre TV-station, det stod folk runt ett bord fyllt med McDonalds-rester o sa "hello", det luktade starkt av lim o lösningsmedel o i en skrubb stod en kille med några kablar i handen.
"Vi renoverar lite o var hungriga", förklarade Mohammed lite genant.
Foto-Soffan kryssade förbi några söndriga plankor i golvet, tog fram datorn o en annan kabel…stoppade sen den i en rätt söndrig vägg med ett par söndervittrade uttag o sekunderna senare var materialet i det fina nyrenoverade TV-huset på Tegeluddsvägen i Stockholm….bara sådär whipps!
Fråga mig inte hur sånt fungerar, jag har ingen aning…men ska kolla med Brandeby på fredag…Kurt Olsson kunde ju sin TV.
Däremot kommer jag alltid att veta var jag är är, när jag är i Demeshk.
***
Se alltid även tv4.se/letsdance

Annons
Publicerad 2007-02-05 23:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto