Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skidskyttemixstafettens tv

Ekwalls blogg

Måndag 12 februari kl 10:56
Ibland har människor…oftast män…så svårt att skilja på äpplen o päron.
Det kan knappast rubriceras mejlbombning, men två arga mejl har det blivit sen jag hackat på den väldigt konstruerade formen, skidskyttemixstafett…skidskyttemixstafett!…o det är väl helt OK, alla tycker inte likadant.
Men det räckte inte att säga "jag tycker du har fel, skidskyttemixstafett är det bästa som världen har att erbjuda"…eller nåt sånt. För icke oväntat ska alltid en viss sorts människor…ni får gissa själv vilka…påpeka att jag kan inte kritisera exempelvis en idrottsgren för att jag är skåning, deltar i ett underhållningsprogram eller har dyra jeans eller vad du vill.
Hur tänker man då?
Här har ni dom, skidskyttemixstafettens arga beskyddare:

"Hej!
Hånandet av den mixade stafetten i skidskytte var inte oväntad. Inte är det märkvärdigare än en skånsk letsdannsasambamixed eller supergslalomkombinationslagtävling på söndag med Palander och Poutiainen. Jag tror skidskyttet tillhör framtiden i motsats till löjliga
idrotter som fotboll där tjugotvå människor jagar en boll eller spelande med krokig käpp och gummitrissa med inlagda slagsmål.
F.ö. tror jag att Din överlägsna attityd och besserwissermentalitet starkt bidrog till att Du nesligt fick lämna tävlingen i fredags och att Du fick så få röster.
En skåning i Åre känns som en sjöman till häst.
Må väl
Nisse Eriksson"

Annons

SVAR: Vad är det som får vuxna (människor) att bli så i byxan att de inte kan låta bli personliga angrepp för att man kritiserar eller tycker mindre illa om en idrottsgren?
Kan det vara någon form av mindervärdeskomplex?
Jag vet inte riktigt vad mitt deltagande i ett underhållningsprogram eller mitt ursprung som skåning har att göra med min förmåga att ha åsikter om en idrottsgren, kanske kan en psykolog svara på det?
Och JA, jag tycker att just skidskyttemixstafett måste vara en av världens mest konstruerade idrottsgrenar för att få ihop en tävling till ytterligare en TV-sändning=ytterligare pengar, lite som kombination i alpint, men ännu värrre.
Poängen var ju att viss media jublade som om vi vunnit ett VM-guld i fotboll.
Du tycker annorlunda. Svårare än så är det inte.

Annons

"Hörru Ekvall det är inte utan att det hörs att du är skåning och inte begriper dig på vinter och skidsport.
Anja tog 3 guld när kroatiskan är skadad och konkuresen då hon är borta är lika med noll. Det finns inte många vinnare i ett så litet startfält. Se bara inom utförsåkningen på herrsidan där en 37-årig gubbe går och blir trea i störtlopp.
Alpina sporten är att jämföra med rallysporten där två kan vinna (Grönholm el Loeb)-
Skidskytte däremot där finns det hur många potentiella vinnare som helst.
Bänka dig framför teven under en VM-vecka så får du se på konkurrensen inom den sporten. Tävlande som har en grym kondis och som konditionsmässit kan jämföra sig med vilken idrottsman i vilken sport som helst.
Hur kan det inom tv4 finnas en så okompetent sportkrönikör som får komma med så dumma uttalanden vecka efter vecka.
Skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jan Sjökvist"

Annons

SVAR: Jo, antalet tänkbara vinnare i skidskytte är ju säkert oberäkneliga…konstigt att de så ofta hette Björndalen allihop.
Skidskyttemixstafett är ingenting annat än ett konstruerat försök till att hitta ny tävlingsform för att få ut mer TV-pengar.
Annars är skidskytte en väldigt trevlig o på alla sätt umärkt TV-sport (det är curling också) som är populär i fem-sex länder, just exakt i de länder där tänkbara segrare alltid finns: Sverige, Norge, Tyskland, Ryssland o något land till…några klasser över exempelvis bandyn.
Att med närmast rasistisk underton påpeka att man inte kan något för att man är söderifrån är som att påstå att alla som kommer från norr är inåtvända, tysta o inte kan något om fotboll.
Och det stämmer ju inte, jag känner några som inte alls är särskilt inåtvända.
(OBS, OBS…det sista var alltså humor, humor, humor).

Annons
Publicerad 2007-02-12 10:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto