Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det handlar inte bara om Zlatan eller Lagerb

Ekwalls blogg

Fredag 16 februari kl 17:50
På bättre sittning på ganska divig båt vid Söder Mälarstrand igår fick jag frågan tre gånger runt bordet…"du, Patrick, kommer Zlatan tillbaka till landslaget?".
Jag svarade det jag skriver i detta nu: Nej, o jag tror inte att det bara handlar om Lagerbäck.
Ibrahimovics utspel i Italien idag säger det jag anat hela tiden…det finns inget uttalat skäl till att han inte vill vara med i landslaget.
Jag tror inte Lagerbäck vet.
Jag tror knappt att han ens vet själv, mer än det enkla faktum som genomsyrat hans ganska korta fotbollskarriär; blir det inte som jag vill, då kan det vara o känner jag mig orättvist behandlad så glömmer jag det aldrig.
Är helt övertygad om att Zlatan inte känner för fem öre att åka till ett landslag där en spelare som han avskyr (Ljungberg) är lagkapten o där stora delar av truppen inte ställer sig mangrant bakom honom…herregud, Linderoth sa i Egypten att "han ska ju platsa också…" o Rosenberg uttryckte det "vill man inte spela med mig så behöver man inte".
Jag menar, du behöver inte läsa mellan några rader för att förstå hur snacket går i hotellkorridorerna när Mellberg o Chippen går ut o tar en fika.
Och jag tror inte att det är så enkelt att Lagerbäck bara kan åka till Milano.
Jag hoppas verkligen att han tänkt tanken o kommit med förslaget, men jag kan också mycket väl tänka mig att Zlatan sagt "ni behöver inte komma hit" eller "jag vill inte att ni kommer".
Två vuxna människor måste för fan kunna lösa problemet, men när det gäller Zlatan är allting inte så förbannat enkelt alla gånger.
Jag tycker någon av dem borde lägga alla korten på bordet o berätta "allt"…som det är nu känns det ju som om både Lagerbäck OCH Zlatan framställs som socialt inkompetenta.
Zlatan Ibrahimovic har blivit en stort namn i Europa o är nybliven pappa…jag tror han känner att han kan både ha o mista landslaget, det skulle vara en sensation om han kom tillbaka till landslaget inom snar framtid, den typen av prestigeförluster tar aldrig Zlatan Ibrahimovic tyvärr.
Så vad är då lösningen?
Ska Lagerbäck avgå?
Ska Ljungberg abdikera som kapten o försvinna från landslaget?
Ska halva landslaget lägga sig på knä?
Jag tror inte att det är så enkelt att det handlar om antingen Lagerbäck eller Zlatan Ibrahimovic.
Det är snarare så att det rör sig om antingen Zlatan eller nästan ett helt fotbollslandslag.

Annons
Publicerad 2007-02-16 16:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto