Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenska ton

Ekwalls blogg

Söndag 18 februari kl 10:00
Det ramlar in några mejl från fotbollsinitierade läsare om "storheten" i Lecces ungdomsakademi.

"Hej!
Läste precis i din blogg att du tyckte Lecce var ett "andra klassens lag" i syditalien. Kan berätta för dig att Lecce tillsammans med Inter har Italiens två mest överlägsna ungdomslag, oftast dom som möts i finalen mot våren. Fiorentinas nuvarande sportchef, Pantelo Corvino, var tidigare verksam i Lecce och har hittat oändligt mycket tonåringar genom åren. Du kanske vet vem Valeri Bojinov är? Eller Ernesto Chevanton, som sköt sönder Magnus Hedmans Serie a-debut. Båda två kom till Lecce som unga spelare, och fick
debutera tidigt, i synnerhet Bojinov som var 15 bast och några dagar. Det jag vill säga är att man hellre väljer en av italiens bästa
ungdomsakademier, före BP, som förvisso har en bra ungdomsverksamhet, men det går inte att jämföra ändå.
Jacob"
SVAR: Tack för klokt mejl, men det förändrar ingenting. Bojinov o Chevanton är skickliga spelare men känns väl inte precis som Maradona. Min poäng kvarstår fortfarande…varför dra ner som 15-åring till södra Italien när 1) du kan vänta ett tag till o kanske ta en plats i en svensk A-trupp till att börja med 2) när det knappast är någon "garanti" för att bli mycket bättre, jag ser som sagt bara Zetterberg som lyckades fullt ut (A-landslagsspel etc) av ganska många som testat.

Annons

"Varför finns det ingen som förklarar att av alla tonåringar som tidigt
sökt lyckan i Europa har bara en lyckats fullt ut, Pär Zetterberg".
Du skojar här va? Ge mig fyra timmar på biblioteket så kan jag ge dig en lista på 100 spelare som "lyckats fullt ut" efter att ha sökt lyckan i Europa.
Mattias"
SVAR: Just det faktum att du tvingas gå till ett bibliotek (tips: google) för att leta efter svenska tonåringar som lyckats ute i Europa säger väl det mesta. Men ditt mejl kanske var ironi?

"Mr. Ekwall, Lecce har en av Europas bästa ungdomsakademi…
Antonio Conte
Francesco Moriero
Cristian Ledesma
Mirko Vucinic
Valeri Bojinov
Alexei Eremenko
Javier Chevanton
Alla dessa har i stort sett kommit från U.S. Lecces ungdomssektion.
Så snälla farbror Ekwall, förklara varför BPs ungdomsakademi skulle vara bättre än den i Lecce…
mvh Folkets Kommentator"
SVAR: Jag vet inte om de där namnen får mig att ramla av stolen precis, men inget är svenskt…det är det som är poängen, svenska tonåringar blir bäst när de får stanna hemma ett tag. Andreas Isaksson är ett lysande exempel…han skeppades till Juventus som 17-åring o ingenting hände förutom att han kände sig ensam, det var först när han kom hem igen som han började utvecklas till vad han är idag. BP:s ungdomsverksamhet kan man säga mycket om, men den har i alla fall fostrat en hel del A-landslagsmän. Jag är inte helt hundra på att Bojan Djordjic blivit en sämre spelare om han fått fortsätta i BP o kanske ett allsvenskt lag…nu blev det Man U som tonåring. Och nu – Plymouth.

Annons
Publicerad 2007-02-18 09:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto