Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En helt vanlig ber

Ekwalls blogg

Tisdag 20 februari kl 14:33
Jag har gett upp allt hopp om kombinationen Patrick Ekwall-tekniska prylar.
Här ett exempel, men det kommer värre snart…jag vågar utlova en rysare.
I alla fall:
Utsänd till Hovet igår för att göra hockeykrönika om den rasande spännande slutstriden i botten.
Bilder o hela faderullan fixades med kamera på plats o jag fick en diskett…band verkar numera vara way, way back…i handen för att transportera materialet till "världens modernaste TV-hus", det som tillhör TV4 o ligger på Tegeluddsvägen 3, Estocolmo.
Jag kom upp med inspelad TV på en diskett men jag kunde lika gärna ha kommit med en klase bananer eller 2-pack Björn Borg-kalsonger.
Vi hade förvisso plåtat med en TV-kamera tillhörande TV4 o på TV4 sysslar man förvisso med produktion av TV-material o TV-program men från den diskett jag fått via en TV4-fotograf med utrustning från TV4 kunde man i TV4:s TV-hus få ut lika mycket TV som man får ur en semla på café "Hallå-Hallå" i Ystad Saltsjöbad.
Kameran visade sig vara en modell med halva alfabetet i…nånting med XCS98GJDSPÅBN93CXA…o den modellen finns det tydligen bara ett exemplar av hos Fyran o när man har tagit bilder med en XCS98GJDSPÅBN93CXA så behövs själva kameran för att kunna spela upp bilderna o den kameran stannade kvar på Hovet för att användas till intervjuer.
Där stod jag hos min stackars redigerare med ett 2-pack Björn Borg-kalsonger o undrade hur vi skulle göra TV av det här.
Nu kan redigerare trolla med knäna vanligtvis, men just i det här fallet fick vi försöka koka soppa på en spik o ta sådär en tolv steg tillbaka till stenåldern.
Något så underligt som att prata i en mikrofon o ta bilder via ett videoband.
Denna XCS98GJDSPÅBN93CXA ser annars ut som en helt vanlig TV-kamera men vad jag har förstått nu så måste reportern som varit ute med en sådan kamera ha ett chips inopererat i knävecket för att överhuvudtaget kunna ha en chans att använda bilderna…givetvis inte vilket chips som helst, utan ett XCGDKK83a-dolphinchips…o bilderna måste sen sändas via knävecket till en sändare strax utanför Markaryd o upp via en satellit som Fuglesang piratmonterat vid Jupiter, därifrån till FN-högkvarteret i New York där bilderna omvandlas till ett annat format o sedermera mejlas genom ett snillrikt system framtaget av
förbi Bringholms balkong o rakt in i redigering 7 där bilderna till slut konverteras från XCS98GJDSPÅBN93CXA till vanlig hederlig svensk TV.
Mycket krångligare än så är det inte.
Som sagt, det var kanske inte bättre förr.
Men det var fan annorlunda.

Annons
Publicerad 2007-02-20 14:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto