Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur hamnar en kille fr

Ekwalls blogg

Måndag 26 februari kl 14:26
I Moldavien har jag varit, det är Europa fattigaste land…även om klubben Sheriff kommer från "utbrytarstaten" Transnistrien…o Benin hade jag lite koll på, visste att det var ett gammalt marxist-leninistiskt fäste som tidigare hette Dahomey.
Däremot visste jag ingenting om Razak Omotoyossi.
Nu vet jag att han är en 21-årig landslagsman från Benin som tillhört FC Sheriff o som nu är alltså är Helsingborgs ersättare för Luton Shelton.
Enligt rapporter har Razak inte varit kunf på provträningarna men har enligt sportchefen Bosse Nilsson "ett imponerande record" o har sett "väldigt bra ut på DVD".
Med tanke på rätt vassa värvningar från "ingenstans"…Macdonald Mariga (via Enköping förvisso) o Shelton…så vore det förstås oförskämt att såga den här värvningen även om man kanske ska passa sig för att säga att "han sett väldigt bra ut på DVD"…det känns som om man kan få det nedtryckt i halsen om det inte går bra.
Bosse Nilssons förkärlek för afrikanska värvningar känner vi alla till.
När Nilsson var i Malmö brukade man ibland skämta om att det ibland plötsligt stod två vilsna afrikaner i omkädningsrummet som Bosse hämtat från när o fjärran.
Jag har ingen aning om hur det var med det, men jag vet att att Nilssons afrikanska fotbollskontakter är djupa så jag förmodar att han har koll på killen.
***
Själv är jag väldigt förundrad över hur en 21-årig kille från Benin helt plötsligt kan hamna i ett lag i Moldavien, av alla ställen…jag menar; HUR bra kan man vara då?
Men när jag kollade upp FC Sheriff visade det sig vara någonting helt annat än ett vanligt lag i moldaviska ligan.
I årets trupp kom spelarna från följande nationer:
Moldavien (6)
Vitryssland (1)
Burkina Faso (5)
Georgien (1)
Ukraina (1)
Brasilien (4)
Togo (2)
Rumänien (2)
Benin (1)
Där har vi en främlingslegion som heter duga.

Annons
Publicerad 2007-02-26 13:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto