Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sluta skylla allt p

Ekwalls blogg

Onsdag 28 februari kl 13:15
Så kallade fotbollsagenter hade inte behövts om 1) fotbollspelarna själva inget hellre ville än tjäna så mycket som möjligt 2) klubbarna inte bara tänkt på sig själva i första hand.
Idag säger Gefles ordförande Leif Lindstrand att affären René Makondele varit klar för längesen om "det inte hade varit för Renés ombud…men så går det när man har med agenter att göra".
Jag vill noga betona att jag inte riktigt känner till vad som försenat affären, men vi kan också vända på det…hade Gefles ordförande tyckt att det hade varit perfekt att sitta o förhandla med en alldeles ensam Makondele?
Ja, sannolikt…då hade Gefle kommit billigare o smärtsammare undan.
Det behöver inte bara handla om en Makondele, det kan lika gärna vara en Aubynn, en Rosengren, en Zlatan eller för den delen en väldigt ung spelare som ska skriva sitt första stora kontrakt.
De behöver all hjälp de kan få…för tro ingenting annat än att klubben/föreningen gör allt de kan för att just de ska tjäna så mycket som möjligt på affären…det handlar om ge o ta, precis som i alla affärer o då är inte alltid en ung fotbollsspelares kunskaper de allra bästa.
Jag tror att klubbar vill väl, jag tror att spelare vill väl o jag tror att de flesta agenter vill väl – men ALLA vill ju tjäna så mycket som möjligt på en affär…det kan man tycka vad man vill om, men alldeles för ofta vill alltid en fotbollsklubb med alla tänkbara resurser framstå som den oskyldiga o rånade, det aär ALLTID agenten som är boven…o så är det inte riktigt.
Ett annat exempel; många klubbar spyr galla över spelare som inte vill teckna avtal o väntar på att bli Bosman – när de drabbar de själva. Däremot har klubbarna oftast inga som helst problem (snarare tvärtom) att gärna knyta till sig spelare som är just Bosmanfall…DÅ är det helt ok.
Det är klart att det finns rötägg o lycksökare bland fotbollsagenter som gör sitt yttersta för att lura iväg unga spelare till tjosan o svejsan, bara för att agenten ska dra in stålar…det finns agenter som skulle kunna sälja sin mor för lite extra signing-on-pengar i en ficka under ett bord.
Men tro inte att klubbarna är några snälla tomtenissar som bara tänker på andra än sig själva.
Money talks, bullshit walks…o ALLA är inblandade, tro inget annat.

Annons
Publicerad 2007-02-28 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto