Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skammens bilder fr

Ekwalls blogg

Tisdag 6 mars kl 23:50
Upplagt för rätt hygglig fotbollsfest…det blev sådär o slutade med skammens bilder från Mestalla.
Jag har sagt det tusen gånger o kan skriva det igen; hur i helvete ska vi förmå idioter på läktare att sluta hata o slå ihjäl när spelarna på planen inte kan låta bli att kasta sig in i gängslagsmål?
Spelarna i Inter o Valencia har rätt många hundra miljoner kronor i lönekuverten som betalt för att spela fotboll – o för att ta ett ansvar.
Tycker man det är jobbigt att springa omkring efter en boll, att tala med o genom media om sitt yrke eller att uppföra sig som ett föredöme för yngre människor…byt jobb, börja lossa fraktgods i hamnen, sätt dig på en bank eller i kassan på SevenEleven…tycker du det är kul att slåss kan du istället göra på fritiden med risk för att du blir inlåst…som sagt, tycker du det är så väldigt jobbigt att vara fotbollsproffs, tänk på att du har osannolikt betalt för mödan.
Jag vet inte riktigt vad vi ska göra men vi kan ju inte ha kravallutrustad polis som bevakar spelarna också?
Bilderna vi såg på planen eller i spelargången efteråt kunde lika gärna ha varit hämtade från vilken läktare, parkeringsplats eller torg som helst där huliganer brakat samman.
Det är sånt här UEFA/Fifa ska lägga ned tid o kraft på att bestraffa o inte ödsla energi på hur spelarna väljer att fira sina mål.
***
Valde Liverpool-Barcelona i 1:a halvlek…Barca helt tandlöst o håglöst, Liverpool o Riise på väg att skjuta sönder spanjorerna redan tidigt.
***
Blev sen Valencia-Inter hela andra o även där ett taktiskt rävspel.
Det står mycket på spel nu, det märks.
***
Det är verkligen rätt stor skillnad på Källström på Lyons femmannamittfält o Källström framför Linderoth bland fyra…han får sällan starta de riktigt stora matcherna i Lyon, men ser stark ut när han spelar.
Men vilken chock – Chippen blev den stora svensksegraren i Champions League ikväll, vem hade trott det för några veckor sen?
Och Målvakten förstås, glöm inte Målvakten.
***
Inte oväntat gav sig Zlatan gärna in i smeten bland fighters på Mestalla, men glädjande nog med ett uppsåt att skilja på spelare o försöka lugna något i kaoset.
***
Någon påstod någonstans hos Åkeson eller vad fan han heter att Ronaldinho varit i usel form jättelänge.
Jo, tjenare…vi såg ju det i söndagens ligamatch…någon måste ha missat den uppvisningen.
***
Rapporter når mig som säger att folk slagit varandra vilt med knytnävarna i huvudet i en slutspelsmatch i hockey också, kanske mindre överraskande….o verkligen moget, manligt o tufft, jättejättejättetufft.
"Trist, men det är sånt som hör till slutspelet", har Timrås tränare Kent Johansson sagt.
Hör till hur då?
Göra mål, ja.
Spela tufft, ja.
Men slå varandra med knytnävarna i ansiktet?
Hur fräckt är det egentligen?

Annons
Publicerad 2007-03-06 23:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto