Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ikv

Ekwalls blogg

Torsdag 15 mars kl 10:48
Ingen frukost är som en frukost på uteserveringen på Park Konditori i Apple Bay när vårsolen skiner som allra starkast o man kan sitta med jackan öppen o bara känna hur värmen strålar rakt in på bara kroppen.
Sådan morgon i morse.
En grönt te, en leverpastejmacka med inlagd gurka, mina svåra guldfärgade Elvis-solbrillor o kvällisarna.
Kommer det en sån där vinterknäpp med snö o fanskap någon gång mellan mars o allsvenska premiären…det är ju inte särskilt ovanligt…då riskerar jag gå rakt in i tung ångestattack.
Den här underbara tidiga våren är lite som klassisk tortyr, den smeker ömt just nu men du befarar hela tiden att den kommer brännandes med glödande kol under fotsulorna därefter.
***
Ibrahimovic är med i landslaget igen. DEN konflikten är löst o det måste vi ändå vara nöjda med, vad som händer sen är en annan fråga.
Så snälla…punkt o slut för nu.
Jag orkar inte mer.
Om en vecka samlas landslaget igen…då kan vi börja om igen.
***
Den i särklass klokaste uttagningen till London/Belfast gjordes långt innan Lagerbäck presenterade sin trupp.
***
Intressant, Sverige har fyra spelare som riskerar avstängning om det blir gult kort i bataljen på Windsor Park: Daniel Andersson, Edman o Micke Nilsson.
Och – Elmander, Chippen o Ibrahimovic!
***
Jag har alltid gillat Wennerholms hockeytexter i Bladet men Getingen har nu en värdig kombatant.
Magnus Nyström är bestämd, kunnig, hygglig penna o lägger inga fingrar emellan när det hettar till.
Det är ett rent nöje att läsa deras krönikor dan efter att Boork fått tokspelet.
***
Missa nu inte Carin som gäst i Time Out ikväll.
Det är Skönheten o Odjuret som är temat…Antoine är den andra gästen.
***
Just Carin o hennes brorsa Daniel på besök igår o de var väldigt nöjda med mitt pass i köket.
Jag gick på säkraste linjen o gjorde den enda vettiga maträtt som man inte kan ha ketchup till.
Kycklingfilé i sås på creme fraiche, färsk lime o honung.
***
Jag har fått ett väldigt roligt mejl från en Nis Kehler som en gång varit på semester i Esbjerg, byn som Gud glömde o där alltså Bella lyckades överleva:

"Jag och några polare hade hyrt en sommarstuga vid det danska vesterhavet. Eftersom vi efter ett par dagar hade så förbannat tråkigt åkte vi in till Esbjerg för att se en Superligamatch mellan Bröndby och just Esbjerg.
Jag har varit i många bonnhållor i mitt liv, men har aldrig upplevt det
som möte mig där. Alla killar såg ut som anabola dörrvakter ifrån helvete, rakade skallar, tatoveringar på hals/ansikte och jag kände mig en anning hotad av alla blickar som möte mig.
Jag resonerade mig fram till att det enda jag kunde göra i denna situation var att dricka mig modig och hoppas på det bästa. Och det hjälpte faktiskt. Så efter ett tag satt jag och jublade, drack öl i massor och hade det kungligt roligt (så roligt man nu kan ha det i Esbjerg).
Efter ett par dussin "fad-öl" var jag tvungen att springa på muggen. Och där stod jag nere på pissoaren, på gott humör, visslandes på ett glad melodi när två jättelika människor ställer sig på var sin sida av mig.
Jag får ögonblickligen panik och lyckas plötsligt inte klämma fram en enda droppe, allt samtidigt som de två männen står och betraktar min käraste ägodel. Den ena klämmer ur sig på någon väst-jysk rotvälska "det var en lille pik du har der" säger han!! Jag tittar på honom och han ler inte överhuvudtaget.
Jag däremot ler ödmjukt för att visa att jag har humor samtidigt som jag ger mig fan på att avsluta vad jag kom där för att göra och lyckas med möda att klämma fram en ett par droppar.
Då tar monster nr två sitt ölglas och håller det framför min stråle och säger "vafanden, din lille bössedreng, står du og pisser i min öl"
De hotade mig med bank och knuffade runt mig lite, gav mig en och annan smäll men tröttnade nog på mig, eftersom jag var en sån feg stackare, så jag kom därifrån med livet i behåll men med ett stukat självförtroende.
Så med tanke på det så hade du jämförelsevis en trevlig vistelse där."

Annons
Publicerad 2007-03-15 10:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto