Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fr

Ekwalls blogg

Söndag 18 mars kl 18:59
Du kan ju alltid försöka lura i mig att en anfallspelare i fotboll inte behöver göra massa mål, för han kan ha andra egenskaper o bla, bla, bla, bla, bla…men för mig ska en forward…framförallt i ett lag som ständigt för matcher…göra mål, inte bara då o då utan en hel del mål.
Zlatan gjorde väl sex när Juventus vann ligan förra året o det bidde noll i VM.
Nu är det different story o det var väl exakt den utvecklingen man ville se hos Zlatan…att han skulle bli än mer effektiv i sitt spel…nu är han tvåa i italienska skytteligan o fortsätter det så här så bär det iväg hur långt som helst med den fotbollsspelaren.
Och så snart man skrivit det kommer förstås mejlen från Sven-Gösta o Co som tycker att en fotbollsspelare är komplett enbart när man lärt sig att ta av sig mössan inomhus.
***
När Ari da Silva under en intervju idag berättade om hur lagkamraterna småretat honom för hans sköna vingmuttrar var det stora garv.
"Öronen står ut, men jag tycker det är charmigt", sa Ari o garvade.
Jag berättade aldrig att jag själv kunde vifta med mina öron som liten grabb, men min morsa fixade skönhetsoperation långt, långt innan vi hade hört talas om botox o silikon.
***
Jag tror fortfarande inte att BP är så dåligt som det låter.
Kanske i längden, det är möjligt.
Men i dagsläget har vi fem-sex allsvenska lag som inte på något vis är överlägsna pojkarna från Bromma.
***
Lokalbefolkningen säger bara Lovers o det är förstås lite humor.
Vi svängde av motorvägen o svängde sen av den lite större vägen från motorvägen, svängde på det av den lite större vägen till en rätt liten väg, tog därefter av en rätt liten väg till en väg så liten att den inte fanns på kartan o avslutade med att köra in från en väg så liten att den inte fanns på kartan till en väg som knappt fanns o bara en liten stund dessförinnan hade vi passerat Vassmolösa där ett fallfärdigt hus stod som en filmkuliss från något i svart o vitt o som basunerade ut "Bensin till lågpris" o jag har ingen aning om vilka priser det rörde sig eller om när den där skylten sattes upp men det var en väldigt kul syn att se för en stadsråtta som sen länge drunknat i ständiga siluetter av både Statoils o Shells.
När vi väl öppnade bildörren kom det en svepande doft av ren o skär gödsel o där bakom ett litet hus låg en idrottsplats insvept av några stackars träd.
Välkommen till Loverslund, eller bara Lovers.
Välkommen till en plats dit Kalmar FF o svenska mästarna Elfsborg måste söka sig för att spela en match på naturgräs inför allsvenskan 2007.
Det kom en vänlig själ i röd träningsjacka med texten "Ledare i LOVERS" på ryggen med en påse korvbröd i handen o sa "välkommen o att han alltid gillade my side of the case" o jag sa "tack, kul att vara här" o han pekade o sa sen att "där borta i klubbhuset öppnar snart ett fönster o då står tjejerna där o säljer korv me bröd för femton spänn".
Där fanns även kaffe o nån sorts sockerkaka som var hembakt o gudomlig med små chokladbitar i.
Planen hade fasta avbytarkurer som säkert var egensnickrade i trä o var falurödmålade med vita knutar o det fanns tre hus på "arenan"…ett klubbhus som hade försäljning, ett med omklädningsrum vars trappa ledde nästan rakt ut på planen o däremellan vaktmästarens förråd som var nån sorts garage…det stod på vid gavel o när jag tittade in hängde rätt gammaldags verktyg fint organiserade på spik, däremot var det lite oordning bland ett gäng hinkar med målarfärg o det doftade rätt starkt av något som jag under min ungdoms sommartid på landet tror hette Cuprinol.
Solen slogs rätt intensivt med elaka mörka moln från Ölandshållet men vann den fighten i åtta av tio ronder så det värmde så skönt om man stod i lä…ett lokalt fyllo hade inlett lördagen på femmans växel o tog tag i Mathias Svensson lite snällt över axeln när lagen marscherade in för match o sa "du, det går helvete idag" på den där breda, lite sävliga kalmaritiskan o i pausen kom Champions League-domaren Martin Hansson fram till mig, frågade "har du fått fika?", jag svarade "visst" o då garvade Hansson o sa "då kör vi", öppnade dörren till huset med omklädningsrummen, blåste ilsket i sin pipa o skrek "kom igen nu gubbar, andra halvlek".
Publiken kom i drivor från storstan o parkerade på en hage lite längre bort, någon hade tagit med sig sådana där strandstolar men de flesta stod en dryg meter från sidlinjerna o kommenterade högt, glatt o lite galghumoristiskt o jag tänkte att det var väl så här det var när seklet o allsvenskan var ung o det var på något vis rätt befriande att få uppleva i en fotbollsvärld med arenor fyllda av alldeles för många sjuka hjärnor.
***
Snacke-Tony kan säkert få sparken rätt tidigt, men frågan är väl hur många förluster Åkeby tål innan Malmö måste handla?
***
Hur mycket man än ber om ursäkt…jag förstår inte hur Valencia kunde låta bli att ge Navarro sparken?
Hur mycket mer tjänstefel kan man göra som anställd i klubben?
***
När jag valde att ta tåget från Kalmar via Alvesta för att ta det lugnt i en kupé istället för att vänta på ett flyg hela dan…ja, då blåste det såklart ned nåt träd över nån räls o jag fick sitta med min förstaklassbiljett i jackfickan på ett golv i en proppfylld buss i nio mil mellan Emmaboda o Alvesta.
***
Väldigt många Kalmarfans kom fram under dagen o kvällen o skrek högt om SM-guld till KFF.
Well, ligg lågt är mitt råd…för det tror jag Kalmar tjänar på i alla lägen.
Kalmar är ovanligt bra i år, men vad händer när Ari säljes i sommar?
***
Redan så långt tillbaka som när jag åkte ut ur Lets Danceriet kom Brandeby fram till mig o sa "Patrick…grattis!".
Han ville så gärna åka ut för mycket länge sen, denna underbara man o nyvunna kompis.
Nu; vilken grym semi…Erica, Brottaren o Trollkarlen.

Annons
Publicerad 2007-03-18 17:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto