Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vi kom till spelarnas hotell som ett g

Ekwalls blogg

Söndag 25 mars kl 22:37
Vi tog oss direkt från träningen på Grönland till svenskhotellet The Grove…eller hotell o hotell, snarare slott.
Jag, Långe Lundh o foto-Soffan stampade in receptionen som fattiga kusinerna från landet…hotellpersonalen tittade förläget på oss, som om vi kommit för att tigga tomflaskor…o då hade jag ändå TV4-uniform, en smårutig Tiger-kostym, svart slips o en gammal Dahlin-skjorta i ljusblått.
De upptäckte foto-Soffans TV-kamera o vi såg skräcken skrikandes i deras ögonvitor eftersom en människa bärandes på en TV-kamera är likställt med en människa bärandes på en k-pist i detta kontrollfreakarnas land o en människa bärandes på en TV-kamera på ett lyxhotell med prominenta gäster är i England likställt med en självmordsbombare.
Det finns förstås en historia som gör att engelsmän har sin syn på mediamänniskor o under alla år som jag jobbat här…i samband med Tipslördags Premier League-tid åkte vi hit lika ofta som vi åker till 08-arenorna nuförtiden…så fick man alltid utgå från att man var en brottsling o sen försöka jobba sig uppåt i förtroende.
På Arsenals träningsanläggning bevakas vi likt en skock mördare under fångtransport av orangeklädda vakter som står utposterade med walkie talkies under de 100 meter vi ska vallas från mediacentret till träningsplanen…en vakt lämnar av oss o säger "they have left now"…runt hörnet står nästa o säger "jag ser dem här nu, de går lugnt o fint, over"…den tredje efter hörnet meddelar "nu ser jag dem, de kommer gående här med en lång kille längst fram som har en brun jacka i storlek XXXL o nån sorts skidunderställ från Madonna di Campiglio, de är alla lugna, over"…strax innan vi når det öppna fältet som är helt tomt på människor lyfter den fjärde vakten på sin walke talkie "nu når de snart gräsytorna, jag tror att allt är under kontroll, over"…o till slut är vi på anvisad plats o den femte snubben i orange o solbrillor avslutar iskallt "de är på plats, står stilla, formera om er, håll koll, over and out!".
Vi får stå bakom ett vitt rep ungefär tio meter från träningsplanens sidlinje o när Jenny på Bladets lokal-TV pratade i mobilen råkade gå tio centimeter in på en helt annan träningsplan som var helt tom kom det blixtsnabbt en kille i orange o påpekade att där kunde hon inte gå, som om vore hon en idiot som kom instormande på en svensk arena på väg efter en brasiliansk fotbollsspelare.
Jag trodde först det var ett skämt, men killen var gravallvarlig o rapporterade direkt i walkie-talkien "I have seen her, problem solved, she is now behind enemyline again, over and out".
I alla fall.
Till slut fick vi access till svenskarnas lyxhotell…dit den svenska ledningen "bjudit oss" för direktrapporter till dagens sändningar…o intog en buffetlunch i sällskap med engelsk överklass.
Pris: 650 spänn per skalle. 650 kronor, SEK, swedish crowns, dollares, kulor, pengar…sexhundrafuckingfemtiokronor kostade lunchen.
Det är väl smällar man får ta helt enkelt när man åker o besöker fint folk.
***
Diskussionen om journalistkollegors kläder var helt ofrånkomlig idag när Långe Lühr kom till träningen med nån sorts heltäckande polodräkt i Gunde Svan-modell med texten EXPRESSEN över hela kragen likt vilken TRYGG HANSA-hockeytränare som helst.
***
Gazellen var i sitt esse på träningen o tog vid ett tillfälle upp bollen med högerfoten o körde underskruvstrixning i fart som var oerhört imponerande.
***
Det rätt småtuffa spelet på träningen fortsatte idag, bland annat när Erik Edman kom som ett bowlingklot o körde en strike på Källström.
"Vi är inte här för att kramas", sa Kim o lät som vilken Schwarz so helst.
***
Långe Lundhs attack på 650-kronorslunch-dessert-utbudet var i sanning en chock.
***
Chippen fortsatte att se väldigt pigg ut på träningen o han strålade som en sol när han kom in i mitt intervjurum med skorna i en plastpåse från Romas souvenirbutik
***
"Hell Aviv" o "Is-ra-hell", ungefär den nivån höll dagens rubriker om Englands hemska 0-0 match igår.
***
Jag såg Anders Svensson bli vansinnig för en liten miniförlust under fem-mot-fem-spel på en Elfsborgträning häromdage o idag fick Kim ett tokspel efter ett missat skott o drog iväg en boll så långt att de ännu inte har hittat den.
Nuförtiden säger man att sånt heter vinnarskallar.
Dålig förlorare hette det på min tid.
***
Det är mycket fart i många ben på svenska träningarna, inte minst Kim, Chippen, Elmander, Svensson, Mellberg…men Micke Nilsson fick kliva av efter Mellbergs sågning igår o Allbäcks knä började krångla…det syns ganska lång väg att Allbäck inte är helt hundra.
***
Långe Lühr avslöjade sen att han hade köpt sina jeans i Ullared för 99 spänn.
Men det måste ha varit ett skämt.
***
Bara så att ni vet; tonen kollegorna mellan är väldigt hjärtlig, om än rå ibland.
Och det var väldigt längesen det var så god stämning över alla gränser mellan journalistpackets utsända.
***
Imorgon: Zlatan möter sina kompisar igen.
Sen: Belfast.

Annons
Publicerad 2007-03-25 22:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto