Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

D

Ekwalls blogg

Söndag 1 april kl 21:30
Och allting slutade med att jag satt på Koi me Stefan Schwarz o pratade livets väsentligheter.
Jag ska inte gå in på detaljer, men när det gäller landslaget o en del spelares uppträdande/uttalande så hade Stefan en hel del att säga som inte precis handlade om att han tyckte synd om folk som gnäller.
Om man säger så.
***
Jag får mejl från Malmö FF-fans som skriver att jag inte bara ska påpeka när allsvenska lag spelar 0-0 mot division 2-lag o att jag minsann borde notera att Malmö vunnit mot ett norskt lag, ett lag i Superettan o nu mot Halmstad i träningsmatcherna…wow, grattis…men vi talar om ett lag med allsvenskans dyrast inköpta trupp som "alla" tror ska bli minst trea i allsvenskan, det är högst normala resultat.
Det sägs förresten att Jari Litmanen är helt frisk o har inte ont någonstans.
***
Schwarre om konstgräs:
"Det går inte att springa omkring o gnälla på konstgräs, det är bara att vänja sig. O alla underlag är olika, naturgräs kan vara hård, mjukt, annorlunda klipp o blött. Man får anpassa sig."
***
När Tom Prahl valde sitt drömlag (hans favoriter från klubbar han tränat) i läsvärd artikel i S så valde han bland andra: Mattias Asper i mål men också Joseph Elanga som ytterback med motiveringen "väldigt missförstådd, världens snällaste kille…får jag en ny klubb är han den första jag ska ta kontakt med."
Vilka klubbar vågar ta Prahl efter det?
***
Hur jag än försöker så kan jag fortfarande inte förstå varför det kan vara så svårt för Svenska Fotbollförbundet att säga:
"Det blev fel"
Nu försvarade man istället Superfiaskocupen likt den envise dåren.
…och heeeeela Sverige skrattar!
***
Prahl valde dessutom Malmö Stadion som sin favoritarena.
Han som tränat ett lag på Örjans!
***
Jag tror inte Elfsborg kommer vinna allsvenskan om de inte hittar en plats för Joakim Sjöhage…det är hans speed o naturliga målskytte som saknas i ett annars ganska komplett lag.
***
Hur ska man tippa Halmstads BK i årets allsvenska?
4:a 9:a eller sist?
Det känns lite som att det kan bli vad som helst…o glöm inte vilka problem de hade förra året längs bottenstrecken, nu har de förvisso slängt ut o byggt nytt, plus Ajsel Kujovic.
Men hetaste värvningen sitter på bänken; andretränaren Jonas Wirmola.
Lagfesterna kommer att bli bättre än någonsin, så mycket kan jag med bestämdhet konstatera.
***
Taxi Kurir i Stockholm idag, från Bromma flygplats:
"Warfvingens väg, var ligger den gatan?"
"Jag vet inte", sa jag. "På Kungsholmen har jag hört, men eftersom jag satte mig i en taxi fick jag liksom för mig att det inte var jag som skulle köra bilen dit".
Lite väl drygt, men jag är tokig på att ständigt förklara för taxichaufförer var gator ligger.
Jag förutsätter två saker när jag sätter mig i en taxibil o ska betala rätt fett för en tjänst…1) att chauffören kan köra bil 2) att chauffören hittar en adress o har han aldrig hört talas om den får han ta reda på den via växel eller karta.
Och jodå, det går bra att fråga. Men jag får frågan vid varannan taxiresa.
Utomlands lärde man ju sig tidigt att ALDRIG svara "nej, ingen aning" när taxichaufförer frågade "vet du var det ligger?", eftersom då kunde han ta dig på en runda som blev fem gånger så dyr.
Så är det inte här hemma, jag tror ingen vill lura.
Det är bara det att alldeles för många taxichaffiser vet hur man kör bil, men har ingen aning om hur man hittar.
Ungefär som att du är sjuk, går till läkaren efter några dagar o läkaren frågar "jaha, hur tycker du vi ska göra här då, ryggmärgsoperation eller en alvedon?"
***
Tycker alla hockeytränare att det är OK att folk pucklar på varandra ute på stan för att "det hör till" hos de såkallade fotbollsfansen o för att "det är skönt att de visar lite aggressivitet nu när det snart är allvar med allsvenskan o allt"?
Eller är det bara på en is med åskådare som man anser det är helt OK att människor slår varandra med knytnävarna i huvudet med syfte att sänka någon?
***
Schwarz öppnade till slut en väldigt liten lucka för Lets Dance 2008.
"Jag är inte så stel som jag man kan tro", sa han.
***
Som ni förstod, det där med Litmanen hade alltså ett sammanhang med 1 april.

Annons
Publicerad 2007-04-01 21:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto